Air shot για τον τουρισμό του γκολφ

Το 7o Διεθνές Τουρνουά Γκολφ “Aegean Airlines Pro-Am” στο Aphrodite Hills Resort & Golf  της Πάφου επιβεβαίωσε το κύρος μιας διοργάνωσης διεθνούς επιπέδου και συνέχισε την προσπάθεια προώθησης του τουρισμό του γκολφ.

Air shot για τον τουρισμό του γκολφ

Το 7o Διεθνές Τουρνουά Γκολφ “Aegean Airlines Pro-Am” στο Aphrodite Hills Resort & Golf της Πάφου επιβεβαίωσε το κύρος μιας διοργάνωσης διεθνούς επιπέδου και συνέχισε την προσπάθεια προώθησης του τουρισμό του γκολφ.

Air shot για τον τουρισμό του γκολφ - εικόνα 1

Με 180 παίκτες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, από 13 χώρες του κόσμου να διαγωνίζονται, τον Κριστιάν Καρεμπέ να δίνει μαθήματα γκολφ στους δημοσιογράφους με ειλικρινή ενθουσιασμό και τον Πρέντρακ Τζώρτζεβιτς να παίρνει το βάφτισμα του πυρρός στο green, το 7o Διεθνές Τουρνουά Γκολφ “Aegean Airlines Pro-Am” πέτυχε για μια ακόμη φορά διπλό στόχο. Να επιβεβαιώσει το κύρος μιας διοργάνωσης διεθνούς επιπέδου και να προωθήσει ταυτόχρονα το άθλημα αλλά και τον τουρισμό του γκολφ. Άλλωστε ο χώρος όπου φιλοξενήθηκε το event το “Aphrodite Hills Resort & Golf”, στην Πάφο της Κύπρου, είναι από εκείνα τα ξενοδοχεία που είναι ικανά να βγάλουν τον γκόλφερ μέσα σου ακόμα και στους άσχετους με το άθλημα. Με γήπεδο 18 οπών με θέα στη θάλασσα, ακαδημία γκολφ για διαφορετικές ανάγκες, πολυτελές clubhouse, μια καταπληκτική μπουτίκ με ρούχα και εξοπλισμό για το σπορ, αλλά και τη θέα στους γαλήνιους πράσινους λόφους από τα μπάνγκαλοουζ να σε βάζει στο κλίμα. Στην ομιλία του στην Τελετή Απονομής Επάθλων και στη Δεξίωση, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Pro-Am και Πρόεδρος της Aegean Airlines, Θεόδωρος Βασιλάκης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το γκολφ είναι μια δυναμική αγορά, που επιμηκύνει την τουριστική περίοδο, προσελκύει ποιοτικό τουρισμό και το πιο σημαντικό βελτιώνει το τουριστικό προφίλ του προορισμού. Η Aegean Airlines αποτελεί μάλιστα από το 2011 τον «προτιμώμενο αερομεταφορέα» της Ευρωπαϊκής ένωσης επαγγελματιών του γκολφ μεταφέροντας τους παίκτες με ειδικές τιμές και προνόμια.

Air shot για τον τουρισμό του γκολφ - εικόνα 2

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το τουρνουά διοργανώθηκε, υπό την αιγίδα των PGAs της Ευρώπης και υπό την πλήρη υποστήριξη του PGA της Ελλάδας, της Κυπριακής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ. Το φετινό τουρνουά, το οποίο διεξήχθη από 30 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου 2012, τίμησαν με τη συμμετοχή τους 45 ομάδες, αποτελούμενες από έναν επαγγελματία και τρεις ερασιτέχνες παίκτες. Οι 45 επαγγελματίες παίκτες συμμετείχαν στο φετινό τουρνουά διεκδικώντας σε επαγγελματικό επίπεδο το υψηλότερο prize fund της Ευρώπης σε αγώνα Pro- Am για επαγγελματίες. Μετά από έντονο ανταγωνισμό, νικητής στην κατηγορία των επαγγελματιών του 7ου “Aegean Airlines Pro-Am” αναδείχθηκε ο Ισπανός Zeke Martinez (Italy) ενώ δεύτερος ακολούθησε ο Ουαλός Liam Bond (UK). Στην κατηγορία των ομάδων την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα από το “Marriot St Pierre Country Club”, με τον επαγγελματία παίκτη Liam Bond, ενώ δεύτερη ήρθε η ομάδα του “Lamborghini Golf Club” με τον επαγγελματία παίκτη Zeke Martinez.

Air shot για τον τουρισμό του γκολφ - εικόνα 3

Το σημαντικό χρηματικό ποσό των 62.700€ μοιράστηκε στους 45 PGA επαγγελματίες, ενώ δόθηκαν εξαιρετικά έπαθλα – δώρα στους ερασιτέχνες. Ο πρώτος στην κατάταξη επαγγελματίας Zeke Martinez έλαβε το «Τρόπαιο Aegean Airlines Pro-Am», μαζί με μια επιταγή €7.000!
Παράλληλα, όπως κάθε τουρνουά “Aegean Airlines Pro-Am” έτσι και το φετινό, συνέδεσε το όνομά του με έναν κοινωφελή σκοπό. Σε αυτό το πλαίσιο, το “7ο Aegean Airlines Pro-Am” προσέφερε το ποσό των 8,000€ στο Ίδρυμα «Χρήστου Στέλιου Ιωάννου». Η φιλοσοφία πάνω στην οποία στηρίζεται η λειτουργία του Ιδρύματος, είναι η αντιμετώπιση των ατόμων με πνευματική υστέρηση ως ανθρώπων με ανάγκες, αισθήματα, δικαιώματα, ικανότητες, ενδιαφέροντα αλλά και υποχρεώσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γιατί προκαλεί αντιδράσεις ο τουριστικός φόρος της Βενετίας

Ο Δήμος της Βενετίας υιοθέτησε τον τουριστικό φόρο, που επισήμως χαρακτηρίζεται ως τέλος πρόσβασης, με στόχο να ελέγξει τις ροές επισκεπτών και να ενσωματώσει τις εξωτερικές επιπτώσεις που προκαλεί ο μαζικός τουρισμός στην Πλωτή Πόλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Γυρνάμε την Αίγινα...on foot

Περπατήσαμε από την Παχιοράχη ως τον Αρχαίο Ελαιώνα, το Σφεντούρι, το Δρακόσπιτο και το Όρος και μας αποκαλύφθηκε ο πιο μυστικός και "ιερός" τόπος του νησιού.

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.