Ανακαλύψτε το Ζάγκρεμπ

Hot συναυλίες, cosy εστιατόρια και cafes, απίθανα bars και clubs αλλά και κλασικό sightseeing σε καταπράσινα πάρκα, μεσαιωνικά και γοτθικά κτίρια, μουσεία και γκαλερί. Το Ζάγκρεμπ είναι ο επόμενος city break προορισμός, που έχει έρθει ακόμη πιο κοντά με τις πτήσεις της Croatia Airlines.

Ανακαλύψτε το Ζάγκρεμπ

Hot συναυλίες, cosy εστιατόρια και cafes, απίθανα bars και clubs αλλά και κλασικό sightseeing σε καταπράσινα πάρκα, μεσαιωνικά και γοτθικά κτίρια, μουσεία και γκαλερί. Το Ζάγκρεμπ είναι ο επόμενος city break προορισμός, που έχει έρθει ακόμη πιο κοντά με τις πτήσεις της Croatia Airlines. Updated: 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακαλύψτε το Ζάγκρεμπ - εικόνα 1

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα οι Ιταλοί, όπως και πολλοί Κεντροευρωπαίοι, περνούσαν τα καλοκαίρια τους στα θέρετρα της Κροατίας. Τώρα, με τις Κροατικές Αερογραμμές να πετούν από και προς σε μέρες που βολεύουν για city break και σε φιλικές τιμές αρπάζουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τον προορισμό. Η πόλη μάς καλεί να την ανακαλύψουμε με τα πόδια, αφού οι αποστάσεις ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα σημεία δεν είναι μεγάλες. Ξεκινούμε από την Άνω Πόλη, την οποία εξερευνούμε περπατώντας σε μοναδικά λιθόστρωτα στενά του 11ου αιώνα. Υπέροχα κτίρια, πολλά εμπορικά καταστήματα με ιταλική μόδα αλλά και δημιουργίες ντόπιων σχεδιαστών, κλασικά καφενεία γεμάτα κόσμο. Στην υπαίθρια αγορά του Dolac χαζεύουμε τα πολύχρωμα λουλούδια, ενώ κάνουμε στάση στον επιβλητικό καθεδρικό ναό της Αναλήψεως αλλά και στον εντυπωσιακό ναό του Αγίου Μάρκου. Θα απολαύσουμε τον καφέ μας οπωσδήποτε στην πολυσύχναστη οδό Tkalciceva, που είναι γεμάτη cafes, μικρά εστιατόρια και καταστήματα. Η πιο σύγχρονη Κάτω Πόλη προσφέρει επιπλέον την εναλλακτική του τραμ. Όμορφες πλατείες, πάρκα, σπουδαία κτίρια του 19ου και του 20ού αιώνα –ξεχωρίζουν το Εθνικό Θέατρο, το Muzej Mimara και το εντυπωσιακό ξενοδοχείο «Esplanade»–, σύγχρονα ευρωπαϊκά καταστήματα μόδας, αναρίθμητα cafes, bars κι εστιατόρια.

Ανακαλύψτε το Ζάγκρεμπ - εικόνα 2

Μια επίσκεψη στον Βοτανικό Κήπο επιβάλλεται, ενώ σπουδαία είναι τα πάμπολλα μουσεία και οι γκαλερί της πόλης. Στα ιδιαίτερα σπάνια εκθέματα περιλαμβάνονται η μούμια του Ζάγκρεμπ, με το μεγαλύτερο κείμενο του κόσμου στην ετρουσκική (Αρχαιολογικό Μουσείο) αλλά και τα λείψανα του προϊστορικού Homo Krapinensis, της εποχής του Νεάντερταλ.

Ανακαλύψτε το Ζάγκρεμπ - εικόνα 3
«Palace Hotel»

Η κουζίνα που θα δοκιμάσετε στα εστιατόρια διαφοροποιείται ανάλογα με το ποια περιοχή της Κροατίας εκπροσωπεί: ψάρια και θαλασσινά από τα παράλια, cucina povera με πολλά βότανα από τα νησιά, περισσότερα λιπαρά και κεντροευρωπαϊκές επιρροές από την πρωτεύουσα, ιταλικό μπρίο με ενδιαφέρουσες πίτσες από τον Βορρά.

must do

Ξενοδοχείο
Μείνετε στο ιστορικό ξενοδοχείο «Palace Hotel» (www.palace.hr) στην καρδιά του Ζάγκρεμπ, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα, διατηρώντας όμως την παλιά του αίγλη και ατμόσφαιρα. Στο a la carte εστιατόριο απολαύστε παραδοσιακά πιάτα.

Ανακαλύψτε το Ζάγκρεμπ - εικόνα 4

Φαγητό
Γευματίστε στο «Dvori Matanovi» (+385915785083) που πρόσφατα πιστοποιήθηκε ως εστιατόριο «τοπικής κροατικής κουζίνας». Το 80% των πιάτων δημιουργείται με βάση τις παραδοσιακές συνταγές των ψαράδων του Πρίμοστεν.

Μουσείο
Επισκεφθείτε το νέο και μοναδικό μουσείο ζυθοποιίας της Κροατίας στο Ζάγκρεμπ και μάθετε τα πάντα για την ιστορία της Zagrebacka Pivovara (η μεγαλύτερη ζυθοποιία της χώρας, από το 1892), την περίπλοκη διαδικασία παραγωγής της μπίρας αλλά και τα συστατικά της.



Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/05/2024

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.