Βαρδάρης, the next big thing

 

Βαρδάρης, the next big thing

Η αίσθησή μου είναι ότι μέσα στο 2018 η πόλη θα δει τις δυτικές (υποβαθμισμένες) συνοικίες να παίρνουν τα πάνω τους. Ίσως είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για την αναγέννηση του Βαρδάρη, αλλά η δημιουργία του πολυχώρου Space Lab, σε συνδυασμό με το μετρό­ που θα περνάει από εδώ, είναι σημάδι που δεν πρέπει να αγνοηθεί.

Κοντά στο ξενοδοχείο «Καψής», το Space Lab (Μοναστηρίου 18, 2310541040) είναι ένας μεγάλος, λιτός χώρος, ένας λευκός καμβάς από αρχιτεκτονική άποψη, που μπορεί ο καθένας να τον γεμίσει με όποιο event θέλει. Στους χώρους του οργανώνονται προχωρημένες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και ­σεμινάρια και φιλοξενούνται εικαστικές εγκαταστάσεις. Η περιοχή διαθέτει κυρίως ταβερνάκια χωρίς όνομα και φήμη, αλλά με το δικό τους εναλλακτικό κοινό, ενώ ακούσαμε και για κάποια καινούργια ξενοδοχεία που ετοιμάζονται, στο ντιζαϊνάτο νεανικό ύφος το οποίο σάρωσε ­πέρυσι το κέντρο της πόλης.

Πιο δυτικά ακόμη, στις Παλιές Αποθήκες του σιδηροδρομικού σταθμού, μια απρόσωπη κι επίσης υποβαθμισμένη περιοχή, το εκπτωτικό εμπορικό κέντρο One Salonica Outlet κάνει θραύση. Μέσα στα δύο χρόνια λειτουργίας του έχει δώσει ζωή στην περιοχή – δεν είναι και λίγο να κάνεις σινιέ αγορές σε τιμές μέχρι και 70% κάτω. Κοσμοπολίτικο περιβάλλον, καλοβαλμένα εστιατόρια και ακόμη το πολύ αγαπητό «Looney bean» (2310538627) ένα υπέροχο bar lounge με τροπική ατμόσφαιρα κι έξοχο σχεδιασμό από το Urban Soul Project. Φέτος, δίπλα στο mall, εμφανίστηκε και η «Brizola» (Ν. Μάντζαρου 4, 2310532800), ένα καλοβαλμένο κρεατάδικο σε ισόγειο με αυλή και πέργκολα, που «ακούγεται» πολύ.

Διαβάστε το total guide μας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/05/2024

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.