Γιορτές στη Θράκη για ένα διαφορετικό city break

Μπορεί να μην είναι από τους εορταστικούς προορισμούς που σου έρχονται αυτομάτως στο μυαλό, παρ’ όλα αυτά μερικές γιορτινές μέρες στην Ξάνθη είναι ένα ιδανικό χειμωνιάτικο ταξίδι που δεν θα ξεχάσετε εύκολα.

Γιορτές στη Θράκη για ένα διαφορετικό city break

Ιδανικό σημείο-αφετηρία των εξορμήσεων στην περιοχή είναι η Ξάνθη και όταν έρθει η ώρα της αναζήτησης διαμονής το ξενοδοχείο «Elisso» είναι μια από τις κορυφαίες επιλογές στην πόλη και για την ακρίβεια στην παλιά πόλη της Ξάνθης που αν δεν την έχετε περπατήσει αξίζει τον κόπο να το κάνετε. Έχοντας μείνει πρόσφατα εκεί βρήκαμε το περιβάλλον του ξενοδοχείου ευχάριστο, με τους κοινόχρηστους χώρους να σε «κρατάνε» άνετα εκεί τις ζεστές χειμωνιάτικες μέρες.

Το εστιατόριο του, το «Αποθήκη» (ανοιχτό και σε πελάτες εκτός ξενοδοχείου) είναι καλό (ένα από τα ελάχιστα ποιοτικά της Ξάνθης) και κάνει μια ενδιαφέρουσα πρόταση βασισμένη στη σύγχρονη κουζίνα με διεθνές επιρροές και ελληνικές νότες σε ένα ευχάριστο δροσερό αστικό περιβάλλον.

Γιορτές στη Θράκη για ένα διαφορετικό city break - εικόνα 1

Ως προς τα αξιοθέατα και τις αφορμές για εκδρομές, εκτός από τις απαραίτητες βόλτες στην γραφική παλιά πόλη της Ξάνθης αποκλείεται να μην επισκεφθείτε τα στενά του Νέστου που βρίσκονται μόλις 25 χλμ. από το ξενοδοχείο σας. Εξίσου ενδιαφέρουσα εκδρομή είναι και τα Πομακοχώρια, όπου, εκτός από όλα τα άλλα, θα βρείτε και καλό παραδοσιακό φαγητό. Τέλος, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Εθνικό Πάρκο του Δέλτα Νέστου με τη λίμνη Βιστονίδα.

Τα ενδιαφέροντα σημεία της περιοχής όμως κάθε άλλο παρά εξαντλούνται στα προαναφερθέντα. Δείτε τα υπόλοιπα στον αναλυτικό μας οδηγό εδώ και σχεδιάστε τις βόλτες σας τρώγοντας και πίνοντας ένα ποτήρι τοπικό κρασί από την περιοχή. Μάλιστα, η wine list της «Aποθήκης» είναι πλούσια και ενδιαφέρουσα.

Γιορτές στη Θράκη για ένα διαφορετικό city break - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
04/05/2024

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.