Αποδράσεις

Από την πρωτοποριακή αναδρομική έκθεση του Yohji Yamamoto στο Μουσείο Μόδας της Αμβέρσας μέχρι την πασαρέλα στον πανκ κόσμο της Vivienne Westwood στο Ντίσελντορφ και την ιδιοσυγκρασιακή Fashion-ology στο Victoria & Albert σας ξεναγούμε σε τρεις εκθέσεις μόδας που αποτελούν ικανές αφορμές για ταξίδι.

Αποδράσεις

Ταξίδια της... μόδας

Από την πρωτοποριακή αναδρομική έκθεση του Yohji Yamamoto στο Μουσείο Μόδας της Αμβέρσας μέχρι την πασαρέλα στον πανκ κόσμο της Vivienne Westwood στο Ντίσελντορφ και την ιδιοσυγκρασιακή Fashion-ology στο Victoria & Albert σας ξεναγούμε σε τρεις εκθέσεις μόδας που αποτελούν ικανές αφορμές για ταξίδι.

Αποδράσεις - εικόνα 1

Δοκιμαστήριο Yamamoto στο μουσείο της Αμβέρσας

Ένα νέο concept εισάγει το πάντα πρωτοποριακό MOMU Fashion Museum της Αμβέρσας, το καλύτερο ίσως μουσείο μόδας στον κόσμο, με αφορμή την αναδρομική έκθεση του Ιάπωνα «επαναστάτη» της μόδας Yohji Yamamoto με τίτλο Dream Shop. Εκτός από τις 80 δημιουργίες που παρουσιάζονται σε ένα περιβάλλον που δεν αποθαρρύνει να τις αγγίξεις, μια ενότητα της έκθεσης θα επιτρέπει στους επισκέπτες να δοκιμάσουν ρούχα του Yamamoto, σ' ένα σκηνικό σχεδόν ονειρικό κάτω από έντονα λευκά φώτα νέον. www.momu.be Μέχρι 13/8.

Λεξικό Fashion-ology στο Victoria & Albert

Στην ιδιοσυγκρασιακή γραφή της Αnna Piaggi -μιας από τις πιο ξεχωριστές δημοσιογράφους μόδας, trend-setter και μούσας γνωστών σχεδιαστών- είναι αφιερωμένη η έκθεση «Fashion-ology» στο μουσείο Victoria & Albert στο Λονδίνο, ένα από τα πιο πρωτοποριακά ιδρύματα στον τομέα των διακοσμητικών τεχνών και της μόδας διεθνώς. Ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο συνέδεε το κείμενο με τις δημιουργίες των σχεδιαστών (πρόσθετε λέξεις σε ρούχα, αλλά και μεταμόρφωνε ένα κείμενο μόδας σε νοητή επίδειξη) αποτελεί την έμπνευση της έκθεσης. Είναι δομημένη σε 13 statements -λεκτικά παιχνίδια με το V και το A (τα αρχιγράμματα του μουσείου)- κάποια από τα οποία μπορεί να είναι λίγες γραμμές και κάποια ολόκληρα δωμάτια, όπου εκτίθενται μεταξύ άλλων και ρούχα από την γκαρνταρόμπα της.

Η πριγκίπισσα της πανκ στο Ντίσελντορφ

Με τον τίτλο Princess Punk, η μεγαλύτερη αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στην Vivienne Westwood στο πολιτιστικό κέντρο NRW-Forum Kultur und Wirtschaft φιλοδοξεί να αναπαραστήσει τα 34 χρόνια της δημιουργικής της καριέρας. Οργανωμένη σε συνεργασία με το λονδρέζικο μουσείο Victoria & Albert, η έκθεση περιλαμβάνει πάνω από 150 έργα της από το ’70 μέχρι σήμερα, ενώ αρχειακό υλικό από φιλμ και πασαρέλες χτίζουν το προφίλ μιας από τις πιο εκκεντρικές περσόνες της σκηνής της μόδας. Είναι μέρος μιας σειράς εκθέσεων του NRW που περιλαμβάνει επίσης αφιερώματα στους Alexander McQueen, Manolo Blahnik κ.ά.

Δέσποινα Ζευκιλή
dzeykili@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Λέρος: Αναδεικνύονται και συντηρούνται βυζαντινά μνημεία του νησιού

Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης της Εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στον Δρυμώνα, του ζωγραφικού διακόσμου της Εκκλησίας της Αγίας Κιουράς στο Παρθένι και της Εκκλησίας του Αγίου Ζαχαρία, στη Μερικιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Drumsheds: Πώς ένα club σ' ένα παλιό ΙΚΕΑ στο Λονδίνο θέλει να αναβιώσει τη νυχτερινή ζωή της αγγλικής πρωτεύουσας

Το φιλόδοξο Drumsheds, το μεγαλύτερο, πλέον, club venue του Ηνωμένου Βασιλείου δανείζεται τη rough αισθητική του ΙΚΕΑ και μετατρέπεται σ’ ένα μουσικό παράδεισο γι’ αυτούς που προτιμούν να ιδρώνουν πάνω στην πίστα, από το να ξεποδαριάζονται στους διαδρόμους του, ψάχνοντας τον πιο βολικό καναπέ.

Ανακαλύπτοντας την κοσμοπολίτικη και αρχοντική Άνδρο με την "Ατραπό"

Περιηγήσεις σε μονοπάτια ανάμεσα στα χωριά του νοτίου μέρους του νησιού με βάση το γραφικό λιμανάκι Κόρθι.

Fitch Solutions: Προς νέο ρεκόρ ο τουρισμός στην Ελλάδα φέτος

Οι αφίξεις θα αγγίξουν τα 40 εκατ. έως το 2028, πρόκληση ο υπερτουρισμός.

Νότια Εύβοια: Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια των "Δράκων"

Απέχοντας μία ανάσα από τα ανατολικά παράλια της Αττικής, η Νότια Εύβοια είναι προορισμός που προσφέρει γοητευτικές εμπειρίες διεκδικώντας μια θέση στην ταξιδιωτική μας ατζέντα κάθε εποχή του χρόνου.

Γιατί προκαλεί αντιδράσεις ο τουριστικός φόρος της Βενετίας

Ο Δήμος της Βενετίας υιοθέτησε τον τουριστικό φόρο, που επισήμως χαρακτηρίζεται ως τέλος πρόσβασης, με στόχο να ελέγξει τις ροές επισκεπτών και να ενσωματώσει τις εξωτερικές επιπτώσεις που προκαλεί ο μαζικός τουρισμός στην Πλωτή Πόλη.

Γυρνάμε την Αίγινα...on foot

Περπατήσαμε από την Παχιοράχη ως τον Αρχαίο Ελαιώνα, το Σφεντούρι, το Δρακόσπιτο και το Όρος και μας αποκαλύφθηκε ο πιο μυστικός και "ιερός" τόπος του νησιού.