Sony: Συνέντευξη Τύπου στις 7/9 στη Νέα Υόρκη

Με αντικείμενο που οι Ιάπωνες δεν αποκαλύπτουν, αλλά... εμείς - όπως κι ολόκληρο Internet - ξέρουμε

Από μερικές απόψεις ήταν απλώς θέμα χρόνου: η σχετική προαναγγελία, άλλωστε, είχε πρακτικά γίνει στις αρχές Ιουνίου, όταν ο πρόεδρος της Sony Interactive Entertainment, ο Andrew House, είχε επιβεβαιώσει σε συνέντευξή του στους Financial Times πως το φημολογούμενο PlayStation Neo ή PS4K βρίσκεται όντως καθ' οδόν αλλά δεν θα αποκαλυφθεί στην Ε3 2016. Έκτοτε περιμέναμε με περιέργεια να διαπιστώσουμε πότε θα επιλέξει ο ιαπωνικός κολοσσός να "ανοίξει τα χαρτιά του" όσον αφορά σε αυτό το, ευρέως γνωστό πια από αμέτρητες διαρροές πληροφοριών, βελτιωμένο PlayStation4 - ειδικά μετά κι από την συνέντευξη Τύπου της Microsoft στο Los Angeles, όπου δεν προανήγγειλε μόνο το Xbox One S, αλλά και το πραγματικά επόμενο Xbox, το γνωστό μέχρι στιγμής με το κωδικό όνομα Scorpio. Ε, όπως δείχνουν τα πράγματα, η αναμονή για το PS4K δεν θα διαρκέσει παρά ελάχιστες εβδομάδες... και επίσημα πλέον.

Το Αθηνόραμα Digital είναι πλέον σε θέση να επιβεβαιώσει, αφού οι προσκλήσεις έχουν αποσταλεί και στους συναδέλφους στο εξωτερικό, πως θα παρευρεθεί - μαζί με τουλάχιστον δύο ακόμη ελληνικά μέσα ενημέρωσης - σε συνέντευξη Τύπου που θα λάβει χώρα στη Νέα Υόρκη, στις 7 Σεπτεμβρίου, στις 22.00 ώρα Ελλάδος. Τί περιμένουμε να δούμε; Τίποτε λιγότερο από το PS4K "με σάρκα και οστά", κοινώς τελικό εμπορικό προϊόν, με πλήρεις τεχνικές προδιαγραφές κι επίσημη τιμή πώλησης. Είμασταν βέβαιοι πως η Sony θα αποκάλυπτε το βελτιωμένο PS4 το Σεπτέμβριο, πριν από την διάθεση του PS VR: είναι λογικό να μεσολαβήσουν το λιγότερο 2-3 εβδομάδες ανάμεσα στα δύο γεγονότα, ώστε και το maximum της δημοσιότητας να εισπράξουν αμφότερα, και να έχει η Sony την επιλογή να συσχετίσει τα δύο προϊόντα επικοινωνιακά. Και... γιατί Νέα Υόρκη; Γιατί είναι πόλη βολική ως προορισμός για τον αμερικανικό και ευρωπαϊκό ειδικό Τύπο, γιατί υπάρχει ήδη η παράδοση της εκεί αποκάλυψης του αρχικού PS4 και γιατί... λογικό να μιλήσεις για το PS4K στο PlayStation Theatre της Times Square!

Η παρουσίαση του πολυσυζητημένου PS4K στις 7/9 θα πρέπει να θεωρείται πρακτικά βέβαιη, λοιπόν, κι ας μην αναφέρει τίποτε συγκεκριμένο η Sony στην πρόσκλησή της. Η ενδιαφέρουσα ερώτηση είναι: μήπως θα δούμε και κάτι ακόμη; Οι πιθανότητες είναι αρκετές, θεωρούμε, να παρουσιαστεί στην ίδια εκδήλωση και ένα "PS4 Slim" (όπως έχουμε καθιερώσει να αναφερόμαστε σε αυτές τις "επανεκδόσεις" από την εποχή των PS2/PSP/PS3): κοινώς ένα ανασχεδιασμένο εξωτερικά, μικρότερο σε όγκο και βάρος PS4 με ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες που έχει και το παρόν μοντέλο PS4. Για ποιό λόγο; Γιατί παρουσιάζοντας αυτό το "PS4 Slim" και τιμολογώντας το π.χ. στα €299 ή και €249, η Sony μπορεί να τιμολογήσει το PS4K στην αρχική του τιμή πώλησης, τα €399, και να καταστήσει την διαφορά μεταξύ τους κατανοητή και σε επίπεδο κόστους. Με αυτόν τον τρόπο θα προσφέρει, άλλωστε, ισχυρότατο ανταγωνισμό και στο εισαγωγικό μοντέλο του Xbox One S (αυτό με τον σκληρό δίσκο των 500 GB), το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου επίσης στα €299.

Αναβαθμισμένο PlayStation4 μέσα στη χρονιά λοιπόν (δεν θεωρούμε πως η Sony είναι τόσο ανόητη ώστε να ανακοινώσει το PS4K και μετά να πορευθεί προς την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων μόνο με το υπάρχον μοντέλο PS4). Εικοσιτέσσερις και σήμερα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ