Η Ίος... ενηλικιώνεται!

Παρότι η μέση ηλικία των επισκεπτών της Ίου παραμένει 18 με 22, στην τελευταία μας επίσκεψη παρατηρήσαμε ότι αποδίδουν και πολλαπλασιάζονται οι προσπάθειες των σχετικά μετρημένων αλλά αξιόλογων επιχειρήσεων που προσφέρουν ένα τουριστικό προϊόν υψηλής ποιότητας. Σας συστήνουμε τις καλύτερες νέες διευθύνσεις (με την υπενθύμιση των παλιών και κλασικών) για ένα υπέροχο φθινόπωρο.

Η Ίος... ενηλικιώνεται!

Παρότι η μέση ηλικία των επισκεπτών της Ίου παραμένει 18 με 22, στην τελευταία μας επίσκεψη παρατηρήσαμε ότι αποδίδουν και πολλαπλασιάζονται οι προσπάθειες των σχετικά μετρημένων αλλά αξιόλογων επιχειρήσεων που προσφέρουν ένα τουριστικό προϊόν υψηλής ποιότητας. Σας συστήνουμε τις καλύτερες νέες διευθύνσεις (με την υπενθύμιση των παλιών και κλασικών) για ένα υπέροχο φθινόπωρο.

Η Ίος... ενηλικιώνεται! - εικόνα 1

Ολοκαίνουργια άφιξη το ξενοδοχείο «Levantes», σε καταπληκτική θέση πάνω από την παραλία του Μυλοπότα, με στούντιο και σουίτες διαφορετικού τύπου και διακοσμητικού στυλ (22860/92588). Ανανεωμένο βρήκαμε και το «Far Out» (22860/91446), επίσης στον Μυλοπότα, το οποίο απέκτησε κι ένα μικρό spa. Μια αξιοπρεπής λύση για όσους θέλουν να βρίσκονται κοντά στη Χώρα είναι το «Avanti» (22860/91165, www.avanti-hotelios.com), με την πρωτεύουσα στο... πιάτο. Για όσους ιεραρχούν ψηλά την αυτονομία τους το «Petra Holiday Villas» (22860/91409, www.iospetra.gr) στο δρόμο για την Κουμπάρα προσφέρει παραδοσιακά στούντιο που χωρούν μέχρι έξι άτομα.

Στο φαγητό τώρα! Στη Χώρα ανακαλύψαμε το «Πιθάρι» (22860/92440), ένα ιστορικό ταβερνάκι που πέρασε στα χέρια της νέας γενιάς, με πειραγμένη παραδοσιακή κουζίνα και πολύ ευχάριστο σέρβις. Σερβίρει και έξω κάτω από τις μπουκαμβίλιες, όπου ευχαριστηθήκαμε επιτέλους μουσική σε σωστή ένταση και με άποψη. Αν θέλετε μεζεδάκια, πηγαίνετε στο «Κατώι» (22860/91179), ένα νεανικό μεζεδοπωλείο επίσης στη Χώρα. Στη Χώρα σημειώστε επίσης το «La Bucca», για πολλές επιλογές σε ζυμαρικά, και το πάντα καλό και άκρως ατμοσφαιρικό εστιατόριο «Λόρδος Βύρων» (22860/92125) που μετακόμισε σε μεγαλύτερο χώρο και σερβίρει έξω σε βεραντούλα. Από τις νέες γευστικές αφίξεις εκτός Χώρας, στα οπωσδήποτε η ταβέρνα «Βιλαέτι» (22860/92072) στον Επάνω Κάμπο με προσεγμένη ελληνική κουζίνα και νιώτικα πιάτα, όπως το κελαϊδί (μοσχαράκι σε γαστράκι με τυρί, ντομάτα και πιπεριά). Τέλος, στο καινούργιο beach-restaurant «Koumbara Beach» (6947034725) στην ομώνυμη παραλία με μεγάλη αυλή πάνω από την αμμουδιά θα απολαύσετε καφέ, αλλά και μπρουσκέτα με τόνο.

Παραμένουν αξιόλογα το ξενοδοχείο «Ios Palace» (22860/92000) στο Μυλοπότα, και το «Liostasi» (22860/92140) 200 μ. από τη Χώρα. Στα της γεύσης σταθερή αξία και η ψαροταβέρνα «Δράκος» στο Μυλοπότα (22860/91281), όπου εκτός από τα άψογα ψημένα ψάρια εκτιμήσαμε τους κολοκυθανθούς και την ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά.

Θάνος Λαμπρόπουλος
tlambropoulos@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.