Δήμος Αθηναίων: Απόκριες στην Αθήνα σε 55 σημεία της πόλης

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει 80 αποκριάτικες εκδηλώσεις. Δείτε το πρόγραμμα.

Δήμος Αθηναίων: Απόκριες στην Αθήνα

Η μεγαλύτερη γιορτή του καρναβαλιού έχει ξεκινήσει στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας και μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουμε όλοι μαζί, συμμετέχοντας σε ένα πλούσιο πρόγραμμα με 80 αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, σε 55 σημεία της πόλης. 

Τσικνοπέμπτη με μουσική και παράδοση

Την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου μουσική και αποκριάτικη παράδοση θα πλημμυρίσουν τη Βαρβάκειο Αγορά, την πλατεία Μοναστηρακίου και τους γύρω δρόμους. Το κοινό θα συναντήσει τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων στη Βαρβάκειο Αγορά στις 11.30 π.μ., ενώ στις 12 μ.μ. η Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστρικής Τέχνης ΒΑΚΧΑΙ θα ξεκινήσει από την πλατεία Συντάγματος την αποκριάτικη διαδρομή της, κάνοντας μία στάση στην πλατεία Κοτζιά, όπου θα αναπαραστήσει το έθιμο των Κορδελάτων της Νάξου και θα καταλήξει στην πλατεία Μοναστηρακίου. Το συγκρότημα Χάρισμα και ο Ισίδωρος Πάτερος θα μας διασκεδάσουν με τη μουσική και τα τραγούδια τους, στη Βαρβάκειο στης 1 μ.μ..

Δήμος Αθηναίων: Απόκριες στην Αθήνα
Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστρικής Τέχνης ΒΑΚΧΑΙ

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου

Ο παλμός του καρναβαλιού συνεχίζει να χτυπά πολύ δυνατά το τριήμερο από 8 έως 10 Μαρτίου με ένα πλήθος εκδηλώσεων στους χώρους πολιτισμού, στις γειτονιές, στις πλατείες και στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

Δήμος Αθηναίων: Απόκριες στην Αθήνα

Μουσειοπαιδαγωγικές και εκπαιδευτικές αποκριάτικες δράσεις, εικαστικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και πάρτι για τα παιδιά, αποκριάτικες δράσεις για όλη την οικογένεια, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, αποκριάτικες διαδρομές με άρωμα παράδοσης και καρναβαλικό ρυθμό από πολιτιστικούς συλλόγους και μουσικές ομάδες, συναυλίες με τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων και πολλά ακόμη θα συμβούν την Παρασκευή 8, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου στη μεγάλη καρναβαλική γιορτή που εξελίσσεται σε όλη την πόλη.

Δήμος Αθηναίων: Απόκριες στην Αθήνα
Ενωση Ζακυνθίων Αθήνας

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων από 7-10/3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Με 59 πρωτότυπες εκδηλώσεις συνεχίζεται το This is Athens City Festival 2024

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Έργα αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου του Λόγγου στην Έδεσσα

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να αναβαθμιστεί το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ της Έδεσσας, ως προορισμού που συνδυάζει πλούσιο μνημειακό απόθεμα όλων των περιόδων, αλλά και απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον

Καλό το θέαμα, αλλά τι μένει μετά τα κομφετί;

Μερικές σκέψεις από το Μάλμε στα Εξάρχεια και από τη Νέα Φιλαδέλφεια στη Γάζα.

H Πλατεία Εξαρχείων σχεδόν εξαφανισμένη από τις εργασίες για το μετρό

Η νέα επέκταση του εργοταξίου του μετρό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους, οι οποίοι παραπονιούνται για τον πλέον ασφυκτικά περιορισμένο χώρο στην Πλατεία Εξαρχείων.

Οι "Ανοιχτές Πόρτες" φέτος στο Κτήμα Αβαντίς θα είναι μία μεγάλη και διπλή γιορτή

Οι φετινές "Ανοιχτές Πόρτες" συμπίπτουν με τα 30 χρόνια του Οινοποιείου για αυτό και το πρόγραμμα στις 18-19 Μαίου τα έχει όλα!

Ολοκλήρωση εργασιών προστασίας στον ναό του Αγίου Αθανασίου Αφιδνών

Οι εργασίες υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις εγκεκριμένες από το ΥΠΠΟ μελέτες για την στερέωση και αποκατάσταση του ναού και την συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου του.

Τι θα φέρει αυτό το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ;

Συναυλίες, θερινό σινεμά, sleepovers με πανσέληνο και υπαίθριες εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο δίνουν την αφορμή να κατηφορίσουμε στο πιο δροσερό σημείο της πόλης.