Food festivals

Ο Νοέμβριος είναι παραδοσιακά μήνας μεγάλων γαστρονομικών φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Μη φανταστείτε εκθέσεις προϊόντων κι επίδειξη συνταγών. Η ατμόσφαιρα θυμίζει γιορτή. Επιλέξαμε και σας προτείνουμε τα καλύτερα.

Food festivals

Ο Νοέμβριος είναι παραδοσιακά μήνας μεγάλων γαστρονομικών φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Μη φανταστείτε εκθέσεις προϊόντων κι επίδειξη συνταγών. Η ατμόσφαιρα θυμίζει γιορτή. Επιλέξαμε και σας προτείνουμε τα καλύτερα.

Δουβλίνο, Ιρλανδία

Food festivals - εικόνα 1

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εορτές ξεκινά στο Δουβλίνο στις 25/11 με το glamorous φεστιβάλ Γεύσεις των Χριστουγέννων. Για τρεις ημέρες τα κορυφαία εστιατόρια της πόλης σερβίρουν τα εορταστικά μενού τους, τα οποία συνοδεύονται από κρασί και, φυσικά, ουίσκι. Στο συνεδριακό κέντρο της πόλης στήνεται μια ακόμη μεγάλη αγορά (www.tasteofchristmas.ie).

Χονγκ Κονγκ

Food festivals - εικόνα 2

Από ένα τριήμερο ετήσιο φεστιβάλ γαστρονομίας το Χονγκ Κονγκ πατάει φέτος τρελό γκάζι κι ετοιμάζεται για ένα ατελείωτο γαστρονομικό πάρτι που θα διαρκέσει ολόκληρο τον Νοέμβριο. Η καρδιά του φεστιβάλ Wine & Dine θα χτυπά στην… εστιατορική γειτονιά Lan Kwai Fong και θα περιλαμβάνει γεύσεις από την πληθωρική κινέζικη κουζίνα, κρασιά από ολόκληρο τον κόσμο και φαντασμαγορικά καλλιτεχνικά δρώμενα. (www.discoverhongkong.com).

Βουργουνδία, Γαλλία

Ακριβώς τα μεσάνυχτα της 16ης Νοεμβρίου θα δοθεί φέτος το σύνθημα για να ξεκινήσει το μεγάλο πάρτι υποδοχής του Beaujolais Nouveau σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Γαλλίας. Οι πιο τυχεροί θα πάνε στην πρωτεύουσα της Βουργουνδίας, την Beaujeu, όπου οι εορτασμοί για τη νέα σοδειά του φρέσκου κόκκινου κρασιού θα διαρκέσουν τρεις ημέρες!

Σαν Μινιάτο, Ιταλία

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα μεθυστικά αρώματα της λευκής τρούφας; Σίγουρα όχι όσοι βρεθούν στη μικρή μεσαιωνική πόλη του Σαν Μινιάτο στην Τοσκάνη, τα τελευταία τρία σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου. Ντόπιοι «συλλέκτες» πωλούν τη σοδειά τους, τα εστιατόρια αφιερώνουν εξολοκλήρου τα μενού τους στην τρούφα!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/05/2024

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.