Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στο θέατρο Πρόβα

Ένα αφιέρωμα με τίτλο «Η τέχνη είναι ειρήνη» και ελεύθερη είσοδο ετοίμασε η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή «Η Πρόβα» για τον εορτασμό της 27ης Μαρτίου που είναι αφιερωμένη στο θέατρο.

Μαίρη Ραζή Γιώργος Πανηγυρόπουλος©

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024 και αντλώντας έμπνευση από τον τίτλο "Η τέχνη είναι ειρήνη" που έδωσε στο μήνυμά του για τον εορτασμό της στις 27 Μαρτίου ο βραβευμένος με το Νόμπελ Λογοτεχνίας (2023) Νορβηγός συγγραφέας Γιον Φόσε, μετά από επιλογή του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή "Η Πρόβα" διοργανώνει ένα ανοιχτό σε όλους εορταστικό αφιέρωμα. 

Το πρόγραμμα ξεκινάει από τις 5 μ.μ. με ομιλητές τους Σωτήρη Τσόγκα, Χρήστο Προσύλη, Ευγενία Λιδωρίκη κ.ά. Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στον Σαρλό της Ελλάδας, τον Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ, τον πρώτο ηθοποιό που εμφανίζεται στην δεκαετία του 1920 στον τότε βωβό ελληνικό κινηματογράφο ως πρωταγωνιστής αλλά και σεναριογράφος με τουλάχιστον πέντε κωμωδίες στο ενεργητικό του. Στη συνέχεια οι σπουδαστές της σχολής θα διαβάσουν το μήνυμα του Γιον Φόσε για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου. Τέλος, η βραδιά θα κλείσει με ένα ανθολόγιο από ποιήματα και τραγούδια αφιερωμένο στο θέατρο και στους ηθοποιούς του

Θα παρουσιαστούν: "Πρόβα" του Γιάννη Βαρβέρη, "Το Θέατρο" του Λάμπρου Πορφύρα, "Το τραγούδι του νεκρού αδελφού" δημοτική ποίηση, "Μίμηση" του Μπρεχτ, "Παράπονο του τρελού" του  Μάριου Μαρκίδη, "Σκιές" του Λάμπρου Πορφύρα, "Επίδαυρος" του Άθου Δημουλά, "Θεατρίνοι" του Γιώργου Σεφέρη, "Πως πλάθεται ο άνθρωπος" του Μπρεχτ και "Τα μπουλούκια" του Μίμη Τραϊφόρου.
Συμμετέχουν οι Κώστας Δαρλάσης, Βασίλης Τραϊφόρος, Μαίρη Ραζή  και Σωτήρης Τσόγκας.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 9.30 μ.μ. Η προσέλευση είναι κυλιόμενη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.