Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino

To golf resort είναι σημείο αναφοράς στην περιοχή της Μεσσηνίας και όχι μόνο. Ρίχνουμε μια νόστιμη ματιά σε τέσσερα εστιατόριά του, ντυμένη με ωραίες οινικές εμπειρίες.

Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino

«Barbouni» στα κύματα

Σ’ ένα από τα πιο φευγάτα σκηνικά, απολαμβάνεις μεσογειακές και θαλασσινές γεύσεις. Ο βραβευμένος σεφ Παναγιώτης Τζιουρτζούμης, που το επιμελείται, δίνει έμφαση στα ωμά, προτείνοντας καρπάτσιο λαβράκι, με ωραία κάψα από πιπεριά της Espelette, και εξαιρετικό σεβίτσε από μαγιάτικο, ντελικάτο, δροσιστικό και ολοζώντανο. Απολαυστικός είναι και ο εξωτισμός των γλυκών, με κορυφαίο το καρπάτσιο ανανά.

Μοντέρνο ελληνικό «Kooc Taverna Secrets»

Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino - εικόνα 1

Ο επί χρόνια βραβευόμενος στους Χρυσούς Σκούφους Γιάννης Παρίκος ανέλαβε φέτος ενεργό δράση στο resort, επιχειρώντας μια μοντέρνα ελληνική κουζίνα με θέρμη και γοητεία, στηριγμένος σε πολύ καλά ντόπια υλικά, συχνά από μικρούς παραγωγούς και τροφοσυλλέκτες. Κορυφαία η γαρίδα Κοιλάδος ταρτάρ με εσπεριδοειδή, φανταστική η μεταγραφή της γουρνοπούλας, μεταμοντέρνος ο μπακλαβάς με παρφέ φιστικιού Αιγίνης και τριαντάφυλλο.

Modern jap στο «Onuki»

Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino - εικόνα 2

Στη στιλάτη βεράντα του εστιατορίου που δίνει lifestyle χρώμα στις βραδιές του resort, ο Σταμάτης Σκριάπας προτείνει τόσο κλασικά γιαπωνέζικα εδέσματα όσο και τις μοντέρνες αποδόσεις τους. Εξαιρετική η ποικιλία σασίμι και το νιγκίρι με κοιλιά τόνου, αλλά και το καρπάτσιο μαγιάτικου με πίκλα πατζαριού, μίσο και σάλτσα λεμονιού. Ανάλαφρα τηγανισμένα τα soft shell crabs με σαλάτα και wasabi, ενώ στα «πρέπει» μπαίνουν με το σπαθί τους το rib-eye Black Angus και τα μαριναρισμένα παϊδάκια αρνιού με πικάντικη miso sauce.

Οινική εμπειρία

Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino - εικόνα 3

Ο επικεφαλής σομελιέ Μάνος Κεντικελένης έχει διαμορφώσει μια εξαιρετική κάβα 600 ετικετών με διαμάντια από 17 χώρες. Στα κόκκινα ελληνικά κρασιά, όπως και στα μεγάλα ονόματα του Μπορντό και της Τοσκάνης, δοκιμάζεις συγκριτικά νέες και παλιότερες χρονιές, αλλά, αν διψάς για δυσεύρετα κρασιά, εδώ υπάρχουν ωραίες φιάλες από τον Λίβανο και την Τενερίφη και από μπουτίκ οινοποιεία της Καλιφόρνια.

Οικογενειακό τραπέζι στο «Perovino»

Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino - εικόνα 4

Με πλούσιο, κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι μοιάζει το μενού του εστιατορίου που απλώνει τα τραπέζια του πάνω στο ξύλινο «νησί» της τεχνητής λίμνης του «Romanos». Το μενού του σεφ Θανάση Καραθανάση ξεκινά με μεζέδες όπως η ψητή φέτα με ντομάτα και καυτερή πιπεριά, οι γαρίδες σαγανάκι με σφέλα και η μελωμένη ρεβιθάδα και προχωρά σε ένα μοντέρνο σπανακοριζότο με φανταστικό πράσινο χρώμα, μια κλασική μακαρονάδα με σύγκλινο και ξινομυζήθρα κι ένα αργοψημένο κότσι αρνιού με φρικασέ μανιταριών, όλο comfort νοστιμάδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.