"Πέρσες": η πολυσυζητημένη παράσταση έρχεται στην Ελευσίνα

Μετά την πρεμιέρα της στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, η παράσταση που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Καραντζάς παρουσιάζεται για δύο βραδιές στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας.

Πέρσες Σταύρος Χαμπάκης©

Δεκατρείς ηθοποιοί και σαράντα εθελοντές συμμετέχουν στους "Πέρσες", που παρουσίασε στην Επίδαυρο ο  Δημήτρης Καραντζάς, προτείνοντας μία νέα ανάγνωση της τραγωδίας του Αισχύλου. Με την παράστασή του, ο ταλαντούχος σκηνοθέτης ανοίγει ένα διάλογο μεταξύ συντελεστών και θεατών πάνω σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη διάψευση του λαού από τους ηγέτες, την ήττα, τη δυσκολία της παραδοχής της και την αμηχανία της συνέχειας.

Διαβάστε Επίσης

Ο εμβληματικός θίασος αποτελείται από μια ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών,  με προεξάρχουσα τη Ρένη Πιττακή στο ρόλο της Άττοσας και τους: Χρήστος Λούλης (Αγγελιοφόρος), Γιώργος Γάλλος (Δαρείος), Μιχάλης Οικονόμου (Ξέρξης), Αλεξία Καλτσίκη, Θεοδώρα Τζήμου, Γιάννης Κλίνης, Αινείας Τσαμάτης, Ηλίας Μουλάς, κ.ά., ενώ καθοριστικός είναι ο ρόλος σαράντα εθελοντών από την Ελευσίνα και τη γύρω περιοχή, που παίρνουν μέρος στην παράσταση.

Πέρσες
Σταύρος Χαμπάκης©

Η μετάφραση είναι του Παναγιώτη Μουλλά, η διασκευή των Δημήτρη Καραντζά και Γκέλυς Καλαμπάκα, το σκηνικό της Κλειώς Μπομπότη, τα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη, η κίνηση του Τάσου Καραχάλιου, η μουσική σύνθεση του Γιώργου Πούλιου και οι φωτισμοί του Δημήτρη Κασιμάτη. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή της 2023 Ελευσίνα-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και της Εταιρείας "Το Θέατρο", την οποία παρακολούθησαν στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου περισσότεροι από 14.00 θεατές.

Η παράσταση στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας θα δοθεί στις 30 και 31 Ιουλίου, και προσφέρεται η δυνατότητα μεταφοράς των θεατών από την Αθήνα. Κρατήσεις θέσεων εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Πέρσες

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 105 '

Μέσα από τη ματιά του σκηνοθέτη, το αντιπολεμικό έργο που απηχεί ζητήματα ύπαρξης και συνύπαρξης, γίνεται κοινός τόπος για μια συνομιλία που φωτίζει εμμέσως τα πολλαπλά παγκόσμια αδιέξοδα του σήμερα, με τη συμμετοχή 40 πολιτών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.