5 εξτραβαγκάντσες για gourmet travellers

Υπάρχουν ταξίδια και ταξίδια. Αυτά που ακολουθούν, όμως, είναι ειδικά σχεδιασμένα για να χαραχθούν βαθιά στη γαστρονομική μνήμη και... στο πορτοφόλι όσων μπορούν να τα απολαύσουν.

5 εξτραβαγκάντσες για gourmet travellers

Υπάρχουν ταξίδια και ταξίδια. Αυτά που ακολουθούν, όμως, είναι ειδικά σχεδιασμένα για να χαραχθούν βαθιά στη γαστρονομική μνήμη και... στο πορτοφόλι όσων μπορούν να τα απολαύσουν.

Στο ιδιωτικό τζετ της Four Seasons με γεύσεις «Noma»

5 εξτραβαγκάντσες για gourmet travellers - εικόνα 1

Υπό τον τίτλο «Culinary Discoveries» το ιδιωτικό τζετ της Four Seasons αναχωρεί για δύο ιδιαίτερα ταξίδια μέσα στην χρονιά επαναπροσδιορίζοντας τον όρο «γαστρονομική αποκλειστικότητα». Υπό την επιμέλεια του Ρενέ Ρετζεπί («Noma»), κάθε ταξίδι θα διαρκεί 21 ημέρες, ισάριθμες εμπειρίες και φυσικά εκλεκτά τοπικά προϊόντα από όλο τον κόσμο. Τα βράδια οι ταξιδιώτες θα διανυκτερεύουν στο Four Seasons της εκάστοτε στάσης ενώ ο σεφ, Κέρρυ Σίαρς, θα φροντίζει για την διατροφή τους στον αέρα. Το πρώτο ταξίδι θα διαρκέσει από τις 27/5 μέχρι τις 14/6 με στάσεις στο Τόκιο, το Χονγκ Κονγκ, τη Βομβάη, τη Φλωρεντία, τη Λισαβώνα, την Κοπεγχάγη και το Παρίσι μεταξύ άλλων. Ενώ το δεύτερο από τις 3 μέχρι τις 26/9 με στάσεις στο Σιάτλ, το Κυότο, το Πεκίνο, τις Μαλδίβες, τη Βουδαπέστη, την Αγία Πετρούπολη, τo Μαρακές και τη Βοστώνη. Αν απορείτε για το κόστος, αυτό είναι στις € 135.000.

Πρωινό στο ελικόπτερο

5 εξτραβαγκάντσες για gourmet travellers - εικόνα 2

Παραμένοντας στους αιθέρες, ήρθε η ώρα για κάτι πιο απλό. Πρωϊνό! Το «Cristallo Hotel Spa & Golf» στην Κορτίνα προσφέρει μία πολυτελή εμπειρία 5* στο δημοφιλές χειμερινό resort που περιλαμβάνει πρωϊνό σε ελικόπτερο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για πτήση διάρκειας μίας ώρας πάνω από το πέρασμα Giau στις Δολομιτικές Άλπεις από τα χέρια του Φαμπρίτσιο Αλμπίνι. Αν, όμως, δεν θέλετε να βάλετε ξυπνητήρι στις διακοπές σας υπάρχει πάντα η λύση ενός δείπνου για δύο σε τελεφερίκ.

Γευσιγνωσία σάκε στις Άλπεις

5 εξτραβαγκάντσες για gourmet travellers - εικόνα 3

Η αλήθεια είναι πως ανοίγοντας στα τέλη του 2013, το «The Chedi Hotel» – που βρίσκεται στην γραφική ελβετική πόλη Αντερμά - έχει ανεβάσει τον πήχη της πολυτέλειας στις Άλπεις με πολλούς τρόπους, του γαστρονομικού συμπεριλαμβανομένου. Στο ιαπωνικό του εστιατόριο επικεφαλής είναι ο μάνατζερ Αρμάν Τζαφρί, ένας sake sommelier (καθώς υπάρχει και αυτή η ειδικότητα). Must το μενού course kaiseki με εξειδικευμένες προτάσεις σάκε-γνωσίας!

Sushi master-class στο Μόντε Κάρλο

5 εξτραβαγκάντσες για gourmet travellers - εικόνα 4

Πώς θα σας φαινόταν να βρεθείτε στο θρυλικό «Buddha Bar» του Μόντε Κάρλο όχι για να διασκέδασετε αλλά για να παρακολουθήσετε μαθήματα sushi; Φανταστείτε sushi experts να σας διδάσκουν τα βασικά της ιαπωνικής κουζίνας ξεκινώντας από τις τεχνικές μαγειρέματος του ρυζιού και τις κοπές του ψαριού μέχρι την προετοιμασία των maki και των rolls. Με 200 γίνεστε σαμουράι της κουζίνας!

Στο Μάτσου Πίτσου με «gourmet» τρένο

5 εξτραβαγκάντσες για gourmet travellers - εικόνα 5

Η επίσκεψη και μόνο στο Μάτσου Πίτσου αποτελεί άπιαστο όνειρο για πολλούς. Ταξιδεύοντας, όμως, με το τρένο Belmond Hiram Bingham μπορεί να αποδειχθεί το απόλυτο ταξίδι ζωής. Το πολυτελές τρένο - που θυμίζει έντονα την δεκαετία του ’20 λες και θα ξεπηδήσει από την κουκέτα κάποιου βαγονιού ο Ηρακλής Πουαρό – ξεκινά από το Cuzco με ένα brunch που συνοδεύεται από εκλεκτά περουβιανά κρασιά. Στη συνέχεια ακολουθεί η πολυαναμενόμενη επίσκεψη στο Μάτσου Πίτσου ενώ καθώς το τρένο αναχωρεί για το θρυλικό χωριό Poroy στο τραπέζι σερβίρεται ένα ειδικό μενού με αναφορές στην αρχέγονη ιστορία των Άνδεων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Fitch Solutions: Προς νέο ρεκόρ ο τουρισμός στην Ελλάδα φέτος

Οι αφίξεις θα αγγίξουν τα 40 εκατ. έως το 2028, πρόκληση ο υπερτουρισμός.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

Νότια Εύβοια: Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια των "Δράκων"

Απέχοντας μία ανάσα από τα ανατολικά παράλια της Αττικής, η Νότια Εύβοια είναι προορισμός που προσφέρει γοητευτικές εμπειρίες διεκδικώντας μια θέση στην ταξιδιωτική μας ατζέντα κάθε εποχή του χρόνου.

Γιατί προκαλεί αντιδράσεις ο τουριστικός φόρος της Βενετίας

Ο Δήμος της Βενετίας υιοθέτησε τον τουριστικό φόρο, που επισήμως χαρακτηρίζεται ως τέλος πρόσβασης, με στόχο να ελέγξει τις ροές επισκεπτών και να ενσωματώσει τις εξωτερικές επιπτώσεις που προκαλεί ο μαζικός τουρισμός στην Πλωτή Πόλη.

Γυρνάμε την Αίγινα...on foot

Περπατήσαμε από την Παχιοράχη ως τον Αρχαίο Ελαιώνα, το Σφεντούρι, το Δρακόσπιτο και το Όρος και μας αποκαλύφθηκε ο πιο μυστικός και "ιερός" τόπος του νησιού.

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.