5 ελεύθερες παραλίες της Αττικής που θυμίζουν νησί

Κι όμως η Αττική έχει παραλιακές γωνιές που θυμίζουν Κυκλάδες! Τις επισκεπτόμαστε τηρώντας αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας, για μία πρώτη γεύση θάλασσας.

5 ελεύθερες παραλίες της Αττικής που θυμίζουν νησί

Κι όμως η Αττική έχει παραλιακές γωνιές που θυμίζουν Κυκλάδες! Τις επισκεπτόμαστε τηρώντας αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας και τις απαραίτητες αποστάσεις, για μία πρώτη γεύση θάλασσας.

Οδηγώντας προς Σούνιο, μετά την Παλαιά Φώκαια και το Θυμάρι, λίγα μέτρα μετά την ταμπέλα «παραδοσιακός οικισμός Χάρακα» που θα βρείτε στο αριστερό σας χέρι, στρίψτε δεξιά και ακολουθήστε το χωματόδρομο. Ψιλή άμμος και καθαρά νερά συνθέτουν το σκηνικό της παραλίας του Χάρακα. Εδώ θα έχετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε νησί – κι αυτό δεν αποτελεί σχήμα λόγου, ούτε υπερβολή.

5 ελεύθερες παραλίες της Αττικής που θυμίζουν νησί - εικόνα 1

Οι αποδράσεις στις παραλίες της, άλλωστε, πάντα προσέφεραν την ψευδαίσθηση της σύντομης απόδρασης. Ο Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου έχει επιλογές για όλα τα γούστα. Τα πράγματα στην παραλία είναι παρεΐστικα, οικογενειακά και... pet friendly σχεδόν σε ίσες δόσεις. Η περιοχή πάντως κρύβει κι ένα μικρό θησαυρό: Ανηφορίζοντας προς το πέτρινο εκκλησάκι και ακολουθώντας το μονοπάτι από την πίσω πλευρά, θα βγείτε σε ένα μικρό προστατευμένο κολπίσκο με βράχια και γαλαζοπράσινα νερά που χωρά το πολύ τρεις παρέες.

5 ελεύθερες παραλίες της Αττικής που θυμίζουν νησί - εικόνα 2

Αμέσως μετά τον Χάρακα με κατεύθυνση το Σούνιο στρίβετε δεξιά. Στο τέρμα του χωματόδρομου, θα βρείτε ένα μικρό χώρο πάρκινγκ. στα δεξιά του βρίσκεται η παραλία των γυμνιστών και στα αριστερά το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας). Αφήστε εκεί το αυτοκίνητό σας, κατεβείτε μερικά σκαλάκια μέχρι την καντίνα και παραδοθείτε στα βαθιά γαλάζια νερά του Σουνίου.

5 ελεύθερες παραλίες της Αττικής που θυμίζουν νησί - εικόνα 3

Αγαπημένη παραλία της ανατολικής Αττικής με ψιλό βότσαλο, δύο χιλιόμετρα μετά το Πόρτο Ράφτη, η Ερωτοσπηλιά διαθέτει καντίνα για τις απαραίτητες ανάσες δροσιάς, αλλά όχι και ξαπλώστρες, γι’ αυτό εξοπλιστείτε καταλλήλως. Αν θέλετε φυσική δροσιά επιλέξτε την αριστερή πλευρά στην οποία πέφτει πρώτα ο ίσκιος το απόγευμα.

Κατευθυνόμενοι από το Μαρκόπουλο προς το Πόρτο Ράφτη, στρίψτε αριστερά στη διασταύρωση προς Βραυρώνα ακολουθώντας τις ταμπέλες για Χαμολιά. Την ήσυχη αυτή παραλία προτιμούν συνήθως όσοι διαθέτουν εξοχικά στη γύρω περιοχή. Λίγο μετά υπάρχει κι ένα απόμερο σημείο στο οποίο συχνάζουν γυμνιστές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/05/2024

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.