Street Fighter V: το πλάνο των ενημερώσεων

Το πρόσθετο υλικό κι οι επιλογές παιχνιδιού που θα προστίθενται σταδιακά - λεπτομέρειες

Μερικά εικοσιτετράωρα πλέον πριν την κυκλοφορία του νεότερου μέλους της ιστορικής οικογένειας των Street Fighter, η Capcom γνωστοποίησε τις τελευταίες λεπτομέρειες που ενδιαφέρουν το κοινό του τίτλου αυτού τόσο για το αρχικό χρονικό διάστημα της εμφάνισής του στην αγορά, όσο και για τους επόμενους μήνες. Όσον αφορά στους έξι χαρακτήρες που θα προστεθούν στους αρχικούς δεκαέξι, αποσαφηνίστηκε πως θα γίνουν όλοι διαθέσιμοι έως και τον Σεπτέμβριο: ουσιαστικά ένας για κάθε μήνα μέχρι το φθινόπωρο, με εξαίρεση τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια του οποίου η Capcom θα προσφέρει το Cinematic Story Expansion που είχαμε αναφέρει πρόσφατα. Οι έξι πρόσθετοι χαρακτήρες γνωρίζαμε ήδη πως είναι οι Balrog, Guile, Ibuki, Alex, Juri και Urien - η ιαπωνική εταιρεία επιβεβαίωσε όμως πως ο πρώτος χαρακτήρας θα είναι ο Alex έως το τέλος Μαρτίου.

Η Capcom υπογράμμισε για πολλοστή φορά πως όλοι οι extra χαρακτήρες θα είναι εξαγοράσιμοι και με τα εικονικά χρήματα που κερδίζουν οι παίκτες ασχολούμενοι εκτενώς με το Street Fighter V (όχι μόνο με χρέωση μέσω PSN ή Steam δηλαδή). Ο μηχανισμός αγοράς τόσο των extra χαρακτήρων όσο και άλλων διακοσμητικών bonus θα διατεθεί με την πρώτη μεγάλη ενημέρωση του τίτλου τον Μάρτιο. Σε αυτήν θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα ανταγωνιστικού παιχνιδιού "σε κλειστό κύκλο" έως 8 παικτών (αρχικά υποστηρίζονται μόνο 2), καθώς και η λειτουργία των Challenges και Trials, που θα θέτει σε καθημερινή βάση προκλήσεις με συγκεκριμένες παραμέτρους για τους παίκτες, αλλά και λειτουργία Spectator για την απλή παρακολούθηση συγκρούσεων ανάμεσα σε δύο παίκτες, από τρίτους.

Ένα τελευταίο στοιχείο που θα χαροποιήσει υποψιαζόμαστε πολλούς παίκτες με... "θητεία" στα Street Fighter και δη το SFIV του PlayStation3: η Capcom επιβεβαίωσε πως το Street Fighter V θα προσφέρει στο PS4 συμβατότητα με τα ειδικά χειριστήρια (fightsticks) του PS3. Πρόκειται για κάτι που είχαν ζητήσει επίμονα πάρα πολλοί gamers, καθώς τα χειριστήρια αυτά κοστίζουν ο,τιδήποτε ανάμεσα στα €100 και τα... €400 (ή και παραπάνω με σχετικές μετατροπές), κόστος το οποίο οι ήδη κάτοχοι τέτοιων περιφερειακών δεν θα χρειαστεί να επωμιστούν εκ νέου για το PS4 και το SFV. Η έκδοση του Street Fighter V για PC υποστηρίζει κανονικά όλα τα fightsticks που τα Windows 7/8/10 αναγνωρίζουν και αξιοποιούν σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος. Όλα έτοιμα, λοιπόν: the stage of battle is set!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ