Το πρώτο σημαντικό βήμα για τον σχεδιασμό αξιοποίησης της ΟΧΕ από τον Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων θα αξιοποιήσει το ποσό των 101 εκατ. ευρώ προκειμένου να υλοποιηθούν περισσότερα από 40 σημαντικά έργα και δράσεις τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης.

Ακαδημία Πλάτωνος © Shutterstock

Το πρώτο σημαντικό βήμα για την έναρξη της αξιοποίησης του χρηματοδοτικού εργαλείου της ΟΧΕ (Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης) ύψους 101 εκατ. ευρώ που έχει διατεθεί στον Δήμο Αθηναίων από την Περιφέρεια Αττικής, με σκοπό την υλοποίηση σημαντικών έργων στην πρωτεύουσα για τα επόμενα έξι χρόνια, έγινε από την τεχνική ομάδα υποστήριξης του δήμου.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αθηναίων Βασίλη Π. Μπόκου στα γραφεία της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ) στο Σεράφειο, τονίστηκε ότι προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι να μπει η ΟΧΕ σε τροχιά υλοποίησης, ώστε να επωφεληθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η πόλη και οι δημότες της από αυτό το σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο.

Δήμος Αθηναίων (ΟΧΕ)

Σε δήλωσή του, ο κ. Μπόκος, τόνισε: "Ήταν μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με τα στελέχη της ΕΑΤΑ και τη διαχειριστική αρχή που επιτελεί έναν σημαντικότατο ρόλο για να 'τρέξουν' τα έργα της ΟΧΕ στον δήμο μας. Βάλαμε μπρος τον σχεδιασμό, το χρονοδιάγραμμα και το πλαίσιο της μεταξύ μας συνεργασίας, ούτως ώστε να υπάρχει μία ουσιαστική υποστήριξη και αλληλοβοήθεια. Όπως τόνισα και στη συνάντηση είναι σημαντικό κάθε οργανισμός, κάθε εταιρεία και κάθε φορέας μας να βλέπει τον δήμο ενιαία προκειμένου να αλληλοσυμπληρωνόμαστε, να αλληλοϋποστηριζόμαστε και να είμαστε αποτελεσματικοί".

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΤΑ Ιωάννης Γεώργιζας, ανέφερε:  "Θέσαμε τα πρώτα χρονοδιαγράμματα για την έναρξη της υλοποίησης τόσο του προγραμματισμού της ΟΧΕ, όσο και άλλων μεγάλων έργων που ανήκουν σε διαφορετικά προγράμματα με σκοπό η πόλη να 'προχωρά' χωρίς καθυστερήσεις. Ήταν μία συνάντηση που έβαλε τις βάσεις, ώστε να εργαστούμε από κοινού για το καλό της πόλης".  

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της ΟΧΕ υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο πρόγραμμα "Αττική 2021 – 2027", ο Δήμος Αθηναίων θα αξιοποιήσει το ποσό των 101 εκατ. ευρώ προκειμένου να υλοποιηθούν περισσότερα από 40 σημαντικά έργα και δράσεις τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα της πρωτεύουσας.

Στα έργα και τις δράσεις που θα υλοποιηθούν μέσα στα επόμενα χρόνια, περιλαμβάνεται -μεταξύ άλλων- η αναβάθμιση των υποδομών του Εθνικού Κήπου, η αποκατάσταση πεζοδρόμων και πεζοδρομίων στο Εμπορικό Κέντρο, η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στην Ακαδημία Πλάτωνος, η εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και "πράσινων" διαδρομών, η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων του Δήμου Αθηναίων, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της περιφερειακής οικονομίας, καθώς και στοχευμένες υπηρεσίες υγείας σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες της πόλης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Με 59 πρωτότυπες εκδηλώσεις συνεχίζεται το This is Athens City Festival 2024

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Έργα αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου του Λόγγου στην Έδεσσα

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να αναβαθμιστεί το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ της Έδεσσας, ως προορισμού που συνδυάζει πλούσιο μνημειακό απόθεμα όλων των περιόδων, αλλά και απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον

Καλό το θέαμα, αλλά τι μένει μετά τα κομφετί;

Μερικές σκέψεις από το Μάλμε στα Εξάρχεια και από τη Νέα Φιλαδέλφεια στη Γάζα.

H Πλατεία Εξαρχείων σχεδόν εξαφανισμένη από τις εργασίες για το μετρό

Η νέα επέκταση του εργοταξίου του μετρό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους, οι οποίοι παραπονιούνται για τον πλέον ασφυκτικά περιορισμένο χώρο στην Πλατεία Εξαρχείων.

Οι "Ανοιχτές Πόρτες" φέτος στο Κτήμα Αβαντίς θα είναι μία μεγάλη και διπλή γιορτή

Οι φετινές "Ανοιχτές Πόρτες" συμπίπτουν με τα 30 χρόνια του Οινοποιείου για αυτό και το πρόγραμμα στις 18-19 Μαίου τα έχει όλα!

Ολοκλήρωση εργασιών προστασίας στον ναό του Αγίου Αθανασίου Αφιδνών

Οι εργασίες υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις εγκεκριμένες από το ΥΠΠΟ μελέτες για την στερέωση και αποκατάσταση του ναού και την συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου του.

Τι θα φέρει αυτό το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ;

Συναυλίες, θερινό σινεμά, sleepovers με πανσέληνο και υπαίθριες εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο δίνουν την αφορμή να κατηφορίσουμε στο πιο δροσερό σημείο της πόλης.