Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Μια νέα σειρά εργαστηρίων καλεί το κοινό να γνωρίσει καλύτερα την τέχνη της χαρακτικής, της κεραμικής και της ιαπωνικής μικροτεχνίας.

κεραμική Ίδρυμα Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, στο πλαίσιο των εργαστηρίων που διοργανώνει για ενήλικες και εφήβους 15+ , συνεργάζεται με την κεραμίστρια Ελπίδα Κουρτζή για το νέο εργαστήριο "Χαρακτική στην κεραμική τέχνη: Κούπα & πιάτο" που θα πραγματοποιηθεί σε δύο αυτοτελείς κύκλους ξεκινώντας την Παρασκευή 10 Μαΐου.

Παράλληλα, το βιωματικό εργαστήριο ενηλίκων "Ιαπωνική Μικροτεχνία (γλυπτική μινιατούρας netsuke)" που πραγματοποιείται από την γλυπτογράφο, γλύπτρια netsuke και συντηρήτρια αρχαιοτήτων ασιατικής τέχνης Μαρία Κ. Γκίζη, μετά την επιτυχία του πρώτου κύκλου θα υλοποιηθεί για έναν ακόμα κύκλο τεσσάρων συναντήσεων ξεκινώντας την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Η χαρακτική στην κεραμική τέχνη: Κούπα & πιάτο

κεραμική Ίδρυμα Γουλανδρή

Εργαστήριο κεραμικής 2 συναντήσεων για ενήλικες & εφήβους 15+ με την Ελπίδα Κουρτζή
Α' κύκλος: Παρασκευές 10 & 17 Μαΐου, Β' κύκλος: Κυριακές 12 & 19 Μαΐου

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, σε συνεργασία με την κεραμίστρια Ελπίδα Κουρτζή, διοργανώνει το εργαστήριο κεραμικής για ενήλικες και εφήβους 15+ "Η χαρακτική στην κεραμική τέχνη: Κούπα & πιάτο" που θα πραγματοποιηθεί σε δυο αυτοτελείς κύκλους, με το κάθε κύκλο να περιλαμβάνει δύο τρίωρες συναντήσεις.

Με κύρια ερεθίσματα έργα της Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν μοναδικά κεραμικά χρηστικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης και, μετά την ολοκλήρωση και των δυο συναντήσεων, θα πάρουν τα κεραμικά τους έργα ψημένα και εφυαλωμένα σε συσκευασία δώρου.

Ιαπωνική μικροτεχνία (γλυπτική μινιατούρας netsuke)

ιαπωνική μικροτεχνία Ίδρυμα Γουλανδρή

Βιωματικό εργαστήριο 4 συναντήσεων για ενήλικες με την Μαρία Κ. Γκίζη
Νέος κύκλος: Παρασκευές 14, 21, 28 Ιουνίου & 5 Ιουλίου

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή διοργανώνει το βιωματικό εργαστήριο ενηλίκων "Ιαπωνική Μικροτεχνία (γλυπτική μινιατούρας netsuke)" με την γλυπτογράφο, γλύπτρια netsuke και συντηρήτρια αρχαιοτήτων ασιατικής τέχνης Μαρία Κ. Γκίζη, που πραγματοποιείται σε έναν κύκλο τεσσάρων συναντήσεων.

Με αφετηρία τη γοητεία και την επιρροή που άσκησε η παραδοσιακή Ιαπωνική ξυλογραφία ukiyo-e εικόνων σε Ευρωπαίους καλλιτέχνες όπως ο Gauguin, ο van Gogh, ο Monet και ο Τoulouse-Lautrec στα τέλη του 19ου αι., καθώς και την φυσιογνωμική ιδιαιτερότητα του καθηγητή Yanaihara που ενέπνευσε τον Alberto Giacometti, το Ίδρυμα B&E Γουλανδρή διοργανώνει έναν κύκλο τεσσάρων δίωρων συναντήσεων με την μορφή εργαστηρίων τα οποία έχουν στόχο να φέρουν το κοινό σε επαφή με την Ιαπωνική τεχνική σκαλίσματος netsuke (τρισδιάστατα μικρογλυπτά σε ποικιλία ξύλων και οργανικών υλικών).

Το Ιαπωνικό παραδοσιακό kimono δεν έχει τσέπες και τα αντικείμενα προσωπικής χρήσης μεταφέρονταν περασμένα σε ένα κορδόνι δεμένο στην ζώνη του, με την βοήθεια ενός "κουμπιού" ή αντίβαρου (2,5 έως 15 εκ.): το netsuke. Το βιωματικό εργαστήριο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή περιλαμβάνει μια εισαγωγή στην ιστορία του netsuke και τον θεματικό συμβολισμό του, καθώς και γνωριμία με τα οργανικά υλικά κατασκευής του (ποικιλία ξύλων) και την τεχνική σκαλίσματος, λείανσης και στίλβωσης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Poor Things", Athens Photo Festival και νέες εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη

Το μουσείο ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα εκθέσεων που θα εγκαινιαστεί τον Ιούνιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

"Before and After Science": Ο ΝΕΟΝ εκθέτει στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Ο ΝΕΟΝ αναθέτει στην Ίριδα Τουλιάτου την υλοποίηση του Έργου στην Πόλη 2024.

"Η Άγνωστη Νήσος": Σοφία Κυριακού και Λία Πέτρου καλούν το κοινό σ’ έναν υπαρξιακό περίπατο

Οι δύο καλλιτέχνιδες φτιάχνουν έναν ιδιοσυγκρασιακό και ευαίσθητο διάλογο πάνω στις στερεοτυπικές μας αντιλήψεις γύρω από την περιήγηση.

Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας

Εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά αλλά και συναυλία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024.

Το 20ο Athens Digital Arts Festival είναι γεγονός!

Ξεκινάει σήμερα το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις ψηφιακές τέχνες, κάνοντας μια ψηφιακή επανάσταση μέσα στα Πρώην Δικαστήρια Σανταρόζα και την Πλατεία Δικαιοσύνης.

Συνθέσεις της παραδοσιακής τέχνης "IKEBANA" στην Πινακοθήκη Γκίκα

Η έκθεση παρουσιάζεται με αφορμή το το "2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας-Ελλάδας".

Όσα ετοιμάζει το Μουσείο Μπενάκη για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024 είναι "Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα".