Rovies Food Fest: Όταν οι γεύσεις αφηγούνται ιστορίες στις Ροβιές Ευβοίας

ροβιές

Την παρθενική του εμφάνιση στο πολλά υποσχόμενο πεδίο των γαστρονομικών φεστιβάλ κάνει το Rovies Food Fest από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου, γιορτάζοντας την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά των Ροβιών και της Βόρειας Εύβοιας. Το ολοκαίνουργιο φεστιβάλ υπόσχεται μια εμπειρία, διαφορετική από τα παραδοσιακά φεστιβάλ φαγητού, προσφέροντας μια σειρά από ενδιαφέρουσες γαστρονομικές δραστηριότητες που αφηγούνται την ιστορία της περιοχής και βασίζονται στις αρχές της αειφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος  όπως καλά γνώριζαν οι παλαιότεροι και έμαθαν εμάς.

Η κεντρική εκδήλωση (3/9) θα έχει τη μορφή ενός μεγάλου πικνίκ στον ιστορικό ελαιώνα
των Ροβιών, μια μοναδική γιορτή στην οποία οι επισκέπτες θα μπορέσουν μαζί με ότι
φέρουν στα δικά τους καλάθια να δοκιμάσουν τοπικά πιάτα και να συμμετάσχουν σε
διάφορα δρώμενα κάτω από τις ελιές.

ροβιεσ

Τις υπόλοιπες μέρες θα μπορούν να εξερευνήσουν μια ποικιλία από γαστρονομικές
εκδηλώσεις:

  • Θησαυροί του Ευβοϊκού: Εμπειρία κατάδυσης στα νερά του Ευβοϊκού κόλπου που δημιουργήθηκε από ένα από τα πρώτα καταγεγραμμένα τσουνάμι στην ιστορία καιγευσιγνωσία των προϊόντων από τη θάλασσα κατευθείαν στο πιάτο (sea to table)
  • Η κουζίνα της φτώχιας (Cucina Povera) και η τηγανοκουλούρα των Ροβιών:Συμμετοχική δημιουργία και δοκιμή της περίφημης τηγανοκουλούρας των Ροβιών και εισαγωγή στις πολυποίκιλες, αλλά ξεχασμένες επιρροές της τοπικής κουζίνας.
  • Το Νέκταρ της Βόρειας Εύβοιας: Περιήγηση στη δημιουργία του μελιού και γευσιγνωσία των σπάνιων ποικιλιών του σε συνδυασμό με τοπικά προϊόντα.
  • Από τη Στάνη στο Πιάτο - Τα Κρέατα των Ροβιών: Επίδειξη κοπής, ψήσιμο και γευσιγνωσία της ντόπιας παραγωγής

"Αυτό δεν είναι ένα φεστιβάλ φαγητού όπως το ξέρουμε. Μέσα από τις γεύσεις
διηγούμαστε την ιστορία της περιοχής και καλούμε τους επισκέπτες να γίνουν μέρος της
μέσω νέων εμπειριών και δραστηριοτήτων που μπορούν πλέον να βρουν εδώ στις Ροβιές.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα διαχρονικά χαρακτηριστικά της περιοχής όπως οι φιλόξενοι
άνθρωποι, οι παραλίες και φυσικά η εξαιρετική ποιότητα", αναφέρει ο Δημήτρης Γεωργίου,
συνδιοργανωτής του φεστιβάλ. 

Για περισσότερες πληροφορίες, ενημερώσεις και κρατήσεις, ακολουθήστε τον επίσημο
λογαριασμό Instagram του φεστιβάλ @roviesfoodfest.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.