E3 2015: Στιγμιότυπα από το Horizon

Ο τίτλος δράσης επιστημονικής φαντασίας της Guerilla είναι από τους πλέον εντυπωσιακούς του PS4

Ελάχιστες εταιρείες γνωρίζουν πώς να επιδείξουν τις δυνατότητες ενός καινούργιου συστήματος ηλεκτρονικής διασκέδασης όπως η Guerilla - και μπορεί οι Ολλανδοί να έχουν συνδέσει το όνομά τους στα PlayStation με τη σειρά των Killzone, φαίνεται ωστόσο πως χρειάζονταν ένα... διάλειμμα από τα shoot' em up πρώτου προσώπου, εξ ου και το διαφορετικό στυλ της νέας τους παραγωγής, του Horizon: Zero Dawn. To demo που επιδείχθηκε στην συνέντευξη Τύπου της Ε3 ήταν προοπτικής τρίτου προσώπου, με τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα να είναι ορατός αλλά την κάμερα πιθανώς να "μεταφέρεται" σε διαφορετικό σημείο κατά π.χ. την σκόπευση. Αυτό στο οποίο δεν χωρά καμία αμφιβολία είναι ο απίθανα εντυπωσιακός οπτικός τομέας του τίτλου, ο οποίος βρίσκεται υψηλότερα από τη συντριπτική πλειοψηφία των games για PS4 που έχουμε δει μέχρι σήμερα - όπως είχε νόημα για παραγωγή της Guerilla στον τρίτο χρόνο διαδρομής του νέου PlayStation φυσικά!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει - έτσι για αλλαγή - το σενάριο του Horizon, το οποίο θέτει ένα μεταποκαλυπτικό σκηνικό με πρωτότυπα στοιχεία. Μία αδιευκρίνιστης αιτίας αλλά βιβλική καταστροφή έχει, κάποια στιγμή στο μέλλον, πλήξει την ανθρωπότητα σε τέτοιο βαθμό, ώστε να την επιστρέψει στην εποχή της νομαδικής ζωής, των μικρών φυλών και των εργαλείων από ξύλο, πέτρα και μέταλλο. Παράλληλα, όμως, από το επίπεδο της τεχνολογικής ανάπτυξης που είχε κατακτήσει πριν την καταστροφή αυτή κατακτήσει το ανθρώπινο γένος, έχουν επιζήσει μηχανές-ρομπότ με αυτόνομη κίνηση και σκέψη, οι οποίες διεκδικούν την κυριαρχία του κόσμου που έχει απομείνει. Οι μικρές φυλές ανθρώπων, φυσικά, διεκδικούν την επιβίωσή τους. Αυτή η περίεργη υπόθεση επιστημονικής φαντασίας αποδίδεται και σε πολλά από τα στοιχεία που παραθέτουμε στα παρακάτω στιγμιότυπα:





To Horizon: Zero Dawn διεκδικεί αυτή τη στιγμή πραγματικά μοναδική θέση ανάμεσα στα action games της βιβλιοθήκης τίτλων του PS4 καθώς, παρά τις... φιλότιμές μας προσπάθειες, άλλη παραγωγή με το ίδιο στυλ παιχνιδιού αδυνατούμε να σκεφτούμε. Συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας του τίτλου η Sony δεν έχει ακόμη γνωστοποιήσει. Για την ακρίβεια δεν είμαστε βέβαιοι αν θα κυκλοφορήσει καν μέσα στο 2016 αλλά, αν έπρεπε να στοιχηματίσουμε, δείχνει να είναι ακριβώς το είδος του τίτλου που θα συμπλήρωνε ένα κενό στα games δράσης του νέου οικιακού PlayStation τα ερχόμενα Χριστούγεννα (αφού το Uncharted 4 θα έχει ήδη κυκλοφορήσει). Περισσότερα στοιχεία για το Horizon ελπίζουμε να έχουμε στο πλαίσιο της Paris Gaming Week στο τέλος Οκτωβρίου. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ