Εργαστήριο με τον Robert Henke στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Ο Γερμανός καλλιτέχνης θα μοιραστεί τις εμπειρίες του και θα συζητήσει για τα προτερήματα αλλά και τις προκλήσεις που προκύπτουν όταν δημιουργείς μέσα από δύο ιδιότητες, εκείνη του συνθέτη και εκείνη του μηχανικού.

| artist talk

Στο πλαίσιο της ζωντανής παρουσίασης του "CBM 8032" στην Αθήνα, ο Robert Henke θα μιλήσει την Παρασκευή 23 Ιουνίου (3 μ.μ.) στο Ινστιτούτο Γκαίτε, για τον τρόπο που δούλεψε στο συγκεκριμένο project, καθώς και για το πώς προσεγγίζει και επεξεργάζεται τις μουσικές του παραγωγές και εγκαταστάσεις συνολικά. Θα μοιραστεί τις εμπειρίες του και θα συζητήσει για τα προτερήματα αλλά και τις προκλήσεις που προκύπτουν όταν δημιουργείς μέσα από δύο ιδιότητες, εκείνη του συνθέτη και εκείνη του μηχανικού.

Το εργαστήριο "| artist talk" απευθύνεται σε καλλιτέχνες αλλά και σε ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται και θέλει να ακούσει τον τρόπο σκέψης και δουλειάς ενός δημιουργού που έχει επηρεάσει όσο λίγοι τον χώρο του.

| artist talk

Τόσο ως καλλιτέχνης όσο και ως επιστήμονας, ο Γερμανός Robert Henke θεωρείται από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς στη σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική. Ιδρυτής του μυθικού μουσικού σχήματος "Monolake", καθώς και συνδημιουργός του λογισμικού Ableton, που χρησιμοποιείται σε στούντιο σε όλον τον κόσμο, ο Henke θα παρουσιάσει στο Ωδείο Αθηνών το πρότζεκτ "CBM 8032 AV", στο πλαίσιο του Subset – Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Χρησιμοποιώντας υπολογιστές των αρχών της δεκαετίας του 1980, το "CBM 8032 AV" εξερευνά την ομορφιά των απλών γραφικών και του ήχου, και ταυτόχρονα αποτυπώνει την αμφιθυμία μεταξύ μιας σύγχρονης αισθητικής και της χρήσης απαρχαιωμένης τεχνολογίας 40 χρόνων.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.
Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν | Aπαραίτητη η προκράτηση θέσης μέσα από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ινστιτούτο Γκαίτε

Ομήρου 14-16
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πάρτυ, συναυλίες και χορός λίγο πριν από το φετινό φινάλε του This is Athens City Festival

Προτάσεις για ψυχαγωγία, εκθέσεις και πρωτότυπο κουκλοθέατρο την τελευταία εβδομάδα του φεστιβάλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/05/2024

Το Athens Book Space γεμίζει τέχνη την Αθήνα και τον Ιούνιο

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που περιμένουν τους επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας.

Ξεκινά το 3ο φεστιβάλ Refugee Week Greece

Το φετινό φεστιβάλ αγκαλιάζει το θέμα "Το Σπίτι Μας", με μία πρόσκληση προς όλους να αναλογιστούν το τι σημαίνει η λέξη "Σπίτι".

Ανησυχία της ΕΛΛΕΤ για την κατασκευή ξενοδοχείου πολυτελείας στον αρχαιολογικό χώρο του Καστελίου στα Χανιά

Η ΕΛΛΕΤ καλεί την Υπουργό Πολιτισμού, τον Δήμαρχο Χανίων και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να μην δεχθούν την μετατροπή των τριών ιστορικών κτιρίων στο λόφο Καστέλι σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Live A Legacy: Η πρωτοβουλία της Mastercard και του Women On Top προσφέρει έμπνευση και καθοδήγηση σε όλες τις γυναίκες

Αν το Live A Legacy μας μαθαίνει κάτι, είναι ότι οι γυναίκες μπορούν να φτάσουν όσο ψηλά ονειρεύονται, αρκεί να θέσουν τους κατάλληλους στόχους και να αδράξουν τις σωστές ευκαιρίες, ξεπερνώντας όσα εμπόδια προκύψουν στο δρόμο τους.