Athinorama Digital PS VR Week

Εικονική πραγματικότητα a la Sony: αξιολόγηση... εφ' όλης της ύλης!

Δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι η εικονική πραγματικότητα ήταν και παραμένει από εκείνα τα "θέματα" επιστημονικής φαντασίας που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κοινού σταθερά όλα αυτά τα χρόνια: η ιδέα της "τηλεμεταφοράς" σε ένα άλλο περιβάλλον όπου μπορεί κανείς να βιώσει εμπειρίες ψυχαγωγικές που απλώς δεν είναι εφικτές "στην πραγματική ζωή" (όχι νόμιμα τουλάχιστον!) είναι θελκτική και συναρπαστική και πολλαπλά επίπεδα. Αν και δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για δράση μέσα... στο Matrix ακριβώς, τα πρώτα προϊόντα virtual reality που μπορούν να αποδώσουν την αίσθηση αυτή αρκετά πεισιτικά ώστε ν' αξίζουν ενασχόλησης ήταν όλα διαθέσιμα μέσα στο 2016 - κι ανάμεσά τους το PlayStation VR της Sony ξεχώρισε ως το πλέον φιλικό στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Τότε, όμως, ήταν... 2016. Το 2017;

Με αφορμή την κυκλοφορία του Farpoint, ενός από τα καλύτερα games της ίδιας της Sony για το περιφερειακό του PlayStation4, το Αθηνόραμα Digital τις επόμενες ημέρες κάνει μία... καταμέτρηση και μία αξιολόγηση: καταμέτρηση των όσων έχει επιτύχει το PS VR από την κυκλοφορία του τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι σήμερα και των όσων έχει να προσφέρει αυτή τη στιγμή στο καταναλωτικό κοινό, καθώς και μία αξιολόγηση της θέσης του στην αγορά στα μέσα του 2017 και των όσων φιλοδοξεί να προσφέρει τους επόμενους μήνες. Θα απαντήσουμε στα σχετικά ερωτήματα στην διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, στο πλαίσιο της Αθηνόραμα Digital PlayStation VR Week που έχουμε προετοιμάσει γι' αυτό το σκοπό. Τα θέματα που θα καλύψουμε κάθε μία από τις ημέρες αυτές είναι τα παρακάτω:

Δευτέρα, 22/05
PS VR: η εικονική πραγματικότητα σ' εξέλιξη
Πλησιάζοντας στα μέσα του 2017, πού βρίσκεται το πλέον επιτυχημένο εμπορικά σύστημα VR της αγοράς;

Τρίτη, 23/05
PS VR games: τα καλύτερα, σήμερα
Οι επιλογές μας ανάμεσα στους καλύτερους τίτλους που είναι ήδη διαθέσιμοι για το περιφερειακό της Sony.

Τετάρτη, 24/05
PS VR: όχι μόνο για games
Ποιά άλλα ψυχαγωγικά apps εικονικής πραγματικότητας για PS VR αξίζουν την προσοχή του ευρύτερου κοινού;

Πέμπτη, 25/05
PS VR: οι άλλες του χρήσεις
Πράγματα που μπορείς να κάνεις με το περιφερειακό εικονικής πραγματικότητας των Ιαπώνων και... πιθανώς δεν ήξερες!

Παρασκευή, 26/05
PS VR: όσα έρχονται, όσα θέλουμε
Οι τίτλοι που γνωρίζουμε πως έρχονται τους επόμενους μήνες, τα πράγματα που μπορεί να κάνει η Sony για να το οδηγήσει στην καθιέρωση.

PlayStation VR Week στο Αθηνόραμα Digital, λοιπόν. Γιατί η εικονική πραγματικότητα συνεχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον μας και γιατί... όλη η πορεία προς το Martix, θα είναι συναρπαστική!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ