Το glamping ήρθε για να μείνει

Η νέα τάση στην υπαίθρια διαμονή αναβαθμίζει την επαφή με τη φύση.

Το glamping ήρθε για να μείνει

Ποιος είπε ότι το camping είναι μόνο για όποιον είναι έτοιμος να θυσιάσει την πολυτέλεια; Η νέα τάση για τη διαμονή στη φύση είναι μία και κερδίζει ολοένα έδαφος και στη χώρα μας. Ο λόγος φυσικά για το «glamping» (εκ του glamorous camping), που προσφέρει συνδυαστικά τόσο τη χαλάρωση και την απλότητα της υπαίθριας κατασκήνωσης όσο και τις διευκολύνσεις που παρέχει μια εσωτερική εγκατάσταση.

Πέρσι, μάλιστα, το glamping εντάχθηκε και στο νομοσχέδιο του τουρισμού, σύμφωνα με το οποίο με τον όρο «glamping» νοείται η εμπειρία πολυτελούς διαμονής στη φύση, σε τουριστικά καταλύματα στην ύπαιθρο, που ανεγείρονται σε εκτός σχεδίου περιοχές και περιλαμβάνουν διαφοροποιημένους τύπους διαμονής σε δομές ήπια εναρμονισμένες στο φυσικό περιβάλλον, συνδυάζοντας υψηλή αισθητική και παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών.

Αν σκέφτεστε τον ύπνο κάτω από τα αστέρια ως συνώνυμο με την ταλαιπωρία της αγοράς, μεταφοράς και οργάνωσης όλου του απαραίτητου εξοπλισμού, το «glamping» έρχεται να σας διαψεύσει και να υποβιβάσει όλους αυτούς τους προβληματισμούς σε παρωχημένες προκαταλήψεις. Lux «καλύβες», δεντρόσπιτα, yarts, σκηνές-«φούσκες» και άλλες ευφάνταστες, υπαίθριες κατασκευές αρχίζουν σταδιακά να εμφανίζονται στα ειδυλλιακά και απέραντης φυσικής ομορφιάς σημεία της Ελλάδας. Για παράδειγμα, οι «Αμμοθίνες», στο Πετροχώρι Μεσσηνίας, έρχονται να συνδυάσουν τη γαστρονομία, τη χαλάρωση και το camping στην παραλία σε ένα μαγευτικό τοπίο με ξεχωριστά καταλύματα από φυσικά υλικά και με υψηλού επιπέδου παροχές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Fitch Solutions: Προς νέο ρεκόρ ο τουρισμός στην Ελλάδα φέτος

Οι αφίξεις θα αγγίξουν τα 40 εκατ. έως το 2028, πρόκληση ο υπερτουρισμός.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

Νότια Εύβοια: Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια των "Δράκων"

Απέχοντας μία ανάσα από τα ανατολικά παράλια της Αττικής, η Νότια Εύβοια είναι προορισμός που προσφέρει γοητευτικές εμπειρίες διεκδικώντας μια θέση στην ταξιδιωτική μας ατζέντα κάθε εποχή του χρόνου.

Γιατί προκαλεί αντιδράσεις ο τουριστικός φόρος της Βενετίας

Ο Δήμος της Βενετίας υιοθέτησε τον τουριστικό φόρο, που επισήμως χαρακτηρίζεται ως τέλος πρόσβασης, με στόχο να ελέγξει τις ροές επισκεπτών και να ενσωματώσει τις εξωτερικές επιπτώσεις που προκαλεί ο μαζικός τουρισμός στην Πλωτή Πόλη.

Γυρνάμε την Αίγινα...on foot

Περπατήσαμε από την Παχιοράχη ως τον Αρχαίο Ελαιώνα, το Σφεντούρι, το Δρακόσπιτο και το Όρος και μας αποκαλύφθηκε ο πιο μυστικός και "ιερός" τόπος του νησιού.

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.