Την απόσυρση της διάταξης για την ποσόστωση ελληνόφωνων τραγουδιών ζήτησε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου από την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ, αφού τόνισε ότι το Επιμελητήριο σέβεται και αποδέχεται διαχρονικά το πνευματικό και το συγγενικό δικαίωμα.

Όλγα Κεφαλογιάννη

Την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος,  κ. Αλέξανδρος  Βασιλικός,  ο οποίος μετέφερε την ανησυχία και τον προβληματισμό των μελών του και των εκπροσώπων των τουριστικών επιχειρήσεων, για  το σχέδιο Νόμου  του Υπουργείου Πολιτισμού, στο οποίο περιλαμβάνεται διάταξη που επιβάλλει συγκεκριμένη ποσόστωση στη δημόσια εκτέλεση ελληνόφωνων τραγουδιών ή της ορχηστρικής μουσικής απόδοσής τους, στους κοινόχρηστους χώρους των ξενοδοχείων. Ο κύριος Βασιλικός, αφού επεσήμανε τον  ρόλο του Επιμελητηρίου ως νομοθετημένου συμβούλου της πολιτείας σε θέματα τουρισμού, ζήτησε την παρέμβαση της κας Κεφαλογιάννη ώστε να αποσυρθούν οι σχετικές διατάξεις. 

Διαβάστε Επίσης

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ, αφού τόνισε ότι το Επιμελητήριο σέβεται και αποδέχεται διαχρονικά το πνευματικό και το συγγενικό δικαίωμα και υπενθύμισε την προσπάθεια για τη σύναψη μνημονίων συνεργασίας με 8 από τους 9 Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων, που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου ο κάθε ξενοδόχος γνωρίζει πλέον τι πρέπει να πληρώσει και σε ποιον φορέα. Ήδη,  πρόσθεσε,  συνεργάζονται με την πλατφόρμα 5 φορείς Διαχείρισης Δικαιωμάτων ενώ είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις και με τους υπόλοιπους. 

Όλγα Κεφαλογιάννη

Η προτεινόμενη διάταξη του Υπουργείου, είπε ο κύριος Βασιλικός όχι μόνο δεν επιλύει το ζήτημα αλλά  αντίθετα αποτελεί οπισθοδρόμηση και  δημιουργεί πρόσθετη επιβάρυνση στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, αγνοώντας επιδεικτικά τη σημασία του ελληνικού τουρισμού και την προσφορά του στην οικονομία και την κοινωνία. Ο πρόεδρος του ΞΕΕ υπογράμμισε ότι οι  προωθούμενες ρυθμίσεις αποτελούν ευθεία παρέμβαση του Κράτους στην επιχειρηματική ελευθερία με τη δημιουργία ανεπίτρεπτων στρεβλώσεων στην αγορά και την επιβολή ρυθμιστικών κανόνων που σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζουν σε μια σύγχρονη φιλελεύθερη ευρωπαϊκή πολιτεία που σέβεται το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής και έκφρασης.

Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη σε δηλώσεις της τόνισε ότι η Κυβέρνηση έχει αποδείξει τη  μεγάλη σημασία που δείχνει στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και αναγνωρίζει την προσφορά του στην οικονομία και την κοινωνία. Στην κατεύθυνση αυτή, πρόσθεσε πρέπει να αφουγκραστούμε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις των εκπροσώπων και των  φορέων του κλάδου ώστε να υπάρξει μια ολιστική, δίκαιη και αναπτυξιακή  αντιμετώπιση του ζητήματος. Οι όποιες νομοθετικές παρεμβάσεις υπογράμμισε η υπουργός, να είναι αποτέλεσμα διαλόγου και να διέπονται από μια σύγχρονη και πρωτοποριακή ευρωπαϊκή διακυβέρνηση που σέβεται  τη φιλελεύθερη λειτουργία της αγοράς.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".