10 προορισμοί για τον Μάρτιο

Ο Μάρτιος μυρίζει άνοιξη και δίνει την ευκαιρία για μικρές, κοντινές αποδράσεις αλλά και μεγάλα ταξίδια, σε περιοχές που ταιριάζουν με τον ανοιξιάτικο καιρό.

10 προορισμοί για τον Μάρτιο

Ο Μάρτιος μυρίζει άνοιξη και δίνει την ευκαιρία για μικρές, κοντινές αποδράσεις αλλά και μεγάλα ταξίδια, σε περιοχές που ταιριάζουν με τον ανοιξιάτικο καιρό.

Μονεμβασιά σαν σε νησί

10 προορισμοί για τον Μάρτιο - εικόνα 1

Mόλις, τέσσερις ώρες μακριά από την Αθήνα, η Μονεμβασιά είναι ό,τι πρέπει για μία αυθόρμητη, ανοιξιάτικη απόδραση. Συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, η πόλη σου δίνει την αίσθηση του νησιού, χωρίς, ωστόσο, να βρίσκεσαι σε ένα. Οι βόλτες στα καλντερίμια, ανάμεσα σε πετρόχτιστα αρχοντικά, την καστροπολιτεία, με θέα το Μυρτωό Πέλαγος, οι ατμοσφαιρικοί ξενώνες αλλά και οι συμπαθητικές ταβέρνες, φτιάχνουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο για ρομαντικά Σαββατοκύριακα.

Λάδωνας φουλ της φύσης

10 προορισμοί για τον Μάρτιο - εικόνα 2

Αν θέλετε να γεμίσετε μπαταρίες απολαμβάνοντας την επαφή με τη φύση, ο Λάδωνας είναι εκεί για να εσάς. Πολύωρες βόλτες στην ακτή του ποταμού, εκεί που ο Δίας μεταμόρφωσε τη νύμφη Δάφνη σε δάφνη, extreme sports, όπως rafting, στα ορμητικά νερά του ποταμού αλλά και μία επίσκεψη στην πανέμορφη λίμνη του Λάδωνα, που πρωτοσχηματίστηκε το 1956, μετά από την κατασκευή του υδροηλεκτρικού φράγματος της ΔΕΗ είναι κάποιες από τις επιλογές σας, ενώ μικροί ξενώνες συμπληρώνουν την εικόνα μιας χαλαρωτικής εξόρμησης στη φύση.

Λύκαιο Όρος για εναλλακτικούς αρχαιολάτρες

10 προορισμοί για τον Μάρτιο - εικόνα 3

Εάν έχετε, ήδη, επισκεφτεί την αρχαία Ολυμπία, τους Δελφούς ή τις Μυκήνες, το Λύκαιο Όρος, κρυμμένο μεταξύ Αρκαδίας και Μεσσηνίας, είναι μια διαφορετική πρόταση για τους λάτρες των αρχαιολογικών εξορμήσεων στη φύση. Η βόλτα στον καλοσυντηρημένο αρχαιολογικό χώρο της Λυκόσουρας, που ο Παυσανίας θεωρούσε πρώτη πόλη του κόσμου και ενέπνευσε τον Φίλιππο Κουτσαφτή στην ταινία «Αρκαδία Χαίρε», συνδυάζεται με διανυκτέρευση στο κοντινό χωριό Ίσαρης. Στο δρόμο της επιστροφής, αν έχετε αντοχές για παραπάνω χιλιόμετρα με δυνατό αρχαιολογικό bonus, πάρτε το δρόμο για περίφημο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα.

Γαλαξίδι για πολύχρωμες Απόκριες

10 προορισμοί για τον Μάρτιο - εικόνα 4

Τα αλευρομουτζουρώματα της Καθαράς Δευτέρας, κάνουν το Γαλαξίδι από τους καλύτερους παρεϊστικους προορισμούς. Χρωματιστό αλεύρι απλώνεται σε όλη την πόλη και ακολουθεί χορός και τραγούδι μέχρι πρωίας. Πέρα όμως από τη συγκεκριμένη μέρα η όμορφη θαλασσινή πολιτεία προσφέρεται για ρομαντικές βόλτες και θαλασσινές νοστιμιές στις ταβέρνες. Μην ξεχνάτε ότι η Αράχοβα για κοσμικό αέρα και το χιονοδρομικό του Παρνασσού για να απολαύσετε τις τελευταίες μέρες του χιονιού δεν είναι μακριά.

Γρεβενά για γαστρονομικές εκπλήξεις

10 προορισμοί για τον Μάρτιο - εικόνα 5

Τα Γρεβενά, η «Πόλη των Μανιταριών» είναι εκεί για εσάς που ενδιαφέρεστε για ταξίδια με γευστικό πρόσημο και η εποχή είναι κατάλληλη και για μανιταροσυλλογή συνοδεία οδηγών στη φύση. Στο Μουσείο Μανιταριών μαθαίνετε πολλά είδη, τα οποία αργότερα μπορείτε να δοκιμάσετε, σε κάποιο από τα εστιατόρια της πόλης, που άλλωστε φημίζεται για την ποικιλία της. Μια βόλτα στο κέντρο και τις πλατείες του είναι ό,τι πρέπει για απογευματινή χαλάρωση. Για τους λάτρεις του σκι, το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας απέχει περίπου δύο ώρες και είναι καλή επιλογή για μία πρωινή βόλτα.

Ινδία γεμάτη χρώμα

10 προορισμοί για τον Μάρτιο - εικόνα 6

Γνωστοί DJς, σεφ street food αλλά και επισκέπτες απ' όλο τον κόσμο ταξιδεύουν αυτό τον καιρό στην Ινδία για το Φεστιβάλ Χρωμάτων. Το Holi Festival, που έχει τις ρίζες του στην ινδουιστική θρησκεία, γεμίζει το Δελχί με χρώματα, που οι συμμετέχοντες πετούν στον αέρα, χορεύοντας σε ανατολικούς- και μη- ρυθμούς. Ακόμη, όμως, κι αν δε θέλετε να συμμετέχετε στις εκδηλωσεις, η αχανής Ινδία δίνει επιλογές για διαφορετικά γούστα. Από τις χαλαρωτικές παραλίες της Kerala, μέχρι το περίφημο μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ και τον τον ποταμό Γιαμούνα, ένα ταξίδι στην Ινδία είναι εμπειρία ζωής.

H Βαλένθια φλέγεται

10 προορισμοί για τον Μάρτιο - εικόνα 7

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας των φεστιβάλ και στη Βαλένθια. Η ταξιδιωτικά ανερχόμενη πόλη της Ισπανίας διοργανώνει από το 1.500 μ.Χ το Las Fallas Festival, μια γιορτή, όπου τεράστιες κούκλες-άρματα κάνουν παρέλαση μέσα στο κέντρο και στο τέλος της μέρας καίγονται ολοσχερώς. Παρελάσεις και μεγάλα πάρτι διοργανώνονται σε όλη την πόλη, ενώ η μουσική δεν σταματά να παίζει όλη την εβδομάδα. Μία διαδρομή ανάμεσα στα αρχιτεκτονικά διαμάντια της παλιάς πόλης και κατά μήκος των φημισμένων παραλιών είναι ότι πρέπει για να χαλαρώσετε, μετά από μία περιπλάνηση στην Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών.

Ιορδανία, ο αρχαιολογικός παράδεισος

10 προορισμοί για τον Μάρτιο - εικόνα 8

Από τις πιο προσβάσιμες πόλεις της Μέσης Ανατολής, η Ιορδανία έχει έρθει αυτήν την άνοιξη πιο κοντά μας χάρη στις φθηνές πτήσεις. Με τα νερά της Νεκρής και Ερυθράς Θάλασσας να βρέχουν τις πόλεις της, έχει να σας χαρίσει εντυπωσιακές εικόνες από το Αμμάν, την αρχαία πόλη της Πέτρας και το Φρούριο του Καράκ. Οι βυζαντινές πόλεις και τα μνημεία τους δείχνουν το δρόμο για αρχαιολογικές περιπλανήσεις, τις οποίες μπορείτε να συνδυάσετε με μία βόλτα στο ρωμαϊκό θέατρο και το Λαογραφικό Μουσείο της πρωτεύουσας.

Η άνοιξη του Μαρόκου

10 προορισμοί για τον Μάρτιο - εικόνα 9

Χωρίς τη ζέστη του καλοκαιριού, η άνοιξη αποτελεί την ιδανική εποχή για ένα ταξίδι στο Μαρόκο. Η πόλη της Φεζ γοητεύει,με τη μαροκινή αρχιτεκτονική της να κρύβει μέσα της έναν κοσμοπολίτικο παράδεισο. Οι τάφοι των Μερινίδων και το βασιλικό παλάτι, τα πιο ενδιαφέροντα μέρη της Νέας Πόλης της Φεζ, δεν θα κλέψουν πολύ χρόνο από την περιπλάνησή σας στο κέντρο της Παλιάς Πόλης και τα αμέτρητα σουκ. Οι παραδοσιακές γεύσεις έχουν την τιμητική του στο κοντινό και πληθωρικό Μαρακές, ενώ στα must περιλαμβάνεται και μία εξόρμηση στην κινηματογραφική Καζαμπλάνκα.

Δουβλίνο με καλή παρέα και μπύρες

10 προορισμοί για τον Μάρτιο - εικόνα 10

Όταν σκέφτεσαι άνοιξη, μία από τις εικόνες που σου έρχονται στο μυαλό, είναι το Δουβλίνο και η Γιορτή του Αγίου Πατρικίου. Η πόλη της Ιρλανδίας, που δεν ησυχάζει ποτέ, είναι γεμάτη αξιοθέατα όπως το Κάστρο του Δουβλίνου, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης αλλά και πληθώρα Καθεδρικών Ναών, ανάμεσά τους κι εκείνος του Αγίου Πατρικίου. Στις 17 Μαρτίου, οι δρόμοι της πόλης πρασινίζουν, εν όψει του St. Patrick's Day, και δίνουν μία ευκαιρία σε εσάς και την παρέα σας να δοκιμάσετε πολλά και διαφορετικά είδη μπύρας- για την οποία φημίζεται η Ιρλανδία- και να πάρετε μέρος στη μεγάλη παρέλαση της πόλης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/05/2024

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.