Ανανεωμένο PS4 "Slim", διαθέσιμο άμεσα

Το μοντέλο-διάδοχος του αρχικού βελτιωμένο "στα σημεία", περισσότερο προσιτό από ποτέ

Αφιερώνοντας... κυριολεκτικά πέντε λεπτά από το σύνολο της εκδήλωσης που διοργάνωσε στην Νέα Υόρκη για να παρουσιάσει το PS4 Pro, η Sony επιβεβαίωσε και το μοντέλο PlayStation4 που είχε θεαματικά διαρρεύσει πως θα κυκλοφορήσει εδώ και τρεις εβδομάδες περίπου: το PS4 "Slim" ή απλώς "PS4" όπως θα είναι γνωστό από δω και πέρα. Ένα μικρό φορτίο της συγκεκριμένης συσκευής είχε κλαπεί στα μέσα Αυγούστου και πωληθεί μέσω διαφόρων Web sites σε ιδιώτες, οι οποίοι δεν έχασαν βεβαίως την ευκαιρία να το φωτογραφήσουν και βιντεοσκοπήσουν εκτενώς, με αποτέλεσμα η ύπαρξή του και όλα τα σημεία-διαφορές με τον προκάτοχό του, το αρχικό PS4, να είναι απολύτως γνωστά εδώ και καιρό. Εξ ου και η περιορισμένη του παρουσία στην εκδήλωση της Sony, η οποία με αυτόν τον τρόπο υποβάθμισε σε έναν βαθμό την όλη... ατυχή συγκυρία.

Σε κάθε περίπτωση, το ανανεωμένο PS4 περιέχει τα ίδια ακριβώς υποσυστήματα με το μοντέλο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα ράφια των καταστημάτων - δεν προσφέρει, με άλλα λόγια, περισσότερη επεξεργαστική δύναμη, όπως κάνει το PS4 Pro. Το μόνο χαρακτηριστικό του που εμφανίζεται βελτιωμένο είναι η ασύρματη διασύνδεση, η οποία είναι ταχυτήτων Wi-Fi AC πλέον και όχι Wi-Fi N. Κατά τα άλλα... όσα είχαν διαρρεύσει το προηγούμενο διάστημα: μικρότερος όγκος και βάρος, νέος τρόπος ενσωμάτωσης του εναλλάξιμου σκληρού δίσκου (ειδική "θήκη" στο πίσω μέρος), ενώ βελτιωμένο "στα σημεία" είναι και το νέο συνοδευτικό χειριστήριο DualShock4. Ο σχεδιασμός του είναι απλοποιημένος σε σχέση με αυτόν του αρχικού PS4, όπως συμβαίνει συνήθως με τα PlayStation "Slim", ενώ κατά τι χαμηλότερου επιπέδου φαίνονται να είναι τα υλικά του περιβλήματος και η ποιότητα κατασκευής, αν και αυτό θα το επιβεβαιώσουμε μόνο μετά από πρακτική αξιολόγησή του, ώστε να καταθέσουμε την γνώμη μας σχετικά.

To ανανεωμένο PS4 θα διατίθεται στην ευρωπαϊκή (και ελληνική) αγορά από την επόμενη εβδομάδα στην προτεινόμενη λιανική τιμή των €299 για το μοντέλο με σκληρό δίσκο χωρητικότητας 500GB(και πάλι κατά τι υψηλότερη στη χώρα μας λόγω του αυξημένου ΦΠΑ). Τις επόμενες ημέρες είναι πιθανό να εμφανιστούν προσφορές από τα εμπορικά καταστήματα ώστε να πωληθούν τα αρχικά PS4 που απομένουν και να φιλοξενηθεί το στοκ των διαδόχων τους - προσφορές που ίσως έχει νόημα να αξιολογήσουν οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital, καθώς το απερχόμενο και το νέο μοντέλο δεν έχουν στην ουσία σημαντικές διαφορές ούτε στην λειτουργία, ούτε στις δυνατότητες.

Το PS4 "Slim" σταδιακά θα αντικαταστήσει το αρχικό μοντέλο σε παγκόσμιο επίπεδο και, δεδηλωμένα, θα πωλείται παράλληλα με το PS4 Pro για πάρα, πάρα πολύ καιρό. Με την Sony άλλωστε ν' αναβαθμίζει μέσω ενημέρωσης λογισμικού και τα δύο PS4, υπάρχον και ανανεωμένο, ώστε να υποστηρίζουν την προβολή γραφικών υψηλών χρωματικών δυναμικών σε games - η θύρα HDMI τους είναι έκδοσης 1.4b οπότε είναι τεχνικά εφικτό ν' αποδοθεί εικόνα ανάλυσης 1080p με την τεχνολογία HDR - και οι δύο αυτές συσκευές θα έχουν θέση στις εξελίξεις που η Sony με τις επιλογές της δρομολογεί. Και τα €299 εν καιρώ, ίσως και αυτά τα Χριστούγεννα, πρακτικά θα μειωθούν με την ενσωμάτωση σε αυτά και κάποιων games ή/και συνδρομών PlayStation Plus, οπότε... pas mal!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ