Kalokeri: ένα κυκλαδίτικο μπιστρό που τιμά την τοπική κουζίνα

Αν και διαρκώς ανερχόμενη τουριστικά και αγαπητή στους ξένους, η Αντίπαρος δεν είχε μέχρι σήμερα ένα καλό εστιατόριο ελληνικής κουζίνας που να ξεφεύγει από τα ταβερνάκια.

Kalokeri: ένα κυκλαδίτικο μπιστρό που τιμά την τοπική κουζίνα

Αν και διαρκώς ανερχόμενη τουριστικά και αγαπητή στους ξένους, η Αντίπαρος δεν είχε μέχρι σήμερα ένα καλό εστιατόριο ελληνικής κουζίνας που να ξεφεύγει από τα ταβερνάκια.

Kalokeri: ένα κυκλαδίτικο μπιστρό που τιμά την τοπική κουζίνα - εικόνα 1

Η Βάνα Βρεττού και ο Σήφης Καραδάκης ήρθαν να καλύψουν αυτό ακριβώς το κενό μεταφέροντας το επιτυχημένο concept από τις αθηναϊκές «Μαγικές Κατσαρόλες» στην περατζάδα του κεντρικού στενού της λιλιπούτιας Χώρας και δημιουργώντας ένα μοντέρνο κυκλαδίτικο μπιστρό που προσφέρει μια εμπνευσμένη σύγχρονη ελληνική κουζίνα με έντονο Αγαιοπελαγίτικο χρώμα και έμφαση στα ντόπια υλικά.

Η πρότασή τους είναι πραγματικά αξιόλογη γι αυτό και αγκαλιάστηκε αμέσως και μας δίνει ήδη ραντεβού και για του χρόνου, μετά το τέλος βέβαια της φετινής καλοκαιρινής σεζόν. Δείχνει μάλιστα το δρόμο και για την περαιτέρω ανάπτυξη της value for money comfort Ελληνικής και Κυκλαδίτικης κουζίνας και του πρωινού και brunch με τοπικό χρώμα σε ένα σύγχρονο πακέτο, κάτι άλλωστε που λείπει και από ακόμη πιο κοσμικά νησιά.

Kalokeri: ένα κυκλαδίτικο μπιστρό που τιμά την τοπική κουζίνα - εικόνα 2

Τα εκλεκτά προϊόντα των Κυκλάδων κυριαρχούν και αναδεικνύουν τις γεύσεις σε πιάτα όπως η ρουστίκ κατσικομακαρονάδα με πεντανόστιμο ντόπιο κατσικάκι, οι ελαφροτηγανισμένες μπάμιες αλλιώς (πανέ με ταρτάρ ντομάτας και μους φέτας), το μπαρμπούνι ταρτάρ με έντονο το άρωμα του μοσχολέμονου, του φρέσκου θυμαριού, της λουίζας και της αφρίνας με φύκια, οι φινετσάτες σαρδέλες τυλιγμένες σε αμπελόφυλλα με ελαφριά αγιολί, ή τα ψητά σύκα γεμιστά με τυρομάλαμα και τυλιγμένα σε προσούτο Νάξου.

Kalokeri: ένα κυκλαδίτικο μπιστρό που τιμά την τοπική κουζίνα - εικόνα 3


Δεν λείπουν οι παραδοσιακές συνταγές με νέο μάτι, όπως το χταπόδι σαβόρο με αντιπαριώτικο πετιμέζι και φάβα Ηρακλειάς. Σημείο αναφοράς το Ναξιώτικο μπέργκερ με κιμά από σγατζομόσχαρο Νάξου, αγελαδινή γραβιέρα, ψητή μελιτζάνα, ζαμπόνι Απειράνθου και καππαρόφυλλα. Πολύ ωραία ιδέα το Κυκλαδίτικο πρωινό και brunch (το εστιατόριο ανοίγει από τις 10 το πρωί) με έξυπνες εκδοχές της λαδένιας της Κιμώλου, της μελόπιτας (που εδώ γίνεται τσιζκέικ αλά ελληνικά), του μουσακά αλά croque madame & monsier πάνω σε φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί και της συριανής ομελέτας τιριτίμ με πράσινο κρεμμυδάκι και κολοκυθάκια με τους ανθούς τους.

Χαριτωμένος χώρος σε βεράντα, μικρή σάλα στα χρώματα του λαχανί με τα ψάθινα καπέλα – φωτιστικά να δίνουν τον τόνο και τραπεζάκια στον πεζόδρομο με φόντο τη βουκαμβίλια.

Κεντρικό στενό Αντιπάρου, 2284063037, Kalokerirestaurant.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.