Street Fighter V: καθ' οδόν ο Akuma

Αποκαλύπτεται επίσημα από την Capcom, πρώτη εμφάνιση το Δεκέμβριο, διάθεση... άγνωστο πότε

Μία από τις συχνότερες ερωτήσεις που έκαναν οι παίκτες του Street Fighter V - ειδικά οι "βετεράνοι" που ακολουθούν την θρυλική σειρά στις διάφορες εκδόσεις της επί δεκαετίες - ήταν αυτή: "Μα πώς γίνεται να μην περιλαμβάνεται ούτε στην αρχική σειρά μαχητών, αλλά ούτε και σε αυτήν των πρόσθετων έξι, ο Akuma;" Ο συγκεκριμένος χαρακτήρας αποτελεί πέρα από κάθε αμφιβολία αναπόσπαστο τμήμα των Street Fighter, έχοντας άμεσα συνδεδεμένη την ιστορία του όχι μόνο με αυτήν πρωταγωνιστικών χαρακτήρων, αλλά και με την "κεντρική" ιστορία του τίτλου της Capcom και με την πορεία πολλών κορυφαίων παικτών στον κόσμο που τον χρησιμοποιούν. Είναι, δε, τόσο δημοφιλής ώστε ακόμη και games εκτός της σειράς των Street Fighter τον έχουν αξιοποιήσει και θα τον χρησιμοποιήσουν στο μέλλον - όπως το επερχόμενο Tekken 7 στις αρχές του 2017.

Ε, απ' ότι φαίνεται η... πίεση των πιστών οπαδών των SF σε Web sites και forums για τον Akuma "έπιασε τόπο", καθώς ο χαρακτήρας αυτός βρίσκεται κι επίσημα καθ' οδόν για την οθόνη επιλογής μαχητών του SFV. Η επιβεβαίωση έρχεται από την ίδια την Capcom με αυτό το μικρό trailer που προβλήθηκε το Σ/Κ στους τελικούς ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες Street Fighter V της Βορείου Αμερικής. Τα χαρακτηριστικά χτυπήματα του "δαιμονικού" μαχητή είναι αμέσως αναγνωρίσιμα, όπως και οι χαρακτήρες kanji στην στολή του, οι οποίοι παραπέμπουν στην... "θεϊκή" (godlike στα ιαπωνικά) εκδοχή του από τον τίτλο Capcom vs SNK 2 που είχε κυκλοφορήσει το 2001 για διάφορα οικιακά φορμά.

Ο Akuma δεν περιλαμβανόταν στο πρώτο "κύμα" extra χαρακτήρων που είχε ανακοινώσει η Capcom για το 2016, οπότε δεν έχουμε ακόμη εικόνα του αν και κατά πόσο θα προσφερθεί φέτος στους κατόχους του Street Fighter V ή αν θα είναι ο πρώτος του "δεύτερου κύματος" για το 2017. Σε κάθε περίπτωση θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμος στο κοινό για δοκιμή στο πλαίσιο της εκδήλωσης PlayStation Experience της Sony στις 3-4 Δεκεμβρίου στο Los Angeles. Για να (τον) δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ