Στη Ζάκυνθο δεν έχει μόνο μαντολάτο

Ο κόκορας γίνεται inside out, τα γεμιστά εκμοντερνίζονται, το ιμάμ φλερτάρει με την ιαπωνική κουζίνα… Το «Neptune» του «Lesante Hotel and Spa» στο Τσιλιβί φορτίζει θετικά το γευστικό τοπίο του νησιού. 

Στη Ζάκυνθο δεν έχει μόνο μαντολάτο

Ο κόκορας γίνεται inside out, τα γεμιστά εκμοντερνίζονται, το ιμάμ φλερτάρει με την ιαπωνική κουζίνα… Το «Neptune» του «Lesante Hotel and Spa» στο Τσιλιβί φορτίζει θετικά το γευστικό τοπίο του νησιού.

Στη Ζάκυνθο δεν έχει μόνο μαντολάτο - εικόνα 1

Το ότι ο ξένος τουρισμός την Ζάκυνθο την έχει γεμίσει παμπ, κινέζικα/ινδικά εστιατόρια και Greek tavernas με ονόματα του δωδεκάθεου είναι ένα ζήτημα. Σου χαλάει λίγο την αισθητική. Το ίδιο το νησί όμως είναι όμορφο. Πιάνεις ξαπλώστρα και βιβλίο σε γαλάζιες παραλίες, οδηγείς ανάμεσα σε πλατάνια και αροκάριες, μυρίζεις μπουγαρίνια, μένεις να χαζεύεις μια παρέα παππούδες που καθισμένοι στο παγκάκι, πιάνουν μια απογευματινή ζακυνθινή καντάδα. Τώρα, στο πεδίο της γεύσης, αν έχεις μείνει στο (ωραιότατο κατά τα άλλα) ζακυνθινό κοκκινιστό, στο κουνέλι και στα μαντολάτα και παστέλια που θα φέρεις πεσκέσι σε γονείς και φίλους, ετοιμάσου φέτος να εκπλαγείς ευχάριστα με μια πιο μοντέρνα προοπτική. Στην ανοικτή κουζίνα του «Neptune», του βραδινού εστιατορίου του «Lesante Hotel and Spa» στο Τσιλιβί, ο Δημήτρης Κατριβέσης -σε συνεργασία με τον executive chef του ξενοδοχείου Δημήτρη Σκαρμούτσο- κάνει εξαιρετική δουλειά.

Στη Ζάκυνθο δεν έχει μόνο μαντολάτο - εικόνα 2

Παραλλαγές στα κλασικά γεμιστά έχω πετύχει αρκετές, αλλά η δική του «ανάποδη» γεμιστή ντομάτα, που κρύβει ψιλοκομμένο καλαμαράκι με πράσο και μπέικον, και σερβίρεται μέσα σε κονσομέ ντομάτας είναι πραγματικά ντελικάτη, αέρινη και γήινη μαζί. Το ότι το εν λόγω πιάτο κοστίζει € 8, 90 σχεδόν δεν το πίστευα. Κάνει κι άλλα «μαγικά» ο σεφ, όπως ένα καλοδουλεμένο inside out κρασάτο κόκορα με μανούρι και σάλτσα ντομάτας φούρνου ή ένα ιμάμ που τρόπον τινά ιαπωνίζει, με πολύ ωραία καραμελωμένη μελιτζάνα κεντημένη με σουσάμι και σόγια. Ή ένα… στερεό ελαιόλαδο για να αλείψεις στο ψωμί σου που θα μπορούσε άνετα να πάρει θέση στα delicatessen του κόσμου. Αν δε έχει κέφια, μπορεί να τον πετύχεις να φλερτάρει και με το μπαρ με ένα mojito γκέιπφρουτ ή μια pina colada που τη μεταμορφώνει σε γλειφιτζούρι. Τα γλυκά δεν μπορώ να πω ότι με ξετρέλαναν εξίσου. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα: μια δημιουργική ελληνική κουζίνα με επίπεδο και πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής, εκεί που δεν το περιμένεις, είναι.

Στη Ζάκυνθο δεν έχει μόνο μαντολάτο - εικόνα 3

Με έξτρα θετικά στοιχεία τo γεγονός ότι το ξενοδοχείο έχει έναν δικό του λαχανόκηπο –ο ιδιοκτήτης του «Lesante Hotel and Spa» Φωτεινός Βυθούλκας τον επιμελείται και προσωπικά- και ότι προσπαθούν να αναδεικνύουν και τα τοπικά υλικά τόσο στο εστιατόριο όσο και στο πρωινό (πρέτζα, γραβιέρα Ζακύνθου και τα λοιπά), τακτική στην οποία έχει επιμείνει ιδιαίτερα και ο Τρύφων Γεωργόπουλος, διευθυντής της Luxury Hotel Collection, αλυσίδα στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο. Για να επιστρέψω πάντως στο «Neptune», οι ντόπιοι δεν είδα να το έχουν αγκαλιάσει ακριβώς. Ίσως και να ήταν η μέρα που πήγα, αλλά αυτή την εντύπωση έχω, και φαντάζομαι ότι είναι θέμα τοπικού… comfort zone. Εγώ πάντως, αν βρεθείτε στο νησί, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/05/2024

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.