Βραδιά για τον Γιάννη Βαρβέρη

Με ελεύθερη είσοδο, απόψε στις 8 μ.μ. το Θέατρο ΣΤΟΑ διοργανώνει τιμητική βραδιά στη μνήμη του γνωστού ποιητή, κριτικού θεάτρου και μεταφραστή Γιάννη Βαρβέρη.

Βραδιά για τον Γιάννη Βαρβέρη

Απόψε, Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, στις οχτώ το βράδυ, το Θέατρο ΣΤΟΑ, στα πλαίσια των αφιερωμάτων του σε λογοτέχνες και ποιητές, διοργανώνει τιμητική βραδιά στη μνήμη του γνωστού ποιητή Γιάννη Βαρβέρη, τιμώντας τον θεατράνθρωπο Βαρβέρη, τον θεατρικό κριτικό και μεταφραστή. Θα μιλήσουν, εκτός από τον Θανάση Παπαγεωργίου, ο δημοσιογράφος της ‘Καθημερινής’ Νίκος Ξυδάκης, δυο σκηνοθέτες που συνεργάστηκαν μαζί του, ο Εύης Γαβριηλίδης και ο Διαγόρας Χρονόπουλος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κύπρου Μιχάλης Πιέρρης και ο μουσικοκριτικός και Πρόεδρος της Ένωσης Θεατρικών και Μουσικών κριτικών, Κυριάκος Λουκάκος. Θα προβληθούν αποσπάσματα από συνεντεύξεις του Γιάννη Βαρβέρη σχετικά με το Θέατρο, την κριτική και τη μετάφραση. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών: Εσύ ήξερες αυτά τα 10 facts για τις γλώσσες;

Πόσες γλώσσες μιλούνται στον κόσμο; Σε ποια χώρα μιλιούνται οι περισσότερες γλώσσες; Γιορτάζουμε την ημέρα μαθαίνοντας τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και όχι μόνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2024

Περιφέρεια Αττικής: Υποψήφια για τον τίτλο της "πιο ελκυστικής Περιφέρειας της Ευρώπης"

Η Περιφέρεια Αττικής στοχεύει σε μια σημαντική διεθνή διάκριση, καθώς συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ευρώπης στον διαγωνισμό των Wanderlust Reader Awards.

Η Ελλάδα στη WOMEX 2024: Προώθηση της ελληνικής μουσικής σκηνής στο Μάντσεστερ

Το Υπουργείο Πολιτισμού αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την προβολή της πλούσιας ελληνικής μουσικής κληρονομιάς, συμμετέχοντας στη WOMEX 2024, μια πλατφόρμα για την προώθηση καλλιτεχνών και τη δικτύωση στη μουσική βιομηχανία.

9 ιδέες για βόλτα αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα (26/9-2/10)

Από εκθέσεις για την αρχαία υγεία μέχρι επαναστατικές καλλιτεχνικές παραστάσεις, η Αθήνα προσφέρει έναν πλούτο πολιτιστικών δρώμενων που διερευνούν την παράδοση, την τέχνη και τη μουσική με σύγχρονες οπτικές.

Γιατί το Google μάς "κερνάει" ποπ κορν;

Πιθανώς στη σημερινή σου διαδικτυακή πλοήγηση (25/9) να είδες το σκίτσο παραλλάσσει το κλασικό λογότυπο. Παρατήρησες ότι η λέξη Google είναι γραμμένη σε ένα κουβά ποπ κορν;

Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Ιαπωνίας στον τουρισμό

Η πρόσφατη συνάντηση της Όλγας Κεφαλογιάννη, με τον Ιάπωνα Υπουργό Tetsuo Saito υπογραμμίζει τη νέα εποχή στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ιαπωνίας, εστιάζοντας στις ευκαιρίες συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού και της ανάπτυξης.

Βραδιά ερευνητή 2024: Στον αστερισμό του... οίνου με σαμιώτικο κρασί

Ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου συμμετέχει στη βραδιά αστροπαρατήρησης που διοργανώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προσφέροντας δωρεάν κρασί.