Σύγχρονη αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα σε 5 ξεχωριστά dîners de gala στη Ρόδο

Μια σειρά υψηλού επιπέδου dîners de gala με κορυφαίους σεφ διοργανώνει το «αθηνόραμα» στη Ρόδο με τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σύγχρονη αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα σε 5 ξεχωριστά dîners de gala στη Ρόδο

Μια σειρά υψηλού επιπέδου dîners de gala διοργανώνει το «αθηνόραμα» στη Ρόδο με τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την ανακήρυξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.

Σύγχρονη αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα σε 5 ξεχωριστά dîners de gala στη Ρόδο - εικόνα 1
«Noble Gourmet», Elysium Resort & Spa.

H ανακήρυξη της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 από το IGCAT (Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού) έριξε τα φώτα στην ιδιαίτερη γαστρονομία των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων· και η σημαντική πολιτιστική διάσταση της ελληνικής κουζίνας αλλά και των ποιοτικών τοπικών προϊόντων αναγνωρίστηκε επίσημα για πρώτη φορά από έναν ευρωπαϊκό οργανισμό.

Σύγχρονη αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα σε 5 ξεχωριστά dîners de gala στη Ρόδο - εικόνα 2
«Thea», Sheraton Rodes Resort.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων που τιμούν αυτήν τη σημαντική διάκριση είναι η διοργάνωση «Νότιο Αιγαίο: 30 αιώνες γευστικός πολιτισμός». Το event περιλαμβάνει μια σειρά από υψηλού επιπέδου dîners de gala που θα πραγματοποιηθούν σε πέντε εμβληματικά ξενοδοχεία της Ρόδου, με στόχο την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας με σύγχρονο τρόπο και την παρουσίασή της στο διεθνές κοινό, στην τοπική κοινωνία αλλά και στους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Σύγχρονη αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα σε 5 ξεχωριστά dîners de gala στη Ρόδο - εικόνα 3
«Blue Bay», Atlantica Imperial Resort & Spa.

Oι σεφ των ξενοδοχείων σε συνεργασία με βραβευμένους guest chefs αντλούν έμπνευση από τις κουζίνες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου και, αξιοποιώντας τα τοπικά προϊόντα, δημιουργούν εξαιρετικά πιάτα, τα οποία συμπληρώνουν κρασιά και τυριά από την περιοχή. Η πρεμιέρα για τα dîner de gala θα γίνει στις 2 Αυγούστου, στο «Elysium Resort & Spa», όπου στο βραβευμένο fine dining εστιατόριο του ξενοδοχείου, το «Noble Gourmet» (Χρυσός Σκούφος 2019), ο executive chef Γιώργος Τρουμούχης σε συνεργασία με το σεφ Σταμάτη Μισομικέ αναδημιουργούν εμπνευσμένα τη ροδίτικη κουζίνα μέσα από σύγχρονες γαστρονομικές αντιλήψεις. Guest chef θα είναι ο Σωτήρης Ευαγγέλου. Στις 9 Αυγούστου θα πάρουν τη σκυτάλη το «Rodos Palace Hotel» και το fine dining εστιατόριό του «12 Νησιά». Επικεφαλής της κουζίνας οι σεφ Μιχάλης Στάλας και Λευτέρης Καμπουράκης, που αποδίδουν μοντέρνα τις ροδίτικες γεύσεις, με guest chef τον Δημήτρη Παμπόρη.

Σύγχρονη αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα σε 5 ξεχωριστά dîners de gala στη Ρόδο - εικόνα 4
«Almante's», Lindian Village.

Τα dîners de gala του φθινοπώρου ξεκινούν στις 7 Σεπτεμβρίου με το «Atlantica Imperial Resort & Spa» και το fine dining εστιατόριό του «Blue Bay». Ο έμπειρος executive chef Ηλίας Κακούρης και η μπριγάδα του ερμηνεύουν τις αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις με κοσμοπολίτικη διάθεση και guest chef τον Έκτορα Μποτρίνι. Από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, πάλι, στο «Thea» του «Sheraton Rhodes Resort», ο executive chef Νίκος Ζερβός επιλέγει μια ανάλαφρη και μοντέρνα κουζίνα των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, με guest chef τον Αστέριο Κουστούδη.

Σύγχρονη αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα σε 5 ξεχωριστά dîners de gala στη Ρόδο - εικόνα 5
«12 Νησιά», Rodos Palace Hotel.

Τελευταίο dîner de gala στο «Lindian Village» στις 2 Οκτωβρίου. Στο εστιατόριο «Almante’s», ο executive chef Γιώργος Παλαιολόγου ενσωματώνει τοπικά προϊόντα σε γευστικά πιάτα, με guest chef τον Γιάννη Μπαξεβάνη.

Με την ευγενική χορηγία:
METRO Cash & Carry
NESPRESSO

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/05/2024

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.