Ταξίδι με αφορμή

Η ιδιαίτερη αρχαιολογική εκδρομή που διοργανώνει το έμπειρο θεσσαλονικιώτικο ταξιδιωτικό γραφείο Κανών είναι ιδανική αφορμή για ένα long weekend φουλ του πράσινου.

Ταξίδι με αφορμή

Η ιδιαίτερη αρχαιολογική εκδρομή που διοργανώνει το έμπειρο θεσσαλονικιώτικο ταξιδιωτικό γραφείο Κανών είναι ιδανική αφορμή για ένα long weekend φουλ του πράσινου.

Ταξίδι με αφορμή - εικόνα 1

Tη Σαμοθράκη ή θα την αγαπήσεις από την πρώτη στιγμή ή θα σε… ξενερώσει η έλλειψη αμμουδιών και ξενοδοχείων. Εγώ ανήκω στην κατηγορία αυτών που γοητεύονται από τη μυστηριακή ατμόσφαιρα στις βάθρες και τα πυκνά πλατανοδάση του βορρά και απολαμβάνουν τη θέα στους ελαιώνες του νότου, το κολύμπι στους βοτσαλωτούς Κήπους, τα γλυκά απογεύματα στη Χώρα, τα αυτοσχέδια γλέντια που στήνονται στα κάμπινγκ ή στις ταβέρνες στα Θέρμα. Φέτος, για πρώτη φορά, επισκέφθηκα τη Σαμοθράκη τον Απρίλιο και βρέθηκα μπροστά σε ένα μαγευτικό τοπίο: κάτω από τη χιονισμένη κορυφή του όρους Σάος, την πιο ψηλή του Αιγαίου, τα λουλούδια και οι πρασινάδες ανταγωνίζονταν σε φρεσκάδα και αρώματα. Γι’ αυτό και θεωρώ μεγάλη πρόκληση την εκδρομή που οργανώνει από 26 έως 29 Μαΐου το εξειδικευμένο σε αρχαιολογικά οδοιπορικά θεσσαλονικιώτικο ταξιδιωτικό γραφείο Κανών.

Η αναζήτηση των θρύλων και των μυστηρίων της Σαμοθράκης είναι ο βασικός σκοπός της εκδρομής, οπότε προετοιμαστείτε για περπάτημα σε αρχαιολογικούς χώρους κι ερείπια μνημείων Ελληνιστικής, Ρωμαϊκής και Βυζαντινής εποχής. Από τα highlights είναι το Αρσινόειον, το μεγαλύτερο κυκλικό οικοδόμημα της αρχαιότητας, και το Ιερό των Μεγάλων Θεών, όπου γίνονταν οι τελετές των Καβειρίων Μυστηρίων. Μικρές κρουαζιέρες θα σας αποκαλύψουν περίεργα γεωλογικά σχήματα στο νότιο κομμάτι του νησιού που σχετίζονται με τοπικούς θρύλους, απομονωμένες παραλίες, καταρράκτες που πέφτουν κατευθείαν στη θάλασσα και παράκτιες ή θαλασσινές σπηλιές. Περισσότερα πληροφορίες για το ταξίδι στο 2310237066 και το www.kanon.gr.

Γευστικά tips

Μη φύγετε από το νησί αν δεν δοκιμάσετε το περίφημο κατσικάκι στο «Εξοχικό Κέντρο Σωτήρος», σε μια καταπράσινη ρεματιά, αλλά και στον «Παράδεισο» στον Προφήτη Ηλία. Must είναι επίσης οι λιχουδιές και ο κρύος ελληνικός καφές σε στιλ φραπέ που προτείνει ο Γιώργος στο καφέ-ζαχαροπλαστείο «Λευκός Πύργος» στη Χώρα. Δοκιμάστε επιτόπου γλυκά κουταλιού (πραούστι, καρυδάκι κ.ά) ή λικέρ και κάντε προμήθειες για το σπίτι από τον Γυναικείο Αγροτο-οικοτουριστικό Συνεταιρισμό Αξιόκερσα της Καμαριώτισσας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γιατί προκαλεί αντιδράσεις ο τουριστικός φόρος της Βενετίας

Ο Δήμος της Βενετίας υιοθέτησε τον τουριστικό φόρο, που επισήμως χαρακτηρίζεται ως τέλος πρόσβασης, με στόχο να ελέγξει τις ροές επισκεπτών και να ενσωματώσει τις εξωτερικές επιπτώσεις που προκαλεί ο μαζικός τουρισμός στην Πλωτή Πόλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Γυρνάμε την Αίγινα...on foot

Περπατήσαμε από την Παχιοράχη ως τον Αρχαίο Ελαιώνα, το Σφεντούρι, το Δρακόσπιτο και το Όρος και μας αποκαλύφθηκε ο πιο μυστικός και "ιερός" τόπος του νησιού.

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.