Carouge: Η ωραία της Γενεύης

Απέναντι από τον ποταμό Αρβ και λίγες μόλις στάσεις από το κέντρο της Γενεύης, βρίσκεται μια από τις πιο ιστορικές γειτονιές της πόλης, ιδανική για βόλτες.

Carouge: Η ωραία της Γενεύης

Απέναντι από τον ποταμό Αρβ και λίγες μόλις στάσεις από το κέντρο της Γενεύης, βρίσκεται μια από τις πιο ιστορικές γειτονιές της πόλης, ιδανική για βόλτες.

Carouge: Η ωραία της Γενεύης - εικόνα 1
Παραλία αλά ελβετικά!

Μια επίσκεψη στην Carouge είναι σαν ένα ταξίδι-αστραπή σε τόπο μεσογειακό. Ξεκινάς να περπατάς στα σοκάκια και ξαφνικά δεν έχει σημασία πού πηγαίνεις αλλά το ότι είσαι εκεί και απολαμβάνεις τη στιγμή. Η αρχιτεκτονική γοητευτική, με κτίρια χαμηλά και πολύχρωμα, που αφήνουν τον άνθρωπο να αναπνεύσει και τον προτρέπουν να ονειρευτεί.

Carouge: Η ωραία της Γενεύης - εικόνα 2
Ξεχωριστά κοσμήματα στο LindseyMarie.

Το καλοκαίρι πιάνεις θέση σε μια από τις λουλουδιασμένες της πλατείες ή στα μποέμ cafe-bistro που βγάζουν τραπεζάκια έξω και απλώς χαζεύεις τον παλμό της γειτονιάς. Οι boutiques είναι όλες τους ιδιαίτερες, καθώς η Carouge έχει εμπνεύσει και προσελκύσει ανθρώπους με καλλιτεχνικές ανησυχίες και δεξιότητες. Από σαπουνάκια-έργα τέχνης και ιδιαίτερα άλατα για το μπάνιο στο Autour du Bain μέχρι vintage θησαυρούς στο Mamzelle Popeline (rue de la Filature 36) και ξεχωριστά κοσμήματα, όπως αυτά της Αμερικανίδας σχεδιάστριας Lindsay Wendler στην boutique LindseyMarie.

Carouge: Η ωραία της Γενεύης - εικόνα 3
Σούπερ παγωτό στο Bellamia.

Την ημέρα της ανοιχτής αγοράς τροφίμων (Τετάρτη και Σάββατο πρωί) η Place du Marche γεμίζει μυρωδιές, γεύσεις και ανθρώπινες φωνές. Εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσεις τους ντόπιους παραγωγούς, να δοκιμάσεις τα προϊόντα τους και να γευτείς τον τοπικό πλούτο της περιοχής. Η ίδια πλατεία την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα μετατρέπεται σε υπαίθρια αγορά με αντίκες, όπου βρίσκεις κυρίως έπιπλα και αντικείμενα για το σπίτι (από Μάρτιο μέχρι Δεκέμβριο).

Carouge: Η ωραία της Γενεύης - εικόνα 4
Κλασικό open air ραντεβού η αγορά με αντίκες.

Οι food lovers θα βρουν αρκετούς ακόμη λόγους για εξερεύνηση, όπως η... γευσιγνωσία ελβετικής σοκολάτας σε μια από τις boutiques του ονομαστού chocolatier Philippe Pascoet ή συγκλονιστικά νόστιμο ιταλικό παγωτό στο Bellamia (Place du Marché 2). Στα μπιστρό όπως το «Vert Bouteille» (Rue Vautier 7) το κρασί ρέει στα ποτήρια από νωρίς, αγαπημένη συνήθεια ιδιαίτερα στο γαλλικό κομμάτι της χώρας, που συνδυάζεται άψογα με ποικιλίες από ντόπια αλλαντικά και τυριά. Και προτού το καταλάβεις, οι βραδιές συνεχίζονται δυναμικά σε κάποιο bar, όπως το «Le 19ème», με έμφαση στις μπίρες αλλά και στις βραδιές καραόκε (Rue Ancienne 19).

Info www.geneve-tourisme.ch

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γιατί προκαλεί αντιδράσεις ο τουριστικός φόρος της Βενετίας

Ο Δήμος της Βενετίας υιοθέτησε τον τουριστικό φόρο, που επισήμως χαρακτηρίζεται ως τέλος πρόσβασης, με στόχο να ελέγξει τις ροές επισκεπτών και να ενσωματώσει τις εξωτερικές επιπτώσεις που προκαλεί ο μαζικός τουρισμός στην Πλωτή Πόλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Γυρνάμε την Αίγινα...on foot

Περπατήσαμε από την Παχιοράχη ως τον Αρχαίο Ελαιώνα, το Σφεντούρι, το Δρακόσπιτο και το Όρος και μας αποκαλύφθηκε ο πιο μυστικός και "ιερός" τόπος του νησιού.

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.