Αλλιώτικη αίσθηση Πάρου στο ολοκαίνουργιο «Summer Senses Luxury Resort»

Το ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο προσφέρει όλες τις παροχές που περιμένεις από ένα resort σε boutique περιβάλλον και δημιουργεί παράλληλα έναν νέο γαστρονομικό πόλο έλξης στο νησί.

Αλλιώτικη αίσθηση Πάρου στο ολοκαίνουργιο «Summer Senses Luxury Resort»

Ούτε Παροικιά ούτε Νάουσα. Σε καμία από τις ντίβες της Πάρου δεν πήγα το σαββατοκύριακο που επισκέφτηκα το ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο «Summer Senses Luxury Resort» που ξεκίνησε πολύ πρόσφατα τη λειτουργία του στην ευρύτερη περιοχή της Μάρπησσας πάνω από την Punda Beach. Απόλαυσα αντίθετα την αίσθηση αυτής της λιγότερο γνωστής πλευράς της Πάρου, η οποία αγκαλιάζει το ξενοδοχείο και σου προσφέρει απλόχερα τη δυνατότητα να μείνεις, εφόσον το θέλεις βέβαια, μακριά από τον καλοκαιρινό πυρετό του νησιού.

Το πεντάστερο ξενοδοχείο αναπτύσσεται αμφιθεατρικά σε μια πολύ μεγάλη έκταση 27 χιλιάδων τ.μ., χωρίς ωστόσο να σου δίνει στιγμή την αίσθηση του αχανούς. Το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο 3SK Stylianidis που ειδικεύεται σε project τέτοιου βεληνεκούς διαμόρφωσε όλους τους χώρους κατά τέτοιον τρόπο που σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε ένα boutique ξενοδοχείο, τη στιγμή όμως που στη διάθεσή σου έχεις δύο εστιατόρια, δύο μπαρ, ένα πλήρως εξοπλισμένο spa με τη σφραγίδα της Apivita, αλλά και τρεις διαφορετικές πισίνες. Αυτές οι τελευταίες ενώνονται μεταξύ τους και όντας σοφά δομημένες σε αμφιθεατρική διάταξη δημιουργούν επί της ουσίας μια μεγάλη παραλία στην καρδιά των εγκαταστάσεων με πανοραμική θέα στο Αιγαίο.

Αλλιώτικη αίσθηση Πάρου στο ολοκαίνουργιο «Summer Senses Luxury Resort» - εικόνα 1

Τα διαφορετικών τύπων και μεγεθών δωμάτια μοιράζονται σε κυβόσχημα μπανγκαλόους, άλλα πολύ κοντά στην κεντρική πισίνα, άλλα μέσα στους υπό διαμόρφωση κήπους του ξενοδοχείου και κάποια με δική τους πισίνα. Το διακοσμητικό ύφος είναι κοινό σε όλα, προτάσσοντας την μοντέρνα κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα και την open plan διαμόρφωση. Καθώς πλησιάζουμε στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν, οι τιμές κυμαίνονται στα € 250 ανά ημέρα, σημειώστε ωστόσο ότι από 1/9 έως 6/10 στις τέσσερις διανυκτερεύσεις η μία προσφέρεται δωρεάν.

Focus στη γεύση

Αλλιώτικη αίσθηση Πάρου στο ολοκαίνουργιο «Summer Senses Luxury Resort» - εικόνα 2

Ο προσανατολισμός του «Summer Senses» στη γαστρονομική διάσταση της εμπειρίας γίνεται σαφής ήδη με το καλημέρα κι ένα τα πιο φροντισμένα πρωινά που είχα τη χαρά να δοκιμάσω σε ξενοδοχείο πρόσφατα. Ο πλούσιος μπουφές στρώνεται στο «Gaia», το κύριο εστιατόριο του συγκροτήματος που κατά τη διάρκεια της ημέρας σερβίρει προσεγμένες μεσογειακές γεύσεις – μας άρεσαν ιδιαίτερα τόσο η ζουμερή σφυρίδα στη σχάρα με τρυφερές καρδιές αγκινάρας και το καραμελωμένο χταπόδι με τη θαυμάσια φάβα όσο και δύο vegan προτάσεις, η healthy κι ελαφριά σαλάτα με κινόα, αβοκάντο και βινεγκρέτ από ταχίνι και οι τούφες από μπρόκολο και κουνουπίδι σε ελαφριά τεμπούρα.

Εκείνη βέβαια που κλέβει τις εντυπώσεις και δημιουργεί έναν νέο πόλο έλξης στο νησί, το οποίο, κακά τα ψέματα, δεν δρέπει τις γαστρονομικές δάφνες που θα μπορούσε, είναι η «Galazia Hytra». Σε ήσυχο σημείο του ξενοδοχείου, το αδερφάκι του βραβευμένου εστιατορίου «Hytra» σερβίρει ανάλαφρες καλοκαιρινές γεύσεις με ελληνικό χρώμα και το άγγιγμα του ταλαντούχου σεφ Τάσου Μαντή. Κάθεσαι στην πολύ ατμοσφαιρική βεράντα με το γλυκό φως που κολακεύει τα πρόσωπα των συνδαιτυμόνων σου, απολαμβάνεις την πανοραμική θέα που χωρά το Πίσω Λιβάδι, μια γυμνή βουνοπλαγιά και τη Μάρπησσα σε ένα αρχετυπικά κυκλαδίτικο ενσταντανέ και στο τραπέζι διαδραματίζονται δυνατά στιγμιότυπα – ελαφριά σούπα από πετρόψαρα όλο γεύση, τέλεια καλοκαιρινή σαλάτα με τσαλαφούτι και χαρουποπαξίμαδα, ένα μελωμένο χταπόδι μπουκιά και συχώριο σε πήλινο με ριγανάτες πατάτες, κρέμα από σκουμπρί και πορτοκάλι, αλλά κι ένα φανταστικό αρνί σιγομαγειρεμένο για 12 ώρες με σπαράγγια, κολοκύθια, μανιτάρια και baby πατάτες, βγαλμένο θαρρείς από σοφιστικέ κυριακάτικο τσιμπούσι.

Αλλιώτικη αίσθηση Πάρου στο ολοκαίνουργιο «Summer Senses Luxury Resort» - εικόνα 3

Η αρχή γίνεται με μια υψηλού επιπέδου κρέμα βασιλικού με μπισκότο ελιάς και νερό ντομάτας που βγάζει καλοκαίρι σε κάθε κουταλιά, το διάσημο ψωμί του Μαντή με τους σπόρους κάνναβης κλέβει ασφαλώς τις εντυπώσεις και επί παριανού εδάφους, ενώ το σέρβις περιποιείται με επαγγελματισμό και γνώση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.