Ξενώνας Αχελωίδες

Στον Ασπροπόταμο, εδώ που ξεκινάει την πορεία του ο θρυλικός Αχελώος, ανακαλύψαμε πρόσφατα ένα ακόμα ξενοδοχείο που αναβαθμίζει με την παρουσία του την Πίνδο.

Ξενώνας Αχελωίδες

Νέα άφιξη στην Πίνδο

Στον Ασπροπόταμο, εδώ που ξεκινάει την πορεία του ο θρυλικός Αχελώος, ανακαλύψαμε πρόσφατα ένα ακόμα ξενοδοχείο που αναβαθμίζει με την παρουσία του την Πίνδο.

Ξενώνας Αχελωίδες - εικόνα 1

Η περιοχή ανατολικά των Τρικάλων και της Καλαμπάκας είναι ένας ονειρεμένος τόπος για τους εραστές της ορεινής Ελλάδας. Αναλλοίωτο φυσικό περιβάλλον με πυκνά δάση, ορεινά λιβάδια και ξέφωτα, καθαρά νερά με πέστροφες, πεζοπορικά μονοπάτια, χωματόδρομοι για ποδήλατο βουνού, ποτάμια για παιχνίδια με κανό-καγιάκ. Σε αυτή την πανέμορφη περιοχή, όπου γεννιέται ο Αχελώος, και στη μέση της νοητής γραμμής Ιωαννίνων-Τρικάλων βρίσκεται το χωριό Καλλιρρόη, με τον Ασπροπόταμο να κυλά δύο χιλιόμετρα πιο κάτω. Εδώ, μέσα σε έκταση δώδεκα στρεμμάτων, δημιουργήθηκε εδώ και μερικούς μήνες ένα φιλόδοξο ξενοδοχειακό συγκρότημα αποτελούμενο απο τρία κτίρια κτισμένα από πέτρα της περιοχής και με πολυτελείς προδιαγραφές, που πήρε το όνομά του από τις νύμφες του Αχελώου. Στις καλαίσθητες «Αχελωίδες» -με φόντο τον κατάφυτο Λάκμο και θέα στα ονομαστά Τζουμέρκα- σας περιμένουν είκοσι τέσσερα πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια με τζάκι. Είναι άνετα και ντυμένα σε παστέλ χρωματισμούς. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στους κοινόχρηστους χώρους (σαλόνια, τρία μπαρ, μεγάλη τραπεζαρία όπου σερβίρεται παραδοσιακή κουζίνα και πλούσιο πρωινό -ακόμα και μια μικρή πίστα για να παίζουν τα καμάρια σας με το χιόνι υπάρχει). Το μεγαλύτερο μέρος της επίπλωσης φέρνει κάτι απο την αύρα της Άπω Ανατολής, ενώ η διακόσμηση ακολουθεί πιο τοπικό ύφος. Τζάκια, χαλιά, ξύλινες οροφές και παρκέ στα πατώματα ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα. Θάνος Λαμπρόπουλος
tlambropoulos@athinorama.gr
INFO

Καλλιρρόη Νομού Τρικάλων, 24320/87763, 6948302977, www.acheloideshotel.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γιατί προκαλεί αντιδράσεις ο τουριστικός φόρος της Βενετίας

Ο Δήμος της Βενετίας υιοθέτησε τον τουριστικό φόρο, που επισήμως χαρακτηρίζεται ως τέλος πρόσβασης, με στόχο να ελέγξει τις ροές επισκεπτών και να ενσωματώσει τις εξωτερικές επιπτώσεις που προκαλεί ο μαζικός τουρισμός στην Πλωτή Πόλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Γυρνάμε την Αίγινα...on foot

Περπατήσαμε από την Παχιοράχη ως τον Αρχαίο Ελαιώνα, το Σφεντούρι, το Δρακόσπιτο και το Όρος και μας αποκαλύφθηκε ο πιο μυστικός και "ιερός" τόπος του νησιού.

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.