Βρετανία-Ιρλανδία

Τα περιπατητικά φεστιβάλ στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία είναι τάση. Από το τέλος της άνοιξης μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου, δεκάδες εξορμήσεις διοργανώνονται στην εξοχή των δύο νησιών, με πεζοπόρους από όλη την Ευρώπη να περπατούν επί ώρες στα βουνά και τα δάση για να γνωρίσουν τη φύση, την ιστορία τους αλλά και ο ένας τον άλλον.

Βρετανία-Ιρλανδία

Τα περιπατητικά φεστιβάλ στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία είναι τάση. Από το τέλος της άνοιξης μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου, δεκάδες εξορμήσεις διοργανώνονται στην εξοχή των δύο νησιών, με πεζοπόρους από όλη την Ευρώπη να περπατούν επί ώρες στα βουνά και τα δάση για να γνωρίσουν τη φύση, την ιστορία τους αλλά και ο ένας τον άλλον.

Βόλτα στα βουνά και scrub στην παραλία

Βρετανία-Ιρλανδία - εικόνα 1
Οι φράχτες δεν είναι εμπόδιο καθοδόν για τη γρανιτένια οροσειρά Mourne της Ιρλανδίας στο Mourne International Walking Festival.

Το Mourne International Walking Festival θα σας περπατήσει στη γρανιτένια οροσειρά Mourne της Ιρλανδίας, με την εντυπωσιακή ποικιλία χλωρίδας και πανίδας, μέσα από διαδρομές 10-40 χλμ. Εκτός αυτού όμως, είναι και μια ευκαιρία να γευτείτε τη βορειοϊρλανδική φιλοξενία (27-29/6, www.mournewalking.co.uk/index.asp). Πυξίδα Η βάση του φετινού φεστιβάλ είναι η μικρή παραθαλάσσια­ πόλη Newcastle, γνωστή για το ιστορικό golf club της, ένα από τα παλιότερα της Ιρλανδίας, και φυσικά για την πολυσύχναστη (μήκους 2,5 χλμ.) παραλία της: βγάλτε τα παπούτσια και βυθίστε τα (κουρασμένα) πόδια σας στα βότσαλα και την άμμο για ένα φυσικό κέλτικο scrub.

Στην πράσινη γη της Ιρλανδίας

Βρετανία-Ιρλανδία - εικόνα 2
Η σκοτσέζικη ύπαιθρος κρύβει μοναδικές εκπλήξεις για τους περιπατητές.

Η ιστορία του ξεκίνησε το 1967... Σήμερα, έπειτα από 47 χρόνια, το Castlebar International 4 Days Walks Festival συνεχίζει ακμαίο τις βόλτες του, καλώντας περιπατητές απ’ όλο τον κόσμο να γνωρίσουν τη γόνιμη γη της Δυτικής Ιρλανδίας­. Με ορμητήριο το «Welcome Inn Hotel», απ’ όπου ξεκινούν και τελειώνουν οι πεζοπορίες, το συγκεκριμένο φεστιβάλ έχει πρόγραμμα 10 και 20 χλμ., για ενήλικους και μικρούς περιπατητές (3-6/7, www.castlebar4dayswalks.com). Πυξίδα Το Castlebar, μια ιρλανδική πόλη των 10.000-11.000 κατοίκων, έχει παράδοση στη διοργάνωση φεστιβάλ, ενώ –δεδομένου και του μεγέθους του– διαθέτει αρκετούς πολιτιστικούς πυρήνες, όπως είναι το Museum of Country Life, το οποίο εστιάζει στη λαογραφία της Ιρλανδίας, ή το Linenhall Arts Centre με παραστάσεις κι εκθέσεις visual art.

Μπίρα και περπάτημα στους σκοτσέζικους αγρούς

Η σκουροπράσινη σκοτσέζικη ύπαιθρος είναι κάτι παραπάνω από καλλονή και αξίζει να την παρατηρήσεις από κοντά. Το Scottish Borders Walking Festival, το οποίο δίνει μια ευκαιρία γνωριμίας με τους πανέμορφους αυτούς αγρούς, πραγματοποιείται στις περιοχές Jedburgh και Denholm στα τέλη του καλοκαιριού­. Εκτός από πεζοπορίες, προσφέρει απογευματινά events για σωματική ξεκούραση και bonding μεταξύ των ­συνοδοιπόρων (31/8-6/9, www.borderswalking.com). Πυξίδα Το Jedburgh είναι μια ιστορική πόλη της Νοτιοανατολικής Σκοτίας, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Αγγλία, όπου έμεινε για ένα διάστημα της νεότητάς της η βασίλισσα Μαρία Στιούαρτ (το σπίτι της λειτουργεί σήμερα ως μουσείο). ­Κατά βάση εμπορική, η πόλη είναι γνωστή για τα παραδοσιακά χασάπικά της. Το Denholm είναι ένα ήσυχο μικρό χωριό κοντά στο Jedburgh, όπου θα γίνεται ένα με τους ντόπιους πίνοντας μπίρα σε μία από τις δύο παμπ του.

Hardcore περίπατοι στα ίχνη των τρολ

Βρετανία-Ιρλανδία - εικόνα 3
Στο Man vs Horse Marathon στο Llanwrtyd Wells της Ουαλίας δρομείς παραβγαίνουν με αναβάτες αλόγων!

Στο Otley Walking Festival οι περίπατοι έχουν ονοματεπώνυμο: επιλέξτε ανάμεσα στα Troll stroll (βόλτα για οικογένειες προς αναζήτηση... τρολ), Women’s power walk (δυναμικός περίπατος με γυναίκα οδηγό), Walking with wine at the hall (με κρασί για επιδόρπιο) και Cakes and ale III (για εκθαμβωτική θέα, κέικ και μπίρα). Το φεστιβάλ ­διοργανώνεται από εθελοντές με μεγάλο ατού την πολύ ευχάριστη και θετική αύρα (21-29/6, www.otleywalkingfestival.co.uk). Πυξίδα Τo Otley είναι μια κωμόπολη στο Δυτικό Yorkshire, 16 χλμ. βορειοδυτικά του Leeds, με το πανέμορφο Wharfemeadows Park, όπου οποίο μπορείτε να ταΐσετε τις πάπιες και τους κύκνους, και το Otley Museum, αφιερωμένο στην ιστορία και την κληρονομιά της περιοχής, το οποίο πιάνει το νήμα από την προϊστορική εποχή και φτάνει στον 20ό αιώνα.

Σε μια παλιά ουαλέζικη λουτρόπολη

Βρετανία-Ιρλανδία - εικόνα 4
Χαλαροί ρυθμοί στην περαντζάδα του Newcastle.

Το Welsh International 4 Day Walk στο Llanwrtyd Wells είναι μια ευκαιρία για άσκηση, καινούργιες γνωριμίες και, φυσικά, για να δείτε από κοντά την καρδιά της Ουαλίας, τα δάση, τους χείμαρρους και τα ποτάμια της. Οι προτεινόμενες διαδρομές για τις πεζοπορίες ποικίλλουν (17-20/9, www.visitmidwales.co.uk). Πυξίδα Το Llanwrtyd Wells είναι ίσως η μικρότερη βρετανική πόλη, μια παλιά λουτρόπολη που έφτασε στο peak της στη βικτοριανή εποχή, αλλά κρατάει ακόμη ζωντανό το εξοχικό της χρώμα. Σήμερα δεν την επισκέπτονται τόσο για τα spas της όσο για ποδηλασία βουνού, pony trekking και bird watching και, βέβαια, για τον εμβληματικό Man vs Horse Marathon, έναν αγώνα όπου δρομείς παραβγαίνουν με αναβάτες αλόγων – συνήθως κερδίζουν τα άλογα!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.