MoMu στην Αμβέρσα

Η Αμβέρσα, εκτός από μια πόλη-κούκλα, είναι και η έδρα ενός από τα σημαντικότερα μουσεία μόδας στην Ευρώπη. Η έκθεση για τη ρώσικη μόδα που φιλοξενεί μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου μας δίνει το ερέθισμα για ένα ενδιαφέρον σκασιαρχείο.

MoMu στην Αμβέρσα

Ένα μουσείο μόδας... πρότυπο!

Η Αμβέρσα, εκτός από μια πόλη-κούκλα, είναι και η έδρα ενός από τα σημαντικότερα μουσεία μόδας στην Ευρώπη. Η έκθεση για τη ρώσικη μόδα που φιλοξενεί μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου μας δίνει το ερέθισμα για ένα ενδιαφέρον σκασιαρχείο.

MoMu στην Αμβέρσα - εικόνα 1

Το ενδιαφέρον στην περίπτωση του Μουσείου Μόδας της Αμβέρσας προκαλείται προτού ακόμα περάσουμε το κατώφλι του. Πρώτα από την ίδια την πόλη η οποία, παρά τη βαριά φλαμανδική κληρονομιά, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στο χώρο της μόδας συναγωνιζόμενη το Μιλάνο. Κατά δεύτερον, τις εντυπώσεις κερδίζει το ίδιο το κτίριο που στεγάζει το μουσείο. Σχεδιασμένο από το Φλαμανδό αρχιτέκτονα Marie-Jose Van Hee στη γωνία της Nationalestraat και της Drukkerijstraat, το «τριγωνικό» κτίριο από ξύλο και γυαλί φιλοξενεί σήμερα, πέρα από το πρωτοποριακό Μουσείο Μόδας, και την Ακαδημία Μόδας της Φλάνδρας. Τολμηρό στη σύλληψη του εκθεσιακού του προγράμματος, με προσεκτικά επιλεγμένους επιμελητές και έμφαση στα τρομερά παιδιά της βελγικής μόδας, το Mode Museum, MoMu για τους φίλους του, στηρίζει τη γοητεία του σε μια μοντέρνα σκηνογραφία που δίνει έμφαση στις διαδραστικές εγκαταστάσεις, αντλώντας έξυπνα ευρήματα από το χώρο του θεάτρου και των νέων μέσων. Βάση για την υλοποίηση των φιλόδοξων σχεδίων του MoMu αποτελεί η πλούσια συλλογή που κληρονόμησε από το πάλαι ποτέ Μουσείο Ενδύματος, η οποία στηρίζεται κυρίως σε κομμάτια του 19ου αιώνα, το παλαιότερο έκθεμά της, όμως, μας γυρίζει στο 16ο αιώνα.

Η πιο εντυπωσιακή αυτήν τη στιγμή περιοδική έκθεση του MoMu, που τρέχει ως τις 5 Φεβρουαρίου, είναι η «Katharina Prosspekt» με κομμάτια του ντουέτου A. F. Vandevorst εμπνευσμένα από το κόκκινο χρώμα, τις στρατιωτικές στολές, τα θρησκευτικά κοστούμια και φυσικά από τα αγαπημένα υλικά των Ρώσων, το δέρμα και τη γούνα. Βλέπεται, η Ρωσία δεν εμπνέει μόνο τους σχεδιαστές, που κατέκλυσαν τις πασαρέλες με ρωσικής εμπνεύσεως ρούχα, αλλά και τα μουσεία. Περισσότερα για την έκθεση αλλά για το μουσείο στο www.momu.be.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Fitch Solutions: Προς νέο ρεκόρ ο τουρισμός στην Ελλάδα φέτος

Οι αφίξεις θα αγγίξουν τα 40 εκατ. έως το 2028, πρόκληση ο υπερτουρισμός.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

Νότια Εύβοια: Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια των "Δράκων"

Απέχοντας μία ανάσα από τα ανατολικά παράλια της Αττικής, η Νότια Εύβοια είναι προορισμός που προσφέρει γοητευτικές εμπειρίες διεκδικώντας μια θέση στην ταξιδιωτική μας ατζέντα κάθε εποχή του χρόνου.

Γιατί προκαλεί αντιδράσεις ο τουριστικός φόρος της Βενετίας

Ο Δήμος της Βενετίας υιοθέτησε τον τουριστικό φόρο, που επισήμως χαρακτηρίζεται ως τέλος πρόσβασης, με στόχο να ελέγξει τις ροές επισκεπτών και να ενσωματώσει τις εξωτερικές επιπτώσεις που προκαλεί ο μαζικός τουρισμός στην Πλωτή Πόλη.

Γυρνάμε την Αίγινα...on foot

Περπατήσαμε από την Παχιοράχη ως τον Αρχαίο Ελαιώνα, το Σφεντούρι, το Δρακόσπιτο και το Όρος και μας αποκαλύφθηκε ο πιο μυστικός και "ιερός" τόπος του νησιού.

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.