Μια εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία διοργανώνει μια εκδήλωση ενημέρωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Στοματική Υγεία αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down.

Τούθης

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για τη Στοματική Υγεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Στοματική Υγεία (20 Μαρτίου) και την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down (21 Μαρτίου), την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024. Στόχος είναι η ενημέρωση γονέων, κηδεμόνων, φροντιστών και εκπαιδευτών των ατόμων με αναπηρία για την τεράστια σημασία που έχει η καλή στοματική υγεία στη γενική υγεία όλων και ,κυρίως, στα άτομα με αναπηρία, τα οποία δικαιούνται και αξίζουν τη βέλτιστη φροντίδα από όλους μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κτιριακό Συγκρότημα ΑμεΑ του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης (Δραγατσανίου 1 & Βοσπόρου), στο Ελληνικό, την Πέμπτη 21 Μαρτίου και ώρες 10 π.μ. - 12.30 μ.μ.  Η δράση θα ξεκινήσει με ομιλία από τον κ. Βασίλη Παπαιωάννου, Αναπληρωτή Καθηγητή Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και την κ. Φλώρα Ζερβού Βάλβη, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Νοσοκομειακής Οδοντιατρικής και Οδοντιατρικής Ειδικής Φροντίδας. Κατόπιν, θα ακολουθήσει διαδραστικό μέρος με επίδειξη στοματικής υγιεινής σε άτομα με αναπηρία και τους φροντιστές τους.

"Ένα χαρούμενο στόμα είναι…"

….όχι απλώς ένα σλόγκαν. Είναι ένας τρόπος ζωής. Το κεντρικό θέμα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας γιορτάζει και  αναδεικνύει την πολύπλευρη φύση της στοματικής υγείας, αποκαλύπτοντας τις σημαντικές συνδέσεις της με τη συνολική μας ευεξία. Σε αυτή την πρώτη χρονιά της συγκεκριμένης καμπάνιας, θέλουμε να προβάλλουμε την περίπλοκη σύνδεση μεταξύ της στοματικής και της γενικής υγείας καθώς  

"Ένα χαρούμενο στόμα είναι…ένα χαρούμενο σώμα". Σε αυτό το συναρπαστικό καινούργιο ταξίδι ο Τούθης ο κάστορας, πρωταγωνιστεί στη σκηνή, σε μια καμπάνια γεμάτη δράση, εμπνευσμένη από τον κινηματογράφο, που έχει στόχο να κινητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Λοιπόν, είστε έτοιμοι; Φώτα, κάμερα, ΔΡΑΣΗ!

Ποια είναι η μασκότ της FDI;

Στην πάροδο του χρόνου, ο Τούθης, η αγαπημένη μασκότ της FDI για τη στοματική υγεία, έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ενθάρρυνση των ανθρώπων να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη για τη στοματική τους υγεία και να υιοθετήσουν υγιεινές συνήθειες. Στην καινούργια καμπάνια 2024 – 2026, ο Τούθης ο κάστορας, μεταμορφώνεται, αποκτά ζωή, γίνεται τρισδιάστατος και παίρνει τη μορφή ενός κινηματογραφικού αστέρα. Με την καινοτόμα αυτή προσέγγιση, η FDI αποβλέπει στο να εμπνεύσει τους επαγγελματίες οδοντίατρους, τους ιθύνοντες, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τους εταίρους και το ευρύ κοινό να ξεκινήσουν ένα ταξίδι προς μια πιο υγιή, πιο χαρούμενη ζωή για όλους.

Ο Τούθης συγκεντρώνει τους προβολείς της δημοσιότητας  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για να αποκτήσει μεγαλύτερη επιρροή και να γίνει διάσημος, ο Τούθης θα αναλάβει το ρόλο ενός influencer στοματικής υγείας πλήρους απασχόλησης, εγκαινιάζοντας ένα κανάλι στο Instagram: @ToothieBeaver. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, ο Τούθης θα αναλάβει επίσης το κανάλι Instagram @worldoralhealthday της FDI, προσφέροντας μας μια μοναδική ευκαιρία να γίνει ένα παγκόσμιο σύμβολο για τη στοματική υγεία και να πυροδοτήσει παγκόσμια δέσμευση και συμμετοχή.

Ο συμβολισμός του κάστορα

Οι κάστορες ήταν σημαντικοί σε πολλούς πολιτισμούς κατά τη διάρκεια της ιστορίας, με αποτέλεσμα να έχουν αποκτήσει συμβολισμό που συνδέεται με τη σκληρή δουλειά, την αποφασιστικότητα, την προσαρμοστικότητα και την επινοητικότητα. Αυτά τα συμπαθητικά πολυμήχανα ζωάκια, που με τους δυνατούς τους κοπτήρες κόβουν κλαδιά δέντρων και τα χρησιμοποιούν για να χτίσουν τη φωλιά τους αξιοποιώντας στο έπακρο τους πόρους που έχουν στη διάθεσή τους, εργαζόμενα από κοινού για την κατασκευή των φραγμάτων και των καταφυγίων τους, μπορούν να μας εμπνεύσουν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Από την εργατική τους φύση μέχρι την ισχυρή αίσθηση της κοινότητας και της κοινωνικής σύνδεσης, οι κάστορες  αντιπροσωπεύουν ιδιότητες που μπορούν να μας διδάξουν πολύτιμα μαθήματα για την επιμονή, την προσαρμοστικότητα, την ευρηματικότητα, τη δημιουργικότητα και τη σημασία της συνεργασίας για την επίτευξη ενός κοινού στόχου και να μας καθοδηγήσουν στο ταξίδι μας στη ζωή για να γίνουμε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".