Έξτρα υλικό για το Resogun στον ορίζοντα

To αριστούργημα της Housemarque σε νέες περιπέτειες... κάποια στιγμή φέτος

Δεν είναι ακριβώς... κρυφό το γεγονός ότι τα νέα συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας, όπως το PlayStation4 και το Xbox One, στο αρχικό στάδιο της κυκλοφορίας τους στην αγορά χρειάζονται όσο το δυνατόν περισσότερα games - και ανάμεσα σε αυτά, και μερικά που μπορούν να κρατήσουν το ενδιαφέρον των νέων κατόχων αυτών των συστημάτων, αμείωτο για όσο το δυνατόν περισσότερο. Απ' όλα τα games του PS4 που έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής, ωστόσο, αυτό που στα μάτια μας διατηρεί αυτό το χαρακτηριστικό είναι μόνο το Resogun της Housemarque: μία εμπλουτισμένη, μοντέρνα εκδοχή τίτλων όπως το ιστορικό Defender και το θρυλικό R-Type, με πολύ, πάρα πολύ υψηλό δείκτη αντοχής στο χρόνο. Είναι, άλλωστε, τόσο δύσκολο, που εκ των πραγμάτων είναι μικρό το ποσοστό των παικτών που το έχουν "ολοκληρώσει" (στο επίπεδο Master δηλαδή)... αν μπορεί κατά βάση να ολοκληρωθεί ένας τίτλος που σε ωθεί συνεχώς να διεκδικήσεις μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη!

Η αλήθεια είναι, πάντως, πως από το επίπεδο Veteran και πέρα ουσιαστικά οι πίστες και οι αντίπαλοι επαναλαμβάνονται, απλώς οι πρώτες προσφέρουν λιγότερες βοήθειες και οι δεύτεροι αυξάνονται σε αριθμό και αντοχή. Γι' αυτό το λόγο, προφανώς, η Housemarque επιβεβαίωσε στην επίσημη σελίδα του τίτλου στο Facebook ότι αυτόν τον καιρό αναπτύσσει extra περιεχόμενο (DLC) για το Resogun, χωρίς να παραθέσει πιο πολλές λεπτομέρειες ή χρονικό πλαίσιο διάθεσής του (αν και όλοι συμφωνούμε πως δεν μπορεί να τοποθετείται πέρα από τη φετινή χρονιά). Αυτό το extra υλικό θα μπορούσε να είναι ο,τιδήποτε, αλλά με δεδομένη την εικόνα του τίτλου σήμερα υποθέτουμε πως δεν θα είναι π.χ. ακόμη ένα επίπεδο δυσκολίας ή π.χ. απλώς μία νέα επιλογή αστρόπλοιου για τον παίκτη. Το πιθανότερο είναι το extra υλικό να προσφέρει νέες πίστες (άρα και νέους αντιπάλους), ανεβάζοντας έτσι εκ νέου και τον πήχυ για ακόμη υψηλότερα σκορ στους πίνακες παγκόσμιας κατάταξης.

Το Resogun έχει ήδη αποσπάσει τις ευνοϊκότερες κριτικές από όλους τους τίτλους που συνόδευσαν το PlayStation4 στα καταστήματα, είναι υποψήφιο στα βραβεία DICE (τα αντίστοιχα των Oscars για τα video games) και παραμένει δωρεάν για κάθε συνδρομητή της υπηρεσίας PlayStation Plus (που είναι ούτως ή άλλως απαραίτητη στους κατόχους PS4 αν επιθυμούν να συμμετέχουν σε online games). Αν για τον οποιονδήποτε λόγο οι φίλοι ή φίλες του Αθηνόραμα Digital που έχουν αποκτήσει το νέο οικιακό PlayStation δεν έχουν ήδη αποκτήσει το Resogun, οφείλουν στον εαυτό τους να το κάνουν. Τότε θα εκτιμήσουν πλήρως και το γιατί η προοπτική περισσότερου υλικού για τον τίτλο αυτό, μάς ενθουσιάζει!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ