Uncharted 4: διαθέσιμο στις 18 Μαρτίου

Το πρώτο από τα "μεγάλα όπλα" της Sony για το PS4 στην τελική ευθεία για κυκλοφορία την άνοιξη

Όπως έχουμε αναλύσει και στο παρελθόν, αν μη τί άλλο η Sony αξίζει τα εύσημα για την μεγάλη επιτυχία του PlayStation4 τόσο επειδή εκμεταλλεύτηκε έξυπνα και δημιουργικά τα λάθη της αντιπάλου Microsoft, όσο και επειδή κατόρθωσε να σημειώσει τόσο υψηλές πωλήσεις χωρίς να αξιοποιήσει κανένα από τα παραδοσιακά "μεγάλα όπλα" της: κάποιο εκ των Gran Turismo, Uncharted και God of War με άλλα λόγια. Αυτό θα αρχίζει να αλλάζει από τον ερχόμενο Μάρτιο, ωστόσο, καθώς στις 18/3 είναι επίσημα προγραμματισμένο πλέον για κυκλοφορία το Uncharted 4, το τελευταίο (;) κεφάλαιο στη θρυλική σειρά των περιπετειών δράσης της Naughty Dog και πρώτο που θα διατεθεί για το PlayStation4.

To Uncharted4 θα κυκλοφορήσει σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις, δύο υλικές και δύο ψηφιακές. Οι υλικές διακρίνονται στην Special Edition και την Collector's Edition και προσφέρουν ειδικές θήκες, art book και διάφορα bonus για τον ίδιο τον τίτλο - η ακριβότερη εκ των δύο εμπεριέχει και ένα αγαλματίδιο του Nathan Drake ύψους 12 ιντσών, καθώς και περισσότερα bonus. Οι ψηφιακές εκδόσεις διακρίνονται στην Standard και την Deluxe και συνοδεύονται από διάφορα bonus, η δεύτερη προφανώς από περισσότερα αλλά και από τον πρώτη σεναριακή προσθήκη (story mode add-on) που θα κυκλοφορήσει στο μέλλον για το Uncharted 4. Οι ψηφιακές εκδόσεις είναι διαθέσιμες προς προπαραγγελία από αύριο μέσα από το PlayStation Store, ενώ οι υλικές όχι ακόμη - τιμές για κάθε έκδοση, πάντοτε μιλώντας για την ευρωπαϊκή αγορά, δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

To Uncharted 4, ειδικά σχεδιασμένο για το PlayStation4, είναι από τα πλέον εντυπωσιακά δείγματα που έχουμε δει μέχρι στιγμής για το σύστημα της Sony - και το κοινό που δεν είχε την ευκαιρία να απολαύσει στο PlayStation3 καμία από τις τρεις προηγούμενες περιπέτειες του Nathan Drake θα έχει στη διάθεσή του άφθονο χρόνο να το κάνει έως το Μάρτιο, αφού η Sony θα κυκλοφορήσει στα μέσα Οκτωβρίου και τη συλλογή των αντίστοιχων remakes, την Nathan Drake Collection, για το PS4. Αυτά τα τρία games είναι μεν επανεκδόσεις, αλλά όχι απλές "μεταφορές", καθώς έχει καταβληθεί αξιοσημείωτη προσπάθεια για να αναβαθμιστούν στα στάνταρ των δυνατοτήτων του PlayStation4 και να "ευθυγραμμιστούν" τεχνικά (παρ' ότι στο PS3 κάθε ένας τίτλος απείχε το λιγότερο δύο χρόνια από τον προηγούμενό του).

Περισσότερα στοιχεία για το Uncharted 4 - ειδικά τις Δικτυακές επιλογές συμμετοχής πολλών παικτών, για τις οποίες η Naughty Dog σκόπιμα δεν έχει ακόμη κάνει λόγο - θα μάθουμε στο πλαίσιο της Paris Games Week (28/10-1/11), όπου η Sony θα έχει ισχυρή παρουσία. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ