Bloodborne: κυκλοφορία με μικρή καθυστέρηση

Στα τέλη Μάρτη η διάθεση του τίτλου survival horror της From Software αντί για τα τέλη Φλεβάρη - μικρό το... κακό

Η αλήθεια είναι πως η νέα αυτή γενιά ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας στο σπίτι που έχει εγκαινιάσει εδώ και περίπου ένα χρόνο το PlayStation4 και το Xbox One... δεν τα έχει πάει και τόσο καλά με τις συνεπείς ημερομηνίες κυκλοφορίας: από το Watch Dogs και το Drive Club, μέχρι το Witcher 3 και το Project Cars, είναι πολλές οι παραγωγές που έχουν υποστεί καθυστερήσεις πολλών μηνών ή και ενός έτους σχεδόν, σε σχέση με το αρχικό τους πλάνο. Η περίπτωση του Bloodborne, ωστόσο, του νέου αποκλειστικού survival thriller της From Software για το PlayStation4, δείχνει να μην είναι τόσο σοβαρή - ή τυχαία, αν την θέσει κανείς σε ευρύτερο πλαίσιο!

Πράγματι, η Sony επιβεβαίωσε πριν από λίγες ώρες ότι το Bloodborne - το οποίο μας είχε αφήσει άκρως θετικές εντυπώσεις την πρώτη φορά που το είδαμε από κοντά, στο πλαίσιο της έκθεσης Ε3 τον Ιούνιο - θα κυκλοφορήσει με καθυστέρηση ενός μηνός περίπου: από τα τέλη Φεβρουαρίου που το περιμέναμε, έχει πλέον μετατεθεί στις ευρωπαϊκές αγορές για τις 25 Μαρτίου (προφανώς στην ελληνική μία μέρα νωρίτερα ή αργότερα). H επίσημη αιτιολογία σχετίζεται με έναν αριθμό πρόσθετων εβδομάδων που χρειάζεται η From Software, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ώστε να τελειοποιήσει όλες τις πλευρές της νέας της δημιουργίας. Προσκάλεσε μάλιστα το κοινό του PS4 σε εκτενή ενημέρωση για στοιχεία του τίτλου που δεν έχουν ακόμη δει το φως της δημοσιότητας, τα οποία θα αποκαλύψει στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ένας άλλος λόγος για τη μετάθεση της ημερομηνίας του Bloodborne, ωστόσο, έχει να κάνει - ασχέτως της επιθυμίας της From Software να προσφέρει τον τίτλο στην καλύτερη δυνατή του μορφή, κάτι που πάντα επικροτούμε - με δύο... άλλα games. Το ένα είναι βεβαίως το The Order: 1886 της ίδιας της Sony, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 20 Φεβρουαρίου, επίσης αποκλειστικά για το PS4. Το άλλο είναι το πολυαναμενόμενο Witcher 3 της CD Project, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 24 Φεβρουαρίου. Οι τρεις τίτλοι δεν είναι της ίδιας ακριβώς κατηγορίας, το κοινό στο οποίο απευθύνεται ωστόσο το καθένα χαρακτηρίζεται από αρκετές "επικαλύψεις" ώστε οι Sony και From Software να μην κρίνουν σκόπιμη την κυκλοφορία του Bloodborne μέσα στην ίδια εβδομάδα. Η διάθεση του The Order το Φλεβάρη, άλλωστε, και του Bloodborne το Μάρτη δίνει την ευκαιρία για καλύτερο "ρυθμό κυκλοφοριών" στο PlayStation4, διατηρώντας και τις δύο μέσα στο ίδιο οικονομικό έτος της Sony (που λήγει στις 31/3).

Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο των πολύμηνων καθυστερήσεων που έχουμε αντιμετωπίσει τον τελευταίο χρόνο, τριάντα ημέρες παραπάνω αναμονής για τον πνευματικό διάδοχο των Demons Souls και Dark Souls είναι... υποφερτές. Περισσότερη πληροφόρηση για το Bloodborne θα έχουμε το δίχως άλλο στο μεσοδιάστημα, άλλωστε. Λίγη ακόμη... υπομονή, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ