Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την «Evita» made in Greece

Η πρώτη κυρία της Αργεντινής, η Εύα Περόν, ή Εβίτα όπως χαϊδευτικά ήθελε να την αποκαλεί ο λαός, έγινε μιούζικαλ από τους Άντριου Λόιντ Βέμπερ και Τιμ Ράις και τώρα παρουσιάζεται σε μια ελληνική παραγωγή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από 3/5.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την «Evita» made in Greece

Η πρώτη κυρία της Αργεντινής, η Εύα Περόν, ή Εβίτα όπως χαϊδευτικά ήθελε να την αποκαλεί ο λαός, έγινε μιούζικαλ από τους Άντριου Λόιντ Βέμπερ και Τιμ Ράις και τώρα παρουσιάζεται σε μια ελληνική παραγωγή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από 3/5.

Αξίζει να γνωρίζετε ότι…

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την «Evita» made in Greece - εικόνα 1

1. Ένα ραδιοφωνικό θεατρικό έργο το 1972 σχετικά με την πολύ ενδιαφέρουσα όσο και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα της Εύα Περόν ήταν η αφορμή για τους Άντριου Λόιντ Βέμπερ και Τιμ Ράις να δημιουργήσουν το πασίγνωστο μιούζικαλ.

2.
Στην ταινία «Evita» του Άλαν Πάρκερ, η Madonna τραγουδάει το «Don't cry for me, Argentina» στο μπαλκόνι της Casa Rosaria, απ’ όπου η πραγματική Εβίτα μιλούσε στα πλήθη.

3.
Το μιούζικαλ ανεβαίνει σε μια ελληνική υπερπαραγωγή σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαλισσόβα με 10μελή παιδική χορωδία και τη Majestic Symphonic Orchestra να ερμηνεύει ζωντανά τη μουσική.

Στην παράσταση

Νάντια Μπουλέ (Εβίτα)

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την «Evita» made in Greece - εικόνα 2

Έχοντας θητεύσει δίπλα σε σπουδαίους Έλληνες τραγουδιστές, όπως ο Μανώλης Λιδάκης και ο Δημήτρης Μπάσης, αλλά και σε μιούζικαλ, όπως το «Fame», το «Καμπαρέ» κ.ά., αναλαμβάνει το ρόλο της Εβίτας από τα πρώτα βήματα της καριέρας της ως ηθοποιού μέχρι την ανέλιξή της στα ανώτερα πολιτικά διαμερίσματα, την αποθέωση, και τον πρόωρο θάνατό της.

Αιμιλιανός Σταματάκης, (Τσε)

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την «Evita» made in Greece - εικόνα 3

Μετά τις «Καμπάνες του Edelweiss» του Νίκου Καρβέλα βρέθηκε με το μιούζικαλ του Άντριου Λόιντ Βέμπερ «Joseph and the Amazing Technicolor» στη Μεγάλη Βρετανία. Εδώ, ερμηνεύει το ρόλο του εμβληματικού επαναστάτη Τσε Γκεβάρα, ο οποίος εμφανίζεται ως αφηγητής και εξωτερικός παρατηρητής – σημειωτέον ότι ο Τσε και η Εβίτα δεν συναντήθηκαν ποτέ στην πραγματικότητα.

Μιχάλης Ψύρρας, (Περόν)

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την «Evita» made in Greece - εικόνα 4

Ο νεαρός βαρύτονος συνεργάτης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τα τελευταία χρόνια, υποδύεται τον συνταγματάρχη Χουάν Περόν, ο οποίος αφού εξελέγη πρόεδρος της Αργεντινής εμπιστεύτηκε στην Εβίτα τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας, δίνοντάς της την ευκαιρία να θέσει σε εφαρμογή μέτρα πρόνοιας υπέρ των κατώτερων στρωμάτων, να καθιερώσει τη γυναικεία ψήφο και να ιδρύσει το πρώτο μεγάλο γυναικείο πολιτικό κόμμα της χώρας.

Περισσότερες πληροφορίες

Evita

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 150 '

Η δυναμική προσωπικότητα της Εβίτα Περόν, συζύγου του προέδρου της Αργεντινής Χουάν Ντομίνγκο Περόν, ζωντανεύει μέσα από μια μελωδική παράσταση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πέθανε ο θεμελιωτής του θεατρικού παιχνιδιού στην Ελλάδα, Λάκης Κουρετζής

Πλήρης ημερών, στα 95 του χρόνια, πέθανε ο Λάκης Κουρετζής, που συνέβαλε όσο λίγοι στη θεμελίωση της θεατρικής αγωγής για παιδιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
30/08/2024

Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου: Παραστάσεις με μεράκι και ελεύθερη είσοδο

Την καλλιτεχνική δημιουργία ανθρώπων που δεν είναι επαγγελματίες, αλλά λατρεύουν το θέατρο και το υπηρετούν, παρουσιάζει το 17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

"Blind Forgiveness": Το μπαλέτο συναντά το ροκ στο θέατρο Παλλάς

Από το Θέατρο Παλλάς ξεκινά την παγκόσμια περιοδεία του το φημισμένο Astana Ballet Theatre με ένα μοναδικό μπαλετικό θέαμα για την αιώνια μάχη του καλού με το κακού.

"Χόρεψέ με πατέρα": Ο Γιώργος Αρμένης σε ένα ντουέτο με την Κατερίνα Αντωνιάδου για δεύτερη χρονιά

Η σχέση πατέρα-κόρης και το ζήτημα της επικοινωνίας στις ανθρώπινες σχέσεις απασχολούν το θεατρικό έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου, το οποίο επαναλαμβάνεται σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Γιώργου Αρμένη.

Ο Μποστ ξαναζωντανεύει στη Στοά: "Το επάγγελμα της μητρός μου" με τη ματιά του Θανάση Παπαγεωργίου

Το θεατρικό έργο "Το Επάγγελμα της Μητρός μου" του Μποστ ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Στοά, σκηνοθετημένο και διασκευασμένο από τον Θανάση Παπαγεωργίου.

Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης σκηνοθετεί ένα αριστούργημα της ρωσικής λογοτεχνίας

Όπως είχαμε γράψει σε αποκλειστική είδηση, η "Κόρη του λοχαγού" του Πούσκιν θα ανεβεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον ταλαντούχο ηθοποιό και σκηνοθέτη με έναν ωραίο θίασο.

"Η φάλαινα": Πρώτο αποκλειστικό trailer από τη μεταφορά της οσκαρικής ταινίας στο θέατρο με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη

Την συγκινητική ταινία με τον βραβευμένο με Όσκαρ Μπρένταν Φρέιζερ για το ρόλο του αυτοκαταστροφικού, παχύσαρκου Τσάρλι, μεταφέρει για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή ο ταλαντούχος ηθοποιός, υπογράφοντας και τη σκηνοθεσία.