Βουδαπέστη update

Η παράδοση συνυπάρχει αρμονικά με το σύγχρονο lifestyle σε ένα δημοφιλή ανοιξιά­τικο προορισμό. Ο Γιάννης-Αλέξανδρος Ιωαννίδης τσεκάρει τα τελευταία hot spots.

Βουδαπέστη update

Η παράδοση συνυπάρχει αρμονικά με το σύγχρονο lifestyle σε ένα δημοφιλή ανοιξιά­τικο προορισμό. Ο Γιάννης-Αλέξανδρος Ιωαννίδης τσεκάρει τα τελευταία hot spots.

Εστιατόρια

Βουδαπέστη update - εικόνα 1

Costes Το μοναδικό εστιατόριο της πόλης που έχει τιμηθεί με αστέρι Michelin. Άψογο σέρβις και πολυσυλλεκτικό μενού. Προτείνουμε­ φιλέτο ελαφιού και ραβιόλια μάνγκο.

Raday 4, +3612190696, www.costes.hu

Manna Lounge Εντυπωσιακό ­ντιζάιν, πλούσια λίστα κρασιών κι ενίοτε ζωντανή­ τζαζ μουσική. Δοκιμάστε αρνάκι αλλά­ και άγρια μανι­τάρια. Ανοιχτό­ καθη­μερινά, εκτός Κυριακής.

Palota 17, +36209999188, www.mannalounge.com

Goa Must κατά τους θερινούς ­μήνες. Εκπληκτική ταράτσα σε κεντρική λεωφόρο της πόλης. Σερβίρει ασιατική κουζίνα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα­. Andrassy 8, +3613022570, www.goaworld.hu/cafe2.htm Deryne Το πιο trendy στέκι της Βουδαπέστης. Χωρίς κράτηση είναι απίθανο να καταφέρετε να το επισκεφθείτε. Ανακαινισμένο, συνδυάζει άψογα το μοντέρνο με το cozy look. Φημίζεται για τα εκπληκτικά φιλέτα και τα σπέσιαλ­ κοκτέιλ. Βρίσκεται στη Βούδα. Krisztina ter 3, +3612251407 Sir Lancelot Μεσαιωνική ατμόσφαιρα, σερβιτόρες ντυμένες παραδοσιακά και σερβιτόροι με σπαθιά, που μιμούνται τους ιππότες!

Η κουζίνα συνδυάζει όμορφα το κρέας με το ψάρι, ενώ απαγορεύονται τα πιρούνια. Κουτάλες και χέρια είναι τα μόνα όπλα που έχετε για να αντιμετωπίσετε τις γιγάντιες πιατέλες. Podmaniczky 14, +3613024456, http://sirlancelot.hu

Bars

Βουδαπέστη update - εικόνα 2

Leroy Σημείο συνάντησης της ντόπιας chic νεολαίας, διαθέτει μεγάλο μπαρ και μικρή πίστα για χορό. Βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο MOM Park.

Alkotas 53, +3614875418, www.leroybistro.hu

Negro Δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Στεφάνου, αυτό το cool μπαράκι έχει chill out ατμόσφαιρα και πολύ καλή wine list. Ό,τι πρέπει για πρώτο ποτό πριν το clubbing.

Szent Istvan ter 11, +3613730391

Creol Με νεοϋορκέζικο άρωμα, προσελκύει business πελατεία. Λειτουργεί από Παρασκευή έως Κυριακή. Roosevelt ter 7-8 (δίπλα στο ξεν. «Four Seasons»), +3613027909, www.creolbar.hu

Clubbing

Βουδαπέστη update - εικόνα 3

White Angel Ευρύχωρο­, πλημμυρισμένο από νεολαία, εκπέμπει ήχους electronic και house από τα decks. Remenyi Ede utca 3, +36306913000, www.whiteangel.hu Mix New entry στο χώρο του nightlife της πόλης, αυτό το club-restaurant της Πλατείας Άιφελ εξελίσσεται γοργά σε business στέκι. ­Διαθέτει δύο μεγάλους αυτόνομους χώρους, όπου στεγάζονται το gourmet εστιατόριο και το μοντέρνο club, με διακριτικά διαμορφωμένο πριβέ κομμάτι.

Terez korut 55-57, +36203613445,

Vorosmarty ter 7-8, +3614299000, www.gerbeaud.hu

Ruszwurm Μπαρόκ καφετέρια στην περιοχή του κάστρου, στην πλευρά της Βούδας. Λειτούργησε για πρώτη φορά το 1827 και αποτελεί πλεόν θεσμό της πόλης. Η ζεστή ατμόσφαιρα του χώρου ενδείκνυται για breakfast με κέικ και γλυκά. Szentharomsag u. 7, +3613755284, www.ruszwurm.hu

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.