Γυρνώντας την Αθήνα με ποδήλατο

Μία νέα ταξιδιωτική ιδέα μας δείχνει τις ομορφιές της Αθήνας πάνω σε δύο τροχούς.

Γυρνώντας την Αθήνα με ποδήλατο

Μία νέα ταξιδιωτική ιδέα, τις ξεναγήσεις με ποδήλατα, προτείνει η Δανή Monique van Hulst που με τα bike tours και cycling holydays του «Lets Meet in Athens» μας δείχνει τις ομορφιές της Αθήνας πάνω σε δύο τροχούς. Οι ξεναγήσεις αυτές αποτελούν ένα πολύ καλό σημείο έναρξης για τους επισκέπτες της πόλης και λειτουργούν ως σχεδιάγραμμα για τις επόμενες περιηγήσεις τους.

Γυρνώντας την Αθήνα με ποδήλατο - εικόνα 1

Η Monique van Hulst έχοντας τότε μία οκταετή εμπειρία στον χώρο του τουρισμού και μαγεμένη από την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, ξεκίνησε το εγχείρημα «Lets Meet in Athens» βασισμένο στην αγάπη της για την ποδηλασία. Όπως δηλώνει η ίδια το καλύτερο κομμάτι της δουλείας είναι η διεπαφή της με τους ανθρώπους και η ανάδειξη της Αθήνας. Λόγω των καταβολών της εστιάζει σε Δανούς και Βέλγους πελάτες, συνεργάζεται με τουριστικούς πράκτορες και μικρά τουριστικά γραφεία αλλά έχει και άμεση πελατεία μέσω διαδικτυακών κρατήσεων. Η επιχείρηση αυτή μετρά ήδη τρία χρόνια ζωής και έχει επεκταθεί, πλέον πλαισιώνεται από μία ομάδα Δανών, Ελλήνων και Γερμανών, ατόμων που θέλουν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με τους πελάτες.

Γυρνώντας την Αθήνα με ποδήλατο - εικόνα 2

Οι καθημερινές διαδρομές δίνουν στους επισκέπτες μία γεύση των σημαντικότερων σημείων της πόλης αλλά παράλληλα τους συστήνουν και λιγότερο γνωστές αλλά ενδιαφέρουσες τοποθεσίες. Οι ποδηλάτες-επισκέπτες περνούν από την Πλάκα, τον δαιδαλώδη Εθνικό Κήπο, το Ελληνικό Κοινοβούλιο, την πολύχρωμη συνοικία του Ψυρρή και φυσικά το Μοναστηράκι. Οι περιηγήσεις συνεχίζονται στον πολύβουο δρόμο της Ευριπίδου, τα Αναφιώτικα, την Πλατεία Αγίας Ειρήνης και τη Βαρβάκειο Αγορά. Οι ξεναγήσεις περιλαμβάνουν στάσεις για φαγητό, καθ’όλα ελληνικό, επίσης υπάρχουν προτάσεις για ψώνια σε Βαρβάκειο, Κολονάκι και Μοναστηράκι που καλύπτουν όλα τα γούστα. Οι ξεναγήσεις γίνονται στα Αγγλικά, Δανικά και Γερμανικά.

Γυρνώντας την Αθήνα με ποδήλατο - εικόνα 3

INFO
Διεύθυνση: Τουρναβίτου 8, Ψυρρή
Τηλ: +306987049732
E-mail: info@meetinathens.eu
Site: http://www.meetinathens.eu

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.