PlayStation VR: γενναία μείωση τιμής

Περισσότερο προσιτό από ποτέ το "εισιτήριο" της εικονικής πραγματικότητας μέσω PlayStation

Εγκαίρως για την αγοραστική περίοδο του Πάσχα, αλλά στην ουσία εγκαινιάζοντας μία νέα φάση στην πορεία του PlayStation VR, η Sony ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες επίσημη μείωση τιμής του περιφερειακού της εικονικής πραγματικότητας για το PlayStation4. Το ειδικό κράνος, η απαραίτητη PlayStation Camera κι ένα ψηφιακό αντίτυπο του τίτλου PS VR Worlds πωλούνται πλέον στην χώρα μας προς €309 αντί για τα €409 που ίσχυαν μέχρι τώρα. Με αυτόν τον τρόπο το PS VR συνδυασμένο με ένα PS4 (που μπορεί να βρεθεί και προς €285 στην βασική του έκδοση) δεν ξεπερνά στο σύνολο κόστους τα €600 ως "εισιτήριο" στο κόσμο της εικονικής πραγματικότητας, την στιγμή που το αντίστοιχο σύνολο κόστους για τα Oculus Rift και HTC Vive συνεχίζει να ξεπερνά τα €1500-€1800. Η διαφορά είναι, πλέον, χαώδης.

Φυσικά με την μείωση αυτή του κόστους απόκτησης του PS VR η Sony δεν απευθύνεται μόνο σε όσους θα ήθελαν να ασχοληθούν με την εικονική πραγματικότητα και θα προτιμούσαν να το κάνουν με τα λιγότερα δυνατά χρήματα, αλλά και στην τεράστια πλέον εγκατεστημένη βάση του PlayStation4: αυτή πλησιάζει τα 80 εκατομμύρια παγκοσμίως και με το PS VR να έχει σημειώσει πωλήσεις της τάξης των 2.2 εκατομμυρίων μέχρι στιγμής, το περιθώριο για εξάπλωσή του στις τάξεις των κατόχων PS4 είναι ολοφάνερα πολύ μεγάλο.

Η Sony Interactive Entertainment Europe στο πλαίσιο της κίνησης αυτής διοργάνωσε και ειδική ημερίδα στο Λονδίνο, όπου επέδειξε πολλούς νέους τίτλους για το PS VR ώστε να υπενθυμίσει την υποστήριξη και σημαντική επένδυση που εννοεί να προσφέρει και η ίδια το περιφερειακό της με games και άλλες παραγωγές. Παρευρεθήκαμε σε αυτήν την εκδήλωση και πολύ σύντομα θα δημοσιεύσουμε τις εντυπώσεις μας - ενώ, στο ίδιο πλαίσιο, είχαμε και την ευκαιρία συνέντευξης με τον Michael Denny, τον αντιπρόεδρο της Sony για όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας στο software για PS4/PS VR, ώστε να συζητήσουμε όλα τα σημαντικά που αφορούν την εικονική πραγματικότητα στο PlayStation. Μείνετε συντονισμένοι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ