Δονούσα: μυστικό chill out

Χωριό μια σταλιά, γυμνά βράχια, σκούρα μπλε νερά, λευκή αμμουδιά, αντίσκηνα στη σκιά των κέδρων. Αν το «less is more» είναι το μότο σας, αυτή η κουκίδα στο Αιγαίο θα γίνει ο παράδεισός σας.

Δονούσα: μυστικό chill out

Χωριό μια σταλιά, γυμνά βράχια, σκούρα μπλε νερά, λευκή αμμουδιά, αντίσκηνα στη σκιά των κέδρων. Αν το «less is more» είναι το μότο σας, αυτή η κουκίδα στο Αιγαίο θα γίνει ο παράδεισός σας.

Δονούσα: μυστικό chill out - εικόνα 1
Η παραλία του Κέδρου

«Land, ho!» που λένε και οι ναυτικοί όταν πιάνουν στεριά. Καταμεσήμερο και ο «Σκοπελίτης» ξεφορτώνει βρεγμένους ταξιδιώτες στο μικρό λιμανάκι, τον Σταυρό^ οι λιγότερο περιπετειώδεις, πάντως, προτιμήστε τα πλοία της Blue Star. Μια χούφτα γαλανόλευκα σπιτάκια, χτισμένα αμφιθεατρικά, δύο μπαράκια, δύο ταβέρνες, ένα ΑΤΜ… Λίγο πολύ αυτά είναι το φόντο στην ταμπέλα που υπόσχεται: «Καλωσορίσατε στη Δονούσα. Εδώ δεν θα σας ανακαλύψει κανείς»! Η σκιερή αυλή του «Corona Borealis» ενδείκνυται για στάση, άλλωστε από εκεί περνάει και ο δρόμος για την παραλία του Κέδρου.

Δονούσα: μυστικό chill out - εικόνα 2
Σταυρός

Σε απόσταση 1 χλμ., μέσα από ένα στριφογυριστό πλακόστρωτο μονοπάτι, η θέα θα σας συναρπάσει: κοφτερά βράχια, βαθύ μπλε χρώμα στη θάλασσα, λευκή αμμουδιά, κέδροι κι ένα ναυάγιο στα ρηχά, που φαίνεται πολύ καθαρά. Σπαρμένα παντού αντίσκηνα, ξεπερνούν τα 200, σαν ένα καλοκαιρινό χωριό κάτω από το δυνατό ήλιο. Σε ρόλο όασης το μπαράκι του Κέδρου –από όπου περνούν οι πάντες–, με μπίρες και σαλάτες, κερδίζει… Όσκαρ chill out καλοκαιριού, που αξίζει να το απαρνηθείτε για μια βουτιά στις κοντινές φυσικές πισίνες.

Δονούσα: μυστικό chill out - εικόνα 3
Μεσσαριά

Ακόμη πιο… μακριά, σε απόσταση 8 λεπτών με το αυτοκίνητο και με ορόσημο τον ανεμόμυλο, βρίσκονται ο οικισμός Μερσίνι και το ρεστοράν «Τζι-Τζι» με το υπέρτατο πατατάτο. Κρατήστε το στο μυαλό σας. Λίγο πιο κάτω, μια ταμπέλα στη μέση του πουθενά γράφει: «Προς εκεί». Από «εκεί», μέσω ενός μονοπατιού (15λεπτη κατάβαση), αποκαλύπτεται σεμνά το «μυστικό» Λιβάδι, το βασίλειο των free campers και των γυμνιστών. Όταν πέσει η νύχτα στον Σταυρό, τώρα, τα φώτα και τα λιγοστά αραγμένα ιστιοφόρα δίνουν γιορτινό τόνο στην ταβέρνα «Το Κύμα», όπου δεν πέφτει λέπι τον Αύγουστο. Όσο για τη συνέχεια; Μα φυσικά ποτάκι στο μπαρ «Σκαντζόχοιρος».

Πώς θα πάτε

Δονούσα: μυστικό chill out - εικόνα 4
Λιβάδι

Σύνδεση τέσσερις φορές την εβδομάδα από τον Πειραιά με επιβατηγά-οχηματαγωγά της Blue Star Ferries σε περίπου 7 ώρες (2108919800, εισιτ.: € 33,50). Επίσης, υπάρχουν συχνές συνδέσεις από Νάξο με τον «Σκοπελίτη» (2285022300, εισιτ.: € 7,50) σε περίπου 4 ώρες.

Πού να μείνετε

Χρύσα (Σταυρός, 2285051575, από € 25) Με μπαλκόνι στο Αιγαίο και μεγάλο ατού τη χαμογελαστή οικοδέσποινα, αυτό το κατάλυμα είναι «παγίδα», καθώς το βράδυ δεν θα θέλετε να φύγετε από τον εξώστη του. Αποσπερίτης (Σταυρός, 2285051571, από € 30) Λιτά και απέριττα –σχεδόν cult– δωμάτια. Και από το μπαλκόνι κατευθείαν στην αμμουδιά!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.