Χειλάκης, Μαξίμου, Παπαληγούρα και Κραουνάκης μαζί

Μαζί θα περιοδεύουν σε ολόκληρη τη χώρα το καλοκαίρι οι τρεις ικανοί ηθοποιοί, με τον Σταμάτη Κραουνάκη να υπογράφει τη μουσική στη νέα παραγωγή τους.  

Χειλάκης, Μαξίμου, Παπαληγούρα και Κραουνάκης μαζί

Ζευγάρι στη ζωή και τη σκηνή, ο Αιμίλιος Χειλάκης και η Αθηνά Μαξίμου επωμίζονται αυτό το καλοκαίρι τους ρόλους του περίφημου άσπονδου βασιλικού ζεύγους του αρχαίου δράματος: Αγαμέμνων εκείνος, Κλυταιμνήστρα εκείνη, στην παραγωγή της «Ιφιγένειας εν Αυλίδι» του Ευριπίδη που ανεβάζουν, συνυπογράφοντας τη σκηνοθεσία, όπως δηλαδή και στον «Ταρτούφο» του Μολιέρου τον περασμένο χειμώνα, οι Αιμίλιος Χειλάκης και Μανώλης Δούνιας. Μαζί τους, στο ρόλο της τραγικής Ιφιγένειας κι έχοντας πίσω της το θρίαμβο της «Κατερίνας», η Λένα Παπαληγούρα, «δοκιμασμένη» στο ρόλο της θυσιαζόμενης κόρης των Ατρειδών ήδη από το 2014, στη σόλο διασκευή του μύθου από τον Ζαν Ρενέ Λεμουάν.

Υιοθετώντας το πρότυπο των τριών υποκριτών, ο Χειλάκης γίνεται, εκτός από Αγαμέμνονας, και Αχιλλέας, η Μαξίμου εξίσου Κλυταιμνήστρα όσο και Μενέλαος και η Παπαληγούρα Ιφιγένεια αλλά και Πρεσβύτης. Οι πρωτότυπες μουσικές του Σταμάτη Κραουνάκη τους συντροφεύουν, καθώς κι ένας εννεαμελής γυναικείος Χορός (Δήμητρα Βήττα, Ελεάνα Γεωργούλη, Σμαράγδα Κάκκινου, Άννα Κλάδη, Άννα Λάκη, Βάσια Λακουμέντα, Φραγκίσκη Μουστάκη, Δώρα Στυλιανέση, Μαρία Τζάνη). Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας. Σκηνικά - Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης. Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος. Κίνηση: Αγγελική Τρομπούκη.

Προπώληση μέσα στον Ιούνιο από το viva.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο "Αόρατος επισκέπτης" είναι η νέα παράσταση της Κάτιας Δανδουλάκη

Μόνο δύο ώρες θα έχει για να αθωώσει τον πελάτης της η δαιμόνια δικηγόρος που πρωταγωνιστεί στην ιστορία μυστηρίου που θα δούμε στο θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη" τον χειμώνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/07/2024

Αποκλειστικό: Τον "Πουπουλένιο" σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης την επόμενη σεζόν

Το Σύγχρονο Θέατρο ξεκινά τη νέα σεζόν με ένα από τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης παγκόσμιας δραματουργίας, όπου παίζουν οι Αργύρης Αγγέλου, Νίκος Πουρσανίδης, Γεράσιμος Σκαφίδας, Αλέκος Συσσοβίτης.

Το "Και εφύτευσεν ο Θεός παράδεισον" έρχεται δυναμικά για τρίτη σεζόν

Η παράσταση των C for Circus με θέμα το sex trafficking, την οποία έγραψε και σκηνοθέτησε η Βαλέρια Δημητριάδου, επανέρχεται στο θέατρο Άνεσις.

Αποκλειστικό: Demy, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Μίρκα Παπακωνσταντίνου και Ιαν Στρατής πρωταγωνιστούν στο "Ωραία μου κυρία" της Θέμιδας Μαρσέλλου

Μαθαίνουμε τα λαμπερά ονόματα που θα αποτελέσουν τον θίασο της νέας λαμπερής παραγωγής που ετοιμάζει η σκηνοθέτρια στο θέατρο Παλλάς.

"Τι Ομάδα Είσαι Ρε;": Μια παράσταση που σκοράρει κατά της οπαδικής βίας

Η εταιρεία θεάτρου αντίqρηση παρουσιάζει μια καθηλωτική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαυρόπουλου, ανοίγοντας διάλογο για το φαινόμενο της οπαδικής βίας στο Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

"Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός": Η "Ιφιγένεια των Ταύρων" στο Γεντί Κουλέ

Η νέα παράσταση του Χριστόφορου Χριστοφή έρχεται στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης, συνδέοντας μια Ιφιγένεια, έναν Πυλάδη, έναν Ορέστη και κάποιον Άντον Τσέχοφ σε ένα άχρονο αντάμωμα.

Αποκλειστικό: Αυτή είναι η νέα παράσταση που ανεβάζει ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης

Στη Ρωσία θα μας μεταφέρει από τον Οκτώβριο η παράσταση που σκηνοθετεί ο ταλαντούχος καλλιτέχνης, με τον θίασο να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον Μιχάλη Οικονόμου, τον Παντελή Δεντάκη και τον Σταύρο Σβήγκο.