Αστυπάλαια: ανακαλύψτε την ανερχόμενη των Δωδεκανήσων

Ανεπιτήδευτα γραφική, βγαλμένη από... κυκλαδίτικο σκηνικό παρότι δωδεκανησιακή, η Χώρα της Αστυπάλαιας –με τα κατάλευκα σπίτια να κρέμονται σε μια γλώσσα γης πάνω από το πέλαγος– μαγεύει τους σοφιστικέ.

Αστυπάλαια: ανακαλύψτε την ανερχόμενη των Δωδεκανήσων

Ανεπιτήδευτα γραφική, βγαλμένη από... κυκλαδίτικο σκηνικό παρότι δωδεκανησιακή, η Χώρα της Αστυπάλαιας –με τα κατάλευκα σπίτια να κρέμονται σε μια γλώσσα γης πάνω από το πέλαγος– μαγεύει τους σοφιστικέ.

Αστυπάλαια: ανακαλύψτε την ανερχόμενη των Δωδεκανήσων - εικόνα 1

Προτού βγεις στον κλασικό περίπατο προς την Παναγία την Πορταΐτισσα και τη Μεγάλη Παναγιά, προτού χαζέψεις τα χειροποίητα κι έθνικ αξεσουάρ των μπουτίκ Art…in pelago και Πάλος, προτού παραδοθείς στο χαβαλέ μιας παρτίδας πόρτες στο ρετρό καφενείο «Του Μουγκού», στις ωραίες μουσικές του «Notos», στις λαϊβάδικες (από φέτος) νύχτες στο «Άρτεμις» και δεις τον ήλιο… να ανατέλλει από το μπαρ «Κάστρο», θα καθίσεις στην πλατεία στο «Μελτέμι» για γλυκό πρωινό με αιθέρια πουγκιά και ξεροτήγανα και θα περάσεις από το εργαστήριο Ηλιάνα ή το φούρνο της Μαρουλιώς για παραδοσιακά κιτρινοκούλουρα με ζαφορά και γλυκά παξιμαδάκια. Έτσι κι αλλιώς, θα τις χρειαστείς τις προμήθειες όταν κάνεις την κατάβαση από το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη μέχρι τη θάλασσα, μέσα από μια χαράδρα με δέντρα και κολυμπήθρες, όταν βγεις στο χωματόδρομο για το απομονωμένο ψαρολίμανο Βαθύ ή πεταχτείς με τα τουριστικά πλοιάρια στα νησάκια Κουνούπα και Κουτσομύτη. Βουτιές είπα; Με το κάστρο των Querini στο φόντο τιμήστε οπωσδήποτε το βοτσαλωτό Τζανάκι αλλά και το Μαγαζάκι (που από πέρυσι έχει μεγάλο σουξέ). Αγαπημένοι προορισμοί και οι Πλάκες και το μικροσκοπικό Μπλε Λιμανάκι, αν και για μεγαλύτερη απλοχωριά αράξτε στις Βάτσες ή στα Καμινάκια.

Πού να φάτε
Για αστυπαλιώτικη παραδοσιακή κουζίνα στη Λίντα στα Καμινάκια. Για εξαιρετικά μαγειρεμένα ψητά και τηγανητά ψάρια, φρεσκότατα, από το δικό τους καΐκι –και σε συγκλονιστικό location– στην Ακτή και για μαγειρευτά στον Μπαρμπαρόσα στη Χώρα.

Πού να μείνετε
Pylaia Boutique Hotel Η πιο high πρόταση διαμονής στο νησί, με αφαιρετική διακόσμηση, θέα προς το Λιβάδι, δύο πισίνες και πλούσιο πρωινό με τοπικά προϊόντα (2243061070, www.pylaiahotel.gr, από € 70).

Arhitektoniki Studios Προσεγμένα διαμερίσματα με καθιστικό, χτιστά κρεβάτια κι εξοπλισμένη κουζίνα, στο δρόμο για τα Καμινάκια, με θέα στη Χώρα (2243059830, www.arhitektoniki.gr, από € 80).

Mariakis Boutique Hotel Τέσσερα υπόσκαφα σπίτια στη Χώρα, εκεί όπου αρχίζει το κάστρο, με ηλικία άνω των 150 ετών στον Πέρα Γιαλό (2243061413, www.mariakis.gr, από € 50).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.