E3 2015: Tα Ηeavy Rain και Beyond Two Souls στο PS4

Αναβαθισμένα, διαθέσιμα μέσω PS Store ξεχωριστά και σε υλική μορφή μαζί, σύντομα

Με μία... αιφνιδιαστική σχεδόν ανακοίνωση - που για κάποιο λόγο δεν κρίθηκε από τη Sony σκόπιμο να γίνει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της - επιβεβαιώθηκε και μία ακόμη φήμη που "κυκλοφορούσε" στο Web εδώ και μήνες. Ο πιο πρόσφατος τίτλος της Quantic Dream, το Beyond: Two Souls, θα κυκλοφορήσει και στο PlayStation4 σύντομα σε ένα remake που έχει αναβαθμιστεί τεχνικά και προσφέρει μία σειρά από πρόσθετες επιλογές και χαρακτηριστικά. Αυτό που δεν είχε ποτέ κυκλοφορήσει ως φήμη αλλά - με - εν τέλει είναι... απολύτως φυσικό, είναι πως μαζί με αυτόν τον τίτλο θα διατεθεί για PS4 και ο προηγούμενος τίτλος της Quantic Dream, το περίφημο Heavy Rain.

Και οι δύο τίτλοι χαρτακτηρίζονται από το ίδιο το επίσημο blog της Sony ως "interactive dramas" και όχι ως video games, γεγονός που μάλλον... "μιλά από μόνο του" όσον αφορά στα γενικότερα παράπονα που είχαν ακουστεί και για τους δύο σχετικά με την έμφαση στην κινηματογραφική απόδοση και λιγότερο στην αλληλεπίδραση αυτή καθ' αυτή. Σε κάθε περίπτωση, τα Heavy Rain και Beyond: Two Souls θα διατεθούν τόσο μέσω του PlayStation Store ξεχωριστά και συνδυαστικά (σε χαμηλότερη τιμή στη δεύτερη περίπτωση), όσο και σε υλική εμπορική μορφή μαζί, αντί €39.99. Για την ώρα επιβεβαιωμένη είναι μόνο η κυκλοφορία τους στις ευρωπαϊκές χώρες.

Με τα δύο αυτά games να κυκλοφορούν επιβεβαιωμένα τους επόμενους μήνες, τα remakes παλαιότερων επιτυχιών του PS3 στο PlayStation4 από την ίδια τη Sony ανέρχονται σε έξι πλέον: τα The Last of Us, God of War III, Tearaway, Uncharted Collection, Heavy Rain και Beyond Two Souls. Αν και η διάθεση αυτών των τίτλων έχει μεγάλο επιχειρηματικό νόημα για την ιαπωνική εταιρεία - το 40% των ανθρώπων που έχουν αγοράσει το PS4 δεν ήταν κάτοχοι PS3 και άρα δεν έχουν παίξει ποτέ αυτές τις ΑΑΑ παραγωγές - η όλη κατάσταση πλησιάζει... επικίνδυνα πια το σημείο στο οποίο αναρωτιέται κανείς αν οι σχετικοί πόροι για την μετατροπή των παλαιότερων games σε νέες εκδόσεις δεν θα ήταν καλύτερο να είχαν επενδυθεί σε αληθινά καινούργιες παραγωγές. Έστω και μικρότερου βεληνεκκούς. Ας ελπίσουμε πως στην επόμενη Ε3 θα έχουμε να καταμετρήσουμε λιγότερες από τις πρώτες και περισσότεραες από τις δεύτερες!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ