AthensCon 2015: όλη η κουλτούρα του φανταστικού, σ' ένα φεστιβάλ!

Ταινίες, σειρές, κόμικς και games σε ρεσιτάλ... απόδρασης το Σαββατοκύριακο 14/11-15/11

Η... πικρή αλήθεια είναι πως οι φίλοι των κόμικς, του φανταστικού σινεμά, της αντίστοιχης λογοτεχνίας και των σχετικών video games στην Ελλάδα δεν είχαν μέχρι πρότινος ως επιλογή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας την επίσκεψη σε ένα φεστιβάλ αντίστοιχο της, διάσημης πια, αμερικανικής ComicCon. E, από τις 14 και 15 Νοεμβρίου (και ελπίζουμε κάθε χρόνο στο εξής), θα έχουν ακριβώς αυτήν την επιλογή αφού η AthensCon είναι το κοντινότερο πράγμα στην ComicCon που έχει ποτέ διοργανωθεί στη χώρα μας: ένα διήμερο αφιερωμένο στις προαναφερθείσες μορφές τέχνης, εμπορικά προϊόντα (collectibles) και διάφορες δραστηριότητες σχετικά με αυτές, το οποίο θα λάβει χώρα στο κλειστό γήπεδο του Tae Kwon Do στο Δέλτα Φαλήρου το προσεχές Σαββατοκύριακο. Μία αληθινή γιορτή της σύγχρονης κουλτούρας του φανταστικού, δηλαδή, με... ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Στο πλαίσιο της AthensCon 2015 οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ηθοποιούς και καλλιτέχνες διεθνούς και εγχώριου βεληνεκούς, συγγραφείς και σκιτσογράφους από το χώρο των κόμικς, ηθοποιούς από αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές, καθώς και celebrities που έχουν προσκληθεί στο φεστιβάλ για ομιλίες, επιδείξεις και φυσικά... αυτόγραφα! Στο πλαίσιο του διημέρου αυτού έχουν προγραμματιστεί πολλά σεμινάρια, εργαστήρια, διαγωνισμοί, mini-πρωταθλήματα και άλλες δραστηριότητες στις οποίες το κοινό μπορεί να συμμετάσχει, ενώ σημαντική είναι και η παρουσία εκθετών με συλλεκτικά προϊόντα προς πώληση από τις διασημότερες έως τις πλέον... cult επιτυχίες του φανταστικού στοιχείου στο σινεμά, τα κόμικς, τα games και άλλες μορφές ψυχαγωγίας.

Η AthensCon είναι μία αληθινά μοναδική προσπάθεια για τα ελληνικά δεδομένα, η οποία αξίζει στήριξης από το σύνολο της κοινότητας των ανθρώπων στη χώρα μας που αγαπούν την επιστημονική (και όχι μόνο) φαντασία, την παρουσία της στο σινεμά, την τηλεόραση και τα κόμικς, καθώς και στην σύγχρονη ψηφιακή διασκέδαση. Η κοινότητα αυτή μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλη στην Ελλάδα όσο αντίστοιχες στο εξωτερικό, παραμένει ωστόσο ενεργή, ενθουσιώδης και διψασμένη για συμμετοχή σε φεστιβάλ ακριβώς όπως αυτό. Ως χορηγοί επικοινωνίας της AthensCon 2015, το Αθηνόραμα.gr, το Αθηνόραμα Digital και το Αθηνόραμα Club προσκαλούμε κάθε φίλο και φίλη με ενδιαφέρον ή και απλή περιέργεια για το θέμα, να κάνει μια βόλτα από το Δέλτα Φαλήρου. Και... θα σάς δούμε εκεί!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ