"Κανέλα & Γαρύφαλλο": Μανιτάρια και καλή συντροφιά στα Ζαγοροχώρια

Τα μανιτάρια είναι οι εκλεκτοί καρποί της άγριας φύσης της Ηπείρου και σε αυτά είναι αφιερωμένο το εστιατόριο "Κανέλα & Γαρύφαλλο" στην πανέμορφη Βίτσα.

Κανέλα & Γαρύφαλλο

Τα μανιτάρια είναι οι εκλεκτοί καρποί της άγριας φύσης της Ηπείρου και σε αυτά είναι αφιερωμένο το εστιατόριο "Κανέλα & Γαρύφαλλο" στην πανέμορφη Βίτσα. Με προνομιακή θέα στη χαράδρα του Βίκου, ο χώρος του εστιατορίου είναι μικρός και ζεστός. Στεγάζεται δε σε ένα από τα παραδοσιακά πέτρινα κτίσματα, που γυρίστηκε η ταινία "Αναπαράσταση" του Θ. Αγγελόπουλου.

Κανέλα & Γαρύφαλλο
Ο σεφ Βασίλης Κατσούπας με τη σύζυγό του, Νατάσα Γκόγκου.

Ιδιοκτήτης και σεφ, ο Βασίλης Κατσούπας συνδύασε την περιβαλλοντική του εκπαίδευση και τη γαστρονομική του κουλτούρα και έπειτα από 16 χρόνια στον Καναδά επέστρεψε στα πάτρια εδάφη, υλοποιώντας ένα όνειρο ζωής: τη δημιουργία ενός μοναδικού χώρου και ενός μενού-ωδή στα μανιτάρια, το θησαυρό του δάσους.

Κανέλα & Γαρύφαλλο

Στο "Κανέλα & Γαρύφαλλο" καλλιεργούν λαχανικά στο μποστάνι τους και προμηθεύονται όσπρια, μέλι, κρέας και γαλακτοκομικά από ντόπιους παραγωγούς. Επίσης καλλιεργούν και συλλέγουν από τα δάση της περιοχής πολλά είδη μανιταριών, καθώς και άγρια χόρτα, βότανα και καρπούς. Τιμώντας την τοπική παράδοση, το μενού τους ακολουθεί την εποχικότητα της πρώτης ύλης, αρέσκεται στη δημιουργία νέων γευστικών συνθέσεων και είναι σχεδιασμένο για συντροφική απόλαυση μαζί με καλό κρασί από το άρτια ενημερωμένο κελάρι του εστιατορίου.

Κανέλα & Γαρύφαλλο

Βίτσα, Κεντρικό Ζαγόρι, 2653071671, kanela-garyfallo.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Fitch Solutions: Προς νέο ρεκόρ ο τουρισμός στην Ελλάδα φέτος

Οι αφίξεις θα αγγίξουν τα 40 εκατ. έως το 2028, πρόκληση ο υπερτουρισμός.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

Νότια Εύβοια: Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια των "Δράκων"

Απέχοντας μία ανάσα από τα ανατολικά παράλια της Αττικής, η Νότια Εύβοια είναι προορισμός που προσφέρει γοητευτικές εμπειρίες διεκδικώντας μια θέση στην ταξιδιωτική μας ατζέντα κάθε εποχή του χρόνου.

Γιατί προκαλεί αντιδράσεις ο τουριστικός φόρος της Βενετίας

Ο Δήμος της Βενετίας υιοθέτησε τον τουριστικό φόρο, που επισήμως χαρακτηρίζεται ως τέλος πρόσβασης, με στόχο να ελέγξει τις ροές επισκεπτών και να ενσωματώσει τις εξωτερικές επιπτώσεις που προκαλεί ο μαζικός τουρισμός στην Πλωτή Πόλη.

Γυρνάμε την Αίγινα...on foot

Περπατήσαμε από την Παχιοράχη ως τον Αρχαίο Ελαιώνα, το Σφεντούρι, το Δρακόσπιτο και το Όρος και μας αποκαλύφθηκε ο πιο μυστικός και "ιερός" τόπος του νησιού.

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.